UPDATE - Laat Ze Niet Lopen - Blokkeer Pegida zondag in Rotterdam

Nieuws, gepost door: LaatZeNietLopen op 26/11/2015 11:11:58

Wanneer: 27/11/2015 - 00:32

Pegida wil ondanks verbod lopen, maar plannen zijn vaag


Het rechts-radicale Duitse Pegida wil aanstaande zondag, ondanks een verbod, gaan demonstreren in Rotterdam. Pegida wilde in eerste instantie verzamelen op de Pim Fortuynplaats, om vanaf daar een demonstratie te lopen door de binnenstad van Rotterdam. Burgemeester Aboutaleb liet tijdens een gemeenteraadsvergadering echter weten dat Pegida niet mag lopen, en ook niet mag verzamelen op de Pim Fortuynplaats. De gemeente heeft het Willemsplein aangewezen als verplichte demonstratieplek. Pegida heeft inmiddels aangegeven hoe dan ook te gaan verzamelen om 12:45 op het Stationsplein bij Rotterdam CS. Vanaf daar "zien we het wel", aldus Pegida.

De burgemeester van Rotterdam heeft Pegida al laten weten dat verzamelen op het Centraal Station niet zal worden getolereerd. Pegida wil dit koste wat kost toch gaan doen. Aboutaleb krijgt het zwaar te verduren op de Facebook pagina van Pegida. Zo noemt Ben van der Kooi, bekende Rotterdamse neo-nazi en vast bezoeker van Pegida demonstraties, de burgemeester “moslim burgemeester Adolf Aboutaleb” en roept hij nogmaals op om vanaf het Centraal Station te gaan lopen. Ook de organisatie achter Pegida lijkt van toon te verharden. Bij een artikel over de walgelijke actie in Enschede, waarbij 14 varkenshoofden werden neergelegd op het terrein van een nieuw te bouwen AZC, plaatsten ze: 'Hulde voor de mensen die dit hebben neergelegd!'.


Protesten tegen Pegida gaan door

LaatZeNietLopen.nl, een initiatief tegen racisme, roept op om de ruimte voor het extreem-rechtse Pegida op zondag 29 november aanstaande zo klein mogelijk te maken en zelf actie te ondernemen tegen de komst van rechts-extremistische actievoerders. Fluit ze uit, overstem ze, blokkeer, laat zien dat ze niet welkom zijn! Negeren is geen optie, Pegida zal hoe dan ook aandacht krijgen en hun racistische gedachtegoed proberen te verspreiden. “De afgelopen twee weken hebben we veel mensen in Rotterdam geinformeerd over wat voor club Pegida nou eigenlijk is. Wat duidelijk is, is dat er veel mensen zijn die in actie willen komen tegen Pegida. Rotterdam zit helemaal niet te wachten op een groep, voornamelijk Duitse, nazi's. Wij krijgen geluiden uit allerlei hoeken dat mensen in actie willen komen, van studenten tot voetbalfans”, aldus een woordvoerder van Laat Ze Niet Lopen.

Laat Ze Niet Lopen roept op om zowel naar het Stationsplein te gaan waar Pegida wil verzamelen, als naar hun aangewezen demonstratieplek (Willemsplein), om daar een duidelijk statement te maken dat Rotterdam niet gediend is van neo-nazi's in hun stad. Laat Ze Niet Lopen verzorgd op de dag zelf een infostructuur via Twitter en via www.laatzenietlopen.nl, zodat iedereen op de hoogte kan blijven van de plek waar Pegida zich bevind.

Pegida is een Duitse extreem-rechtse beweging die zich voordoet als nette en bezorgde burgers. Maar schijn bedriegt, op eerdere Pegida demonstraties in Utrecht brachten Pegida aanhangers de Hitlergroet en vielen ze anti-racisme activisten en omstanders aan. Ook bleek de demonstratie grotendeels te bestaan uit rechtsextremisten uit Duitsland, Vlaanderen en Polen. Het groepje Nederlandse Pegida demonstranten bestond bijna geheel uit bekende neo-nazi's. Pegida zegt geweldloos te zijn maar creëert wel de ruimte voor gewelddadige racisten en neo-nazi's om bijeen te komen en mensen aan te vallen. Pegida gebruikt aanslagen als die in Parijs om hun eigen agenda van haat door te drijven. “Na de afschuwelijke gebeurtenissen in Parijs moeten we juist samen komen en niet uiteen gedreven worden door angst en haat. Zeker in een stad als Rotterdam, die zo heeft geleden onder de nazi's, moeten we samen sterk staan en het Duitse Pegida weren uit Rotterdam.” aldus een woordvoerder van Laat Ze Niet Lopen.

Kom 29 november in actie en stop de opmars van extreem-rechts! Laat Ze Niet Lopen!

Laat Ze Niet Lopen website: http://laatzenietlopen.blogspot.nl/
Facebook eventpage: https://www.facebook.com/events/1491438667827325/Wie: 
nn

Algemeen Dagblad
Adrianne de Koning
25-11-15


Pegida trekt eigen plan voor demonstratie in Rotterdam

De anti-islambeweging Pegida heeft alle contact met de gemeente Rotterdam over de demonstratie komende zondag afgebroken. De rechts-radicalen zijn boos nu de gemeente geen protest wil op de Pim Fortuynplaats in het Rotterdamse centrum. ,,We verzamelen op het Stationsplein en wat we daarna doen, hoort men daar,'' laat Pegida via Facebook weten.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb waarschuwde de anti-islambeweging eerder nog dat het 'over en uit' is als ze op het Stationsplein verzamelen. ,,Ik zal de politie dan direct opdracht geven om op te treden,'' aldus Aboutaleb tegen de gemeenteraad.

Mede omdat anti-fascisten hebben aangekondigd ook naar de plek te komen waar Pegida is om hun protest te blokkeren zou een protestmars door het centrum moeilijk in goede banen te leiden zijn. Pegida trekt zich niets aan van de woorden van Aboutaleb. Waar ze zondag vanaf het Stationsplein heenlopen, willen ze niet zeggen.

Willemsplein
De gemeente zou het Willemsplein -aan de voet van de Erasmusbrug- hebben voorgesteld voor de demonstratie. Ruim twee kilometer lopen vanaf Rotterdam Centraal.

,,We gaan de politie en gemeente niet wijzer maken dan nodig. Wij krijgen ook geen informatie,'' aldus de reactie. ,,De gemeente zal zondag zien wat wij gaan doen en welke richting wij gaan oplopen vanaf het Stationsplein.''

Link: http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/4194681/2015/11/25/...Wie: 
nn

Algemeen Dagblad: Pegida trekt zich niets aan van eisen gemeente

Foto: 

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech