Duitse Internationaliste Ivana Hoffman gesneuveld in Rojava

Nieuws, gepost door: nn op 16/03/2015 03:10:11

Wanneer: 16/03/2015 - 11:08

De negentienjarige Duitse internationaliste Ivana Hoffman (codenaam: Avaşin Tekoşin Güneş), lid van de communistische groep MLKP, is gesneuveld in de strijd tegen IS in Til Temir. Hier de verklaring van de MLKP:


‘Onze kameraad, onze wapenzuster, de bron van vreugde in onze eenheid, Avaşin Tekoşin Güneş is in Til Emir in de eeuwigheid van ons heengegaan. Ons verdriet is groot. Onze woede zo groot als de bergen. Onze communistische kameraad Avaşin, met Afrikaanse roots en geboren in Duitsland, is om drie in de ochtend op 7 maart tijdens een aanval van IS gevallen in de strijd.

Gedurende de al dagenlange durende aanvallen van de IS-bendes op Assyrische dorpen in Til Emir vocht onze kameraad Avaşin mee in de voorste linie van de verdediging. Bij deze gevechten werden tientallen bende-leden gedood. Avaşin streed tot de laatste kogel samen met de strijders van de YPG-YPJ. De opmars van de bendes van IS werd gestopt in een heldhaftige episode van verzet.

De verdedigers vochten op de barricades van de vrijheid om Til Emir te verdedigen dat nu, na hun nederlagen in Til Hemis en Til Barak, tot doelwit van IS is geworden. De verdedigers lieten de plannen van de IS-bendes om Til Emir in te nemen, de Haseki-weg onder controle te brengen en nieuwe bloedbaden aan te richten, in het honderd lopen.

De aanval van IS word nog steeds met sterk verzet tegemoet getreden. De troepen van MLKP, YPG en YPJ bouwen een ongelooflijk verdedigingsfront. In Til Emir werd een geschiedenis van van heldendom geschreven met het bloed van de gevallen vrouwen en mannen van MLKP, YPG en YPJ.

Onze kameraad Avaşin Tekoşin Güneş, wiens officiele naam Ivana Hoffman luidde, werd op 1 september 1995 in Duitsland geboren. Op jonge leeftijd leerde ze onze communistische jongeren kennen en werd ze in haar stad actief; in de strijd nam ze verschillende taken op zich. Onze wapenzuster was zes maanden lang in Rojava en diende op verschillende plekken in het kanton Cizire. Ten slotte nam ze plaats in de eenheden die in Til Emir IS terugsloegen. Vanaf dag één vocht ze aan het front.

Onze kameraad Avaşin was een communiste, verliefd op de vrijheid. Ze was een internationaliste die het lijden van de volkeren ten diepste meevoelde. De strijd van de Turkse en Koerdische volkeren tegen leed, tegen de fascistische dictatuur, tegen uitbuiting, werd haar levensfilosofie. Ze hield ervan Koerdische liederen te zingen en sprak Koerdisch en Turks.

Avaşin gaf op alles wat ze had in Europa. Terwijl andere duizenden dollars betalen om naar Europa te komen, sloot zij zich aan bij onze volkeren en werd ze een voorbeeld. Als internationalistische communiste leende zij de revolutie haar oor en blikte ze naar Koerdistan. Ze zag de vrijheid van de Koerdische samenleving als de vrijheid van haar eigen samenleving. Onze kameraad Avaşin werd met haar houding in communistisch activisme in Europa een voorbeeld van hoe ketenen verbroken kunnen worden. In plaats van te kiezen voor een geordend leven, koos zij voor de revolutie.

Onze kameraad Avaşin was ervan overtuigd dat de revolutie in Rojava een voorbeeld voor de regio kan zijn en daarom absoluut blijven doorgaan. De verdediging van de revolutie was een verdediging van de toekomst. Ze was niet slechts een strijdster, ze was ook een partijlid dat streefde naar hogere doelen. Ze droomde ervan na de revolutie in Rojava deel te nemen aan de strijd in Turkije en Noord-Koerdistan. Ze zocht naar de vrijheid.

Haar dromen zijn onze dromen, haar weg is onze weg, haar aandenken onze waardigheid.

Avaşin Tekoşin Güneş is onsterfelijk!

http://actievoorrojava.nl/internationaliste-ivana-hoffman-gesneuveld-in-...


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech