Snelweg blokkade actie van Konijnen in Nood!

Nieuws, gepost door: Stichting Konijnen in Nood op 11/12/2015 12:09:08

Waar: A10 West, Amsterdan, Netherlands
Wanneer: 10/12/2015 - 22:02

Konijnen in Nood demonstreert door langzaam rijden op snelweg

Dierenactivisten van stichting Konijnen in Nood hebben donderdag 10 december jl. gedemonstreerd door langzaam te gaan rijden op de snelweg.
Dit om hun onvrede te uiten richting de politiek, daar er niks wordt gedaan aan het leed dat onder konijnen plaatsvindt in de Nederlandse vee-industrie.
Tevens was het een protest tegen een aantal supermarktketens die konijnenvlees verkopen.
Voor een filmpje van de actie, zie link van AT5
http://www.at5.nl/artikelen/150585/actievoerders-blokkeren-a10-in-strijd...

Met acht auto’s hebben de activisten van Konijnen in Nood het verkeer op de A10 west weten te vertragen, om op deze manier aandacht te vragen voor de konijnen in de vleesindustrie.

Aan het viaduct boven de A10 west hing een groot spandoek met de tekst ''Boycot konijnenvlees'', met daaronder de woorden ''diervriendelijk konijnenvlees bestaat niet''.
Ook stonden op het spandoek de supermarktketens afgebeeld die konijnenvlees blijven verkopen, ondanks dat zij op de hoogte zijn van de wantoestanden die zich afspelen in deze industrie.
Alles is door de dierenrechtenorganisatie tewerkgesteld om deze actie veilig te laten verlopen.
Zo was er een alarm uit een megafoon te horen en werden er rookstaven afgestoken, om duidelijk te maken dat er een protest gaande was op de snelweg.

Met de kerst in het vooruitzicht is stichting Konijnen in Nood onlangs een campagne gestart met de titel “Kerst konijn van tafel”, om de supermarktketens en de consument te informeren over de wantoestanden die zich afspelen rondom de productie van dit stukje vlees.
Peter Janssen, woordvoerder van Konijnen in Nood, geeft aan dat deze actie op de snelweg niet is gericht op de consument die boodschappen doet bij genoemde supermarkten, maar een signaal is naar de verkopers van het konijnenvlees, omdat deze het dierenleed in stand houdt.
Peter voegt hieraan toe: ''Er is geen enkele behoefde in Nederland aan konijnenvlees, dat krijgen wij te horen van inkoop leveranciers en we zien het ook terug in de supermarkten waar het konijnenvlees in de schappen blijft liggen.”

De vergeten groep dieren in de Nederlandse vee-industrie
De konijnen in de Nederlandse vee-industrie worden niet ouder dan elf weken.
Deze dieren zijn niet in staat hun natuurlijk gedrag uit te oefenen zoals rondhuppelen, op hun achterpoten staan en holen graven om te schuilen voor gevaar.
Veel konijnen lijden aan gedrags,- en gezondheidsproblemen door de slechte huisvesting in de fokkerijen.
1 op de 5 konijnen overlijdt al voor ze de slachtleeftijd van elf weken heeft gehaald en 12% van de vleeskonijnen overlijdt nog voor het spenen.
De konijnen worden vanuit Nederland naar buitenlandse slachthuizen getransporteerd, omdat er in Nederland geen konijnen slachthuis bestaat.
Langdurige transporten zijn zeer stressvol voor de konijnen, die bekend staan als zeer gevoelige dieren.

Stichting Konijnen in Nood
Stichting Konijnen in Nood is een jonge en actieve dierenrechtenorganisatie, die zich richt op de producent, de verkoper en de consument van het konijnenvlees.
Met de campagne “Kerst konijn van tafel” probeert de organisatie de consument ervan te weerhouden om konijnenvlees te kopen en zo de vraag naar dit dieronvriendelijke product fors te verminderen.
Op deze manier wil de stichting een stem te zijn voor de duizenden vleeskonijnen, die een lange lijdensweg moeten ondergaan om te eindigen op een bord.

Einde persbericht van Stichting Konijnen in NoodWie: 
nn

.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech