Fedkom veroordeelt deze terroristische aanslag van IS!

Nieuws, gepost door: Info en onderzoek Alaska op 21/07/2015 07:06:53

Wanneer: 20/07/2015 - 19:30

Turkije moet stoppen met het steunen van IS! Bij een terroristische aanslag door Islamitische Staat (IS) in de Koerdische stad, Suruc in Turkije aan de grens met Syrië zijn 32 mensen omgekomen en honderd anderen raakten gewond.


De explosie deed zich voor in de tuin van een cultureel centrum van de stad waar op dat moment net een groep jongeren van de socialistische politieke partij, ESP (de socialistische partij van de onderdrukten in Turkije) een persverklaring voorlas over hun bezoek aan de stad Kobani in Rojava (West-Koerdistan) in Syrië. De jongeren waren naar Suruc gekomen om mee te helpen met de wederopbouw van de Koerdische stad Kobani.

Suruc ligt aan Turkse-Syrische grens tegenover de Koerdische stad Kobani. Eind januari hadden Koerdische strijders na maandenlange gevechten de stad uit handen van de terroristische groep IS bevrijd.

In Turkije geldt sinds maart 2013 een staakt-het-vuren tussen de PKK en de Turkse staat na de oproep van de Koerdische leider Öcalan. Er werden vredesonderhandelingen gevoerd tussen de strijdende partijen tot de parlementaire verkiezingen op 7 juni 2015. De HDP (een nieuwe politieke partij van de Koerden en progressieve krachten in Turkije) hebben 80 zetels gewonnen waarbij ook de ondemocratische kiesdrempel van 10% is gehaald. Helaas heeft Turkije de vredesonderhandelingen met de heer Öcalan en de HDP bevroren in de aanloop naar de verkiezingen van 7 juni. Erdogan en de AKP hebben tijdens de verkiezingscampagne een duidelijke oorlogstaal gehanteerd richting de Koerden. De Koerden en mensen die vrede willen hebben massaal de AKP en de Turkse staat daarom de rug toegekeerd omdat ze geen oorlog willen. De AKP en Erdogan hebben als gevolg van deze verkiezingsuitslag hun absolute meerderheid in het parlement verloren. Sinds 4 maanden mag de heer Öcalan geen contact hebben met de HDP. Fedkom roept de Turkse regering op de vredesonderhandelingen met heer Öcalan te hervatten!

Het is bekend dat de AKP en Erdogan niet blij zijn met het succes van de HDP. Ze willen de Koerden provoceren zodat ze weer de absolute meerderheid in het parlement terugkrijgen. Tijdens de verkiezingscampagnes van de HDP zijn er diverse aanslagen gepleegd waarbij meer dan 6 mensen om het leven gekomen zijn. De AKP en Erdogan spelen een gevaarlijks spel om hun macht te behouden. Turkije kan beter de vredesonderhandelingen met de heer Öcalan en de HDP hervatten in plaats van het uitlokken van een oorlog met de PKK en de Koerden.

Het is bekend dat de huidige regeringspartij AKP in Turkije, president Erdogan en de zijnen sympathiseren met IS en hun ideologie. Als IS op deze manier vrije hand krijgt in Turkije van de regering en veiligheidskrachten dan kan de burgeroorlog in Syrië op lange termijn overslaan naar Turkije. De Turkse regering moet ophouden met het steunen van IS met militaire en politieke middelen. De Turkse regering, president Erdogan en de zijnen sluiten zelfs een pact met de duivel om te voorkomen dat Koerden in Rojava in Syrië meer rechten krijgen. Deze aanslag laat het nog eens zien!

Fedkom veroordeeld deze terroristische aanslag op de socialistische jongeren die Kobani wilden helpen!

Federatie Koerden in Nederland (Fedkom)
Radarstraat 207, 2525LZ Den Haag
Tel:0686213975
E-mail:info@fedkom.nl
Facebook:https://www.facebook.com/fedkom
Twitter:https://twitter.com/Fed_Kom

http://fedkom.nl/fedkom-veroordeelt-deze-terroristische-aanslag-van-is/

http://nos.nl/artikel/2048175-eerste-slachtoffers-suruc-begraven.html

PS: Tot nu toe zijn er 32 doden, 2 daarvan zijn anarchisten uit de turks koerdische regio. http://anarchistnews.org/content/anarchists-killed-suru%C3%A7-bombing-tu... Verklaring van de DAF: http://libcom.org/news/daf-our-sadness-will-be-our-anger-koban%C3%AA-wil... Verklaring van de Black rose Fed http://www.blackrosefed.org/statement-on-bombing-turkey-suruc/

HUN STRIJD, ONZE STRIJD! INTERNATIONALE SOLIDARITEIT! TEGEN HET KAPITALISME, IMPERIALISME, PATRIARCHAAT EN RACISME!Wie: 
nn

.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech