18-6-2015 Let the games begin: Enter de Volvo Ocean Race!

Nieuws, gepost door: Stop veryupping op 11/06/2015 06:04:11

Wanneer: 11/06/2015 - 17:31

Op 18, 19 en 20 juni a.s. zal de Volvo Ocean Race een korte tussenstop maken in de haven van Scheveningen. De gemeente heeft nu al 700.000 euro gestoken in dit elitefestival. De Volvo Ocean Race is een kroonstuk op de veryupping van Scheveningen, terwijl de arme mensen in de kou blijven staan. Dit vraag om actie, en daarom roepen wij iedereen op om bij het arriveren van de boten in de haven de boten te enteren en de piratenvlag te hijsen. De haven is van ons allemaal, niet alleen van de rijken en hun tijdverdrijf. Let the games begin!


De gemeente Den Haag heeft er honderdduizenden euro’s in gestoken om de Volvo Ocean Race voor 24 uur naar Den Haag te krijgen, om zich zo op de kaart te kunnen zetten als “Wereldstad aan Zee”. Dit droombeeld van de gemeente Den Haag beperkt zich niet alleen tot de Volvo Ocean Race, want de gehele haven is al kapot gemaakt door prestigeprojecten voor de rijke elite. Zo zijn alle scheepswerven weggepest om plaats te kunnen maken voor yuppen appartementen, zeilcentra en luxe restaurants. Huizen waar wij Scheveningers niet in kunnen wonen, restaurants waar we niet kunnen eten en zeilcentra waar we niet aan onze boot kunnen klussen, simpelweg omdat het alleen te betalen is voor de allerrijksten. Zo worden wij, die niet beschikken over stapels geld, verdrukt door de grootheidswaanzin van beleidsmakers en projectontwikkelaars. Niet de mensen in Scheveningen worden beter van een zeilrace als de Volvo Ocean Race, en van de zogenaamde ontwikkeling van de haven. Het zijn de grote bedrijven en projectontwikkelaars die met bakken geld weglopen, en de wethouders die alleen handelen in hun eigen belang en naar de grootte van hun ego.

Het actieplan
Op het moment dat de eerste zeilboten van de Volvo Ocean Race de haven van Scheveningen binnenvaren is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen in bootjes, zwemmend, per vlot of luchtkussen de zeilboten proberen te bereiken, om deze vervolgens te enteren en de piratenvlag te hijsen. Wie dit lukt zal een mooie prijs ontvangen.

Het tijdstip van de binnenkomst van de Volvo Ocean Race ligt nog niet vast, die is afhankelijk van oa de wind. De zeilboten worden nu op donderdag 18 juni verwacht. De precieze tijd zal pas later bekend worden. Blijf dus goed op de hoogte en volg ons op Twitter en Facebook en houd onze website goed in de gaten!

De beste startlocatie om de Volvo Ocean Race te enteren kan je natuurlijk zelf kiezen, maar er zullen zich mensen verzamelen op het strandje bij de kom aan de Hellingweg. Bestudeer het kaartje, verken de omgeving en enter het elitefeest!

Website: https://stopveryupping.wordpress.com/
Facebook: https://www.facebook.com/stopveryupping/
Twitter: https://twitter.com/stopveryuppingWie: 
ouwesiem

'Wij gaan vechten,' zingt De Vloek in protestlied bij Haags raadsdebat

Scheveningen - | Met autoriteit hebben de sympathisanten van de Haagse vrijplaats De Vloek niet veel op. Als een van hen bij het betreden van de Haagse raadzaal wordt verzocht zijn jas uit te doen, volgt er een surrealistische discussie die zeker een minuut of tien duurt.

,,Dit is geen jas, dit is een vest,'' briest de man tegen de beveiliger van dienst. Even later: ,,Wie bent u wel om te beslissen of dit een jas is of niet?'' Kort daarna: ,,Ik wil nu de huisregels zien. Welke definitie van jas daarin wordt gehanteerd.''

Tijdens het raadsdebat is de afkeer van autoriteit deze donderdagavond even voelbaar. Zelfs als de verantwoordelijk wethouder Joris Wijsmuller een oud-kraker is, een die zelfs aan de wieg stond van hun zo geliefde vrijplaats. Maar Wijsmuller hoeft zich nooit meer te beroepen op de goeie oude tijd in de Blauwe Aanslag of De Vloek, bitst een ander. De wethouder is 'aan de andere kant van de streep gaan staan.'

Het krakersbolwerk in Scheveningen haven moet wijken voor een nieuw zeilcentrum, zoveel is wel zeker. De oud-krakers kunnen naar een alternatieve locatie in Moerwijk, maar blijven zich verzetten. Hun hoop is niet echt meer op de politiek gericht: ,,We hebben weinig vertrouwen in de raad.'' Wel willen ze nog hun punt maken.

Strijdlied

En dat gebeurt. Ook door een dame met een ukelele die haar inspreektijd gebruikt om een strijdlied aan te heffen. De pakweg twintig sympathisanten op de publieke tribune zingen aarzelend mee. Het klinkt lieflijk en de muzikante ontvangt een klaterend applaus, maar de tekst voorspelt niet veel goeds als het gaat om een vredelievend einde van De Vloek: ,,Wij gaan vechten, anders hebben we verloren.''

Vrijbuiters verzetten zich - met ukelele - tegen sluiting Vloek

AD/Haagse Courant . . . . . 12-06-2015

VIEW ORIGINAL PAGE: pagina 7Wie: 
nn

Krakers van De Vloek boos: Wijsmuller chanteert ons

Den Haag - Bewoners van De Vloek verwijten de gemeente chantage. ,,Wethouder Wijsmuller gebruikt het aanbod van een alternatieve locatie als chantagemiddel om De Vloek leeg te krijgen,'' schrijven ze in een verklaring.

Op 9 juli bepaalt de rechter of De Vloek ontruimd mag worden. Het krakersbolwerk moet wijken voor een nieuw topzeilcentrum in Scheveningen haven. Het ultimatum van de gemeente om vrijwillig te vertrekken lieten de oud-krakers vorige week verstrijken. Daardoor vervalt ook het alternatief: een oude basisschool in Moerwijk.

De vrijbuiters van De Vloek willen nog altijd eerst bewijs zien dat de ontwikkelaar van het zeilcentrum daadwerkelijk gaat bouwen. Ook beschuldigen ze de gemeente van dubieus onderhandelen omdat ze plotseling met nieuwe eisen zou zijn gekomen. Een woordvoerder van wethouder Wijsmuller ontkent dat en stelt dat de voorstellen al een hele tijd op tafel lagen.

AD/Haagse Courant . . . . . 09-06-2015

VIEW ORIGINAL PAGE: pagina 7Wie: 
nn

De Vloek: chantage

Alternatief voor krakers is van tafel na halsstarrigheid

door Germa Graveland

Den Haag - De krakers van vrijplaats De Vloek voelen zich gechanteerd door Den Haag. De gemeente heeft het aanbod voor een alternatieve locatie van tafel gehaald nu het krakersbolwerk weigert het complex aan de Scheveningse Haven vrijwillig te verlaten. Alle bewoners van het pand aan de Hellingweg hebben een dagvaarding gekregen voor een kort geding op 9 juli, waarmee de gemeente de weg vrij wil maken voor ontruiming. Als het komt tot gedwongen ontruiming, lijkt het erop dat de krakers hun kaarten hebben overspeeld. Ze hebben dan geen recht meer op een alternatieve locatie in de vorm van een leegstaande school in Moerwijk.

De gemeente heeft namelijk als voorwaarde voor vervangende ruimte gesteld dat de krakers voor 1 juli vrijwillig moeten vertrekken uit De Vloek. Dat is toch geen chantage , verzucht een woordvoerder van wethouder Joris Wijsmuller. Het is logisch dat je afspraken maakt. En het lijkt er nu op dat de krakers zich niet aan de voorwaarden gaan houden.

Hij wil desondanks niet zeggen hoe reëel de kans is dat de krakers straks geen dak meer boven hun hoofd hebben. Er zijn juridische stappen gezet, dus ik kan niet vooruitlopen op wat er gaat gebeuren. Maar de afspraken zijn duidelijk genoeg.

Volgens de krakers is het echter allerminst duidelijk. Ze willen zekerheid dat de bouwplannen voor de Hellingweg al in een vergevorderd stadium zijn voor ze weggaan uit het complex waar ze al 12 jaar zitten. Zij vinden het niet genoeg dat de verantwoordelijk wethouders meermalen hebben aangegeven dat de bouwer verplicht is om te starten met de bouw als het terrein bouwrijp is opgeleverd. Het lijkt de eindstrijd van een jarenlang voortslepend conflict rond De Vloek, waar ook de gemeenteraad zich intensief mee heeft bemoeid. De krakers zijn vooral boos op wethouder Joris Wijsmuller, die jaren 'aan hun kant' strijd voerde voor behoud van De Vloek en nu aan de andere kant van de lijn staat.

Telegraaf . . . . . . 09-06-2015Wie: 
nn

eta tussen 20.00 en 01.00 uur, donderdagavondWie: 
nn

.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech