RIP Mitch Henriquez. Haagse smeris tekent voor moord en mensenjacht

Opinie, gepost door: Joke Kaviaar op 29/06/2015 06:12:47

Afgelopen zaterdag in Den Haag: opnieuw racistische moord van de Haagse smeris. Mitch Henriquez uit Aruba wordt na afloop van een concert opgepakt, in elkaar geslagen en geboeid door vijf man smeris die op hem gaan zitten en zelfs op zijn keel gaan staan. Vervolgens slepen ze hem geboeid een bus in. Bij bewustzijn is hij dan al niet meer.


foto: screenshot video toont hoe smeris bewusteloze Mitch overeind zet om hem in de bus te tillen

Video's leveren het bewijs. Mitch overleefde het vandaag, zondag 28 juni 2015, niet. De smeris heeft de smoes al klaar: “hij riep dat hij een wapen had”.

Vorige week woensdag in Den Haag: razzia in de vroege morgen van woensdag 24 juni. 29 migranten van hun bed gelicht, opgepakt en 12 uur verhoord. Telefoons, computers en paspoorten in beslag genomen. Wachtwoorden door intimidatie afgetroggeld. Voor dat alles hebben ze tegenwoordig niet eens meer een rechterlijk bevel nodig. Een vrijbrief voor terreur, dat is wat ze hebben. Ben je een 'vreemdeling'? Wij hebben apartheid. Smoes: ze zijn 'illegaal'.

Zijn moord en mensenjacht uitzondering? Is het typisch iets voor Den Haag? Het antwoord is tweemaal NEE. De Haagse smeris heeft echter wèl een reputatie hoog te houden van meest fascistische en racistische korps van Neederland dus toeval is het zeker niet. Herinner je je Rishi Chandrikasing! Herinner je je de gewelddadige ontruiming van het vluchtelingententenkamp op de Koekamp! Herinner je je intimidatie en politiegeweld in de Haagse Schilderswijk en Transvaal! Herinner je je de racistische politiechef Musscher volgens wie Marokkanen barbaren zijn en die het niet accepteert als je de waarheid daarover zegt. Misschien herinner je je iets anders dat de Haagse smeris heeft gedaan. Voorbeelden in overvloed!

Die razzia's komen vaker voor volgens de Indonesian Migrant Workers Union (IMWU). We wisten al dat racisme, mishandeling en moord door de smeris vaak voor komt. En dit is dus niet alleen in Den Haag staande praktijk. De smeris klaagt intussen steen en been dat ze zelf zo getraumatiseerd raken van hun 'werk'. Twee dagen terug werd nog dit bericht naar buiten gebracht: 'Getraumatiseerde agenten krijgen miljoenen smartengeld'
Waar blijft het smartengeld voor de slachtoffers van de smeris!?

De smeris wil ook nog steeds beter betaald worden voor dat 'werk'. Daarvoor voeren ze actie. Wie is de volgende die beter betaald wil worden voor moord en doodslag? De IND ambtenaren? De ambtenaren van de Dienst Terreur en Verrek? De bajesbewakers? Dat is moeilijk 'werk' hoor! Een hele verantwoordelijkheid! Maar weten jullie wat jullie allemaal krijgen kunnen? Terugbetaling met gelijke munt.

Nee, verwacht maar niet dat de staat zélf hun smerissen aanpakt. Ze sturen ze aan, ze geven het politieke voorbeeld, ze maken de wetten die de smerissen nodig hebben voor hun terreur. De smeris werkt voor de staat. Verwacht maar niks van die onderzoeken van de rijksrecherche. Die kennen we. Ik in elk geval wel. Intimidatie om je verklaring in te trekken kun je krijgen wanneer je weet wat er echt is gebeurd. Het is net zoiets als een klacht indienen als je iets is geflikt door de smeris: kansloos. Klachtenprocedures zijn een zoethoudertje. Een verklaring van een smeris is namelijk altijd de waarheid. Talloze rechtszaken met valse verklaringen en gelogen processen-verbaal deden mensen ten onrechte in de cel belanden. Dat krijg je als het dragen van een uniform betekent dat je altijd gelijk hebt.

De propaganda machine van de staat kan weer aan het werk om te voorkomen dat mensen de waarheid horen over ditmaal de dood van Mitch Henriquez. De propagandamachine van de staat heeft er al voor gezorgd dat de razzia vorige week in alle stilte kon plaatsvinden. Feitelijk hoeft het daarvoor niks te doen want mensenjacht wordt al lang normaal gevonden. Over het dreigen met deportatie van mensen die hier met moeite in het Neederlandse racistische klimaat proberen te overleven, zal geen krant schrijven, geen nieuwsbulletin berichten. Over de dood van Henriquez zal net als met Rishi gezegd worden dat hij het aan zichzelf te wijten heeft. “Hij verzette zich”. Of “hij rende weg”. Werk dan toch ook mee als we je in elkaar willen slaan, ten onrechte arresteren, identificeren of alleen maar vragen stellen. Je hebt toch niks te vrezen van de politie? We leven toch in een democratie? Dit is toch niet Amerika?

Al jaren heeft de politie niets te vrezen van omstanders, van 'de bevolking'. Ze komen overal mee weg. De enkele die wel klop terugkrijgt jammert en weeklaagt en krijgt riant 'smartegeld'. Hij of zij is slachtoffer, nooit dader. Een smeris wordt hooguit 'verdachte' om vrijspraak te eisen, om zo het systeem gelijk te kunnen geven. Met wapenstok, pepperspray en pistool in de hand terroriseren de beulen en bullebakken in naam der wet al wie hen in de weg loopt. Musscher, kom er maar in: Arubanen zijn barbaren of zoiets. Zo, een rechtvaardiging is alweer gevonden voor de smerissen cq. befehl=befehl moordenaars, racisten en mensenjagers. Hoe heet wordt het komende week?

Joke Kaviaar, 29 juni 2015


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech