Terreuraanklacht in zaak Tarnac 8 vervallen

Nieuws, gepost door: nn op 09/08/2015 08:02:42

Wanneer: 09/08/2015 - 14:46

Tarnac 8 verwezen naar de strafkamer, kwalificatie "terrorisme" vervalt

AFP 8 augustus 2015 op 16:52 (Bijgewerkt: 8 augustus 2015 op 17:04)

Acht activisten in de zaak van de Tarnac 8 die in 2008 TGV-lijnen saboteerden zijn doorverwezen naar de strafrechter. De acht verdachten, onder wie Julien, vermeend leider van de groep, zijn compagnon Yildune en twee anderen zijn verwezen naar de strafrechter op verdenking van deelname aan een "criminele organisatie". In de verordening volgt de anti-terreurrechter niet de eis van de officier van justitie die vasthoudt aan het verzwarende "deelname aan een terreurorganisatie" tegen drie activisten, onder wie Julien en Yildune.

Het openbaar ministerie heeft na het ondertekenen van het bevel vijf dagen om ​​in beroep te gaan.

"Na bijna zeven jaar volledig het OM gevolgd te hebben, is er eindelijk een moedige beslissing van de rechtbank. Een totale herroeping van het parket," reageerde Marie Gedoseerd en William Bourdon, advocaten van de verdachten. "Van het begin af aan zijn onze cliënten beschouwd en behandeld als terroristen. We weten nu eindelijk dat deze term onhoudbaar is."

De zaak veroorzaakte grote commotie; de overheid en toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Michèle Alliot-Marie werden ervan beschuldigd de zaak te gebruiken om aan te dringen op het terroristische karakter.

De "Tarnac 8" worden afgeschilderd als extreem-links en verdacht van deelname aan de sabotage op bovenleidingen van spoorlijnen in l'Oise, l'Yonne en in Seine-et-Marne. Julien, 40, en zijn vrouw Yildune, 31, bekenden hun aanwezigheid in Dhuisy (Seine-et-Marne) in de buurt van de spoorlijn die de TGV-Est, maar hebben altijd de betrokkenheid bij het plaatsen van een versterkingsstaaf ontkend, later teruggevonden op een bovenleiding. Een verdraaide haak veroorzaakte grote schade bij de eerste TGV van de dag en leidde tot een verkeersopstopping. SNCF-medewerkers die werden ondervraagd door de recherche verklaarden dat deze daad leidde tot materiële schade, zonder de veiligheid van de passagiers in gevaar te brengen.

Vier anderen worden doorverwezen naar de strafrechter voor het weigeren om DNA af te staan, twee van hen voor het "vervalsen van administratieve documenten".

http://www.liberation.fr/societe/2015/08/08/tarnac-huit-personnes-renvoy...
https://tarnac9.wordpress.com/
https://en.wikipedia.org/wiki/Tarnac_Nine

Tags: tarnac tgv


Wie: 
nn

The best book review of "The Coming Insurrection" yet! https://www.youtube.com/watch?v=ZKyi2qNskJcWie: 
nn

En de papieren versie van "De Komende Opstand" is ook nog steeds verkrijgbaar bij de Amsterdamse boekhandel Het Fort van Sjakoo:
Zie: http://www.sjakoo.nl/books/24282.htm
Auteur: Onzichtbare Comité
Titel: De komende opstand
`De Komende Opstand' heeft in Frankrijk veel discussie teweeggebracht. Wij denken dat de tekst enerzijds vele ontwikkelingen beschrijft die ook voor Nederland opgaan anderszijds valt er ook het een ander aan te merken op sommige aspecten van de tekst. Het Onzichtbare Comité stelt dat het verzet in deze tijd een van de symptomen is, meer en meer de vorm van een opstand aanneemt en de staat vele vormen van radicaal verzet als terrorisme bestempelt. Het Onzichtbare Comité trekt een lijn door van de terugkerende uitbarstingen van volkswoede in Griekenland naar die in de Franse voorsteden. De opstand is in zijn optiek niet gelijk aan de revoluties (van 1789 en 1917), noch aan de revolte van ’68 en evenmin aan het zogenaamde top-hoppen van de laatste twee decennia. Deze roept op tot sabotage van iedere vorm van vertegenwoordiging en zelfs organisatie. 2010, 54 pag., Euro 3,00
Uitgeverij de Fabriek, Amsterdam, ISBN Zonder

Gewoon op voorraad of voor degenen van buiten Amsterdam te bestellen via: info@sjakoo.nl

Foto: 


Wie: 
nn

Experts acknowledged that this vandalism posed no risk to people.
Vertaling van Frans artikel, http://anarchistnews.org/content/tarnac-terrorist-threat-and-lessons-tarnacWie: 
nn

Bron van bovenstaande vertaling op anarchistnews is het hoofdredactioneel commentaar van Le Monde: http://www.lemonde.fr/police-justice/article/2015/08/10/la-menace-terror...Wie: 
op

Correctie, de eerste zin moet zijn:

"In de zaak rond de sabotage van TGV-lijnen in 2008 zijn acht activisten van de Tarnac-groep doorgestuurd naar de strafkamer van de arrondissementsrechtbank."Wie: 
tdebruin

[opgekuisd]Wie: 
nn

Hmm. Uit dat De Groene-stuk: "Wellicht dat het OM zich erin kan getroosten dat het met de revolutie uiteindelijk ook niet echt wil vlotten. Het Comité invisible kwam in 2014 met een vervolg: A nos amis. Hierin stelden de auteurs vast dat er wereldwijd opstanden hadden plaatsgevonden, maar dat ze overal mislukt waren. Griekenland gold daarbij als een schoolvoorbeeld. Zonder duidelijk beeld van hoe de overwinning eruitziet kunnen we slechts verliezen, was wat de Griekse casus leerde. ‘Opstandbereidheid alleen is niet genoeg, onze verwarring is nog steeds te groot.’ Veertig jaar neoliberale contrarevolutie laat zich niet zomaar ongedaan maken."

Dat klinkt interessant; van dat _À nos amis_ (_To Our Friends_) zijn fragmenten online te vinden (in het Engels) bijv. via de bovengenoemde links, op http://bloom0101.org/?parution=to-our-friends en http://theanarchistlibrary.org/library/the-invisible-committe-to-our-fri... ('Notes: Two chapters from "To our friends" - the rest will be posted here upon completion').

Als iemand anders een link heeft naar de integrale tekst in het Engels of Nederlands, dan graag in aanvulling.Wie: 
Sjaak

Thom Holterman fileert op zijn webblog "Libertaire orde" de nieuwe tekst "A nos Amis".

https://libertaireorde.wordpress.com/2015/03/18/het-onzichtbare-comite-o...

In de loop van dit jaar zal een Nederlandse vertaling verschijnen bij Uitgeverij Leesmagazijn:
https://leesmagazijn.wordpress.com/2014/10/23/a-nos-amis-comite-invisibl...
Wanneer is echter volslagen onduidelijk.

Zodra beschikbaar zal het uiteraard ook bij Nederlands alternatieve boekhandels te koop zijn:
Amsterdam: Het Fort van Sjakoo, http://www.sjakoo.nl
Utrecht: Rooie Rat, http://www.rooierat.nl (als ze tegen die tijd nog bestaan, want de Rooie Rat heeft zijn failliesement aangekondigd, zie hun facebook pagina).
Groningen: Boekhandel Rosa, http://www.bookshoprosa.org/Wie: 
nn

Zie ook:

The curious case of the UK spycop, the (French) ‘Invisible Committee’ and the FBI, https://www.indymedia.nl/node/29056 .


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech