Herkraakactie Zaandam, geen onterechte ontruiming meer!

Nieuws, gepost door: nn op 18/08/2015 08:05:40

Wanneer: 18/08/2015 - 17:45

Gister 17 augustus is het pand dat op "Heterdaad" werd ontruimd geherkraakt.

Na de onterechte ontruiming van de politie op heterdaad
heeft de Zaanse kraakbeweging het oude buurtcentrum De Velschuit
geherkraakt!

Vandaag om 17:30 hebben wij de kraakactie gepubliceerd met spandoek en pers.
Politie was snel ter plaatsen en wou weer op "heterdaad" ontruimen op "melding"
van buurtbewoners.

Na dat wij konden bewijzen met foto's dat het pand gister al bewoond was
lieten ze ons gaan en werd er huisvrede geconstateerd.

Geen heterdaad! Wel buurthuis!Wie: 
nn
Foto: 


Wie: 
NN

Zaanse krakers opnieuw in pand De Veldschuit
http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/zaanstreek/article27477560...Wie: 
nn

Wat voorafging:

Kraakactie Zaandam, https://www.indymedia.nl/node/29069 .Wie: 
ouwesiem

Krakers willen 'respectvolle, veilige en huiselijke sfeer'

door: ivo laan i.laan@hollandmediacombinatie.nl

door Ivo Laan

Zaandam - De teruggekeerde krakers in voormalig buurthuis De Veldschuit willen serieus aan de gang om weer een centrum voor de buurt te worden. De groep noemt zich Onder Voorbehoud (OVB), zo melden ze in een brief aan de bewoners.

De vrijwilligers willen een buurthuiskamer, muziekpodium, muziekonderwijs, huiswerkbegeleiding, kunstworkshops en sportactiviteiten voor de jeugd opzetten. Gisteren waren de jongeren de boel aan het schoonmaken en opknappen. Een kijkje binnen zit er nog niet in. ,,Daar is het te vroeg voor'', zegt een van hen. Geen pottenkijkers dus nog.

In de bewonersbrief laakt OVB het gemeentelijk beleid. Een buurthuis in Kogerveld is financieel niet haalbaar 'maar er is wel dertig miljoen voor een cultuurcluster'.

De buurt hoeft zich geen zorgen te maken voor overlast. Drie initiatiefnemers beheren de boot, zo melden ze. Zij houden de boel draaiende en zorgen voor de veiligheid. ,,Er zal te allen tijde een respectvolle, veilige en huiselijke sfeer heersen'', schrijven ze aan de buurt.

Tweede kraak
Zondagavond kraakten ze voor het eerst het buurthuis maar werden daar diezelfde avond al ontruimd door de politie. Om later terug te keren en er maandagnacht te slapen. Toen kon de politie niets meer doen.

Een politiewoordvoerder bevestigt dat het nu een zaak is van de eigenaar. En dat is curator Rob Frans. Die behartigt de boedel van het failliete Welsaen waar het buurthuis onderdeel van uitmaakt. Frans was gisteren niet bereikbaar.

Buurtbewoner Rien Berger vindt het 'wel mooi' dat de jongelui De Veldschuit langs de Veldbloemenweg in Kogerveld weer hebben gekraakt, zegt hij terwijl hij zijn rottweiler Lola uitlaat op het grasveldje bij De Veldschuit. ,,Nadat Welsaen er uit was stond het maar te verpieteren. De gemeente had er iets mee moeten doen. Er is nu niks meer in de buurt. Het dichtstbijzijnde buurthuis is in het Kalf.''

Berger was een frequent gebruiker van het voormalige buurthuis. ,,We hadden er onze dartclub. Nu darten we in de Bovenkruier. We gaan eens kijken of we hier misschien terecht kunnen.''

Ook langs de Veldbloemenweg klinken positieve geluiden. Een oudere meneer doet na een lange aarzeling de deur open. ,,Ik heb eigenlijk niet zoveel tijd om mijn mening te geven, we zitten Sail te kijken. Maar ik vind het wel goed hoor dat ze weer een buurthuis willen beginnen.''

De eigenaar van het Smulpaleis wacht het even af. ,,Als het maar rustig blijft. Dan vind ik het prima wat ze doen.''

Noordhollands Dagblad . . . . . 20-08-2015Wie: 
facebook

Krakers openen deuren weer met een open middag voor de buurt, veel jonge participatie aanwezig!
Geweldigen iniatieven terzijde, volgens de eigenaar (een curator) zijn ze van plan het pand verkopen aan de Oddfellows organisatie.

Foto: 


Wie: 
sweetings@mail4you.stream

wh0cd438117 trazodone 200 mg cheap bupropion


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech