Civil defense units (YPS) established in Nusayabin

Nieuws, gepost door: Şoreş Rojava op 26/12/2015 12:06:23

Wanneer: 26/12/2015 - 19:43

After Cîzîre and Amed, civil defense units(YPS) established in Nusaybîn


CIVIL DEFENSE UNITS (YPS) ESTABLISHED IN NUSAYBIN"

Saturday, December 26, 2015 MARDİN - ANF
In Nusaybin district of Mardin which has remained under a curfew six times in recent months, youths have announced establishment of YPS (Civil Defense Units) to defend their neighborhoods and repel the attacks by state forces.

Announcement of 'YPS Nusaybin' comes after yesterday's announcement of Botan Civil Defense Units in Cizre district of Şırnak.

Establishment of YPS Nusaybin was announced through a statement which stressed that self-governance is a step declared against the occupant Turkish state's policies of assimilation and genocide implemented across the cities of North Kurdistan during the year of 2015.

Describing self-rule as protection of existence and will, the statement by YPS Nusaybin said the followings; "The occupant state has wanted for years to annihilate the Kurdish people within the scope of a displacement, physical and cultural genocide policy which continues today with a fascist aggression on the will of the Kurdish people. In response to these attacks, our people are improving their self-defense under the leadership of women and youths. The occupant Turkish state has been making efforts for years now to break the Kurdish people's will and eliminate them through an evacuation of villages, unidentified murders, arrests and torture. Innocent people have been murdered on these streets up to date. Thousands of people were put in prison for reclaiming their language and culture. Civilians were targeted by aerial strikes. If this is not terrorism, then what is it? And today, children, women and elderly are being murdered in the streets of Kurdistan. Kurdish people's self-defense, which is a most legitimate right, is being alleged as terrorism. Despite belonging to the Kurdish people, this struggle is also for the people of Turkey and humanity. Turkey's public opinion and the world shouldn't remain silent on these barbaric attacks."

Saluting the popular resistance in Farqin, Cizre, Silopi, Dargeçit, Sur and Derik, YPS-Nusaybin greeted and establishment of YPS-Botan.

YPS-Nusaybin vowed to enhance the struggle under the roof of YPS-Botan on the basis of communal and democratic values and for the freedom of Kurdish leader Abdullah Öcalan, and defend the people against the attacks of the occupant state.

The statement ended with a call to all the Kurdish people, especially women and youths, to join the ranks of Civil Defense Units and protect the will of the people.Wie: 
nn

Civilians Protection Units (YPS) established against #TerroristTurkey attacks., https://twitter.com/middleeast_24/status/680863718931062784Wie: 
nn

Legergeweld in het Zuid-Oosten

Alleen al in de laatste week zijn tientallen mensen gedood in Cizre en Silopi, de Koerdische provincie aan de grens met Irak. Sinds het vredesproces eind juli uiteenviel zijn deze steden getuige van het ergste geweld in decennia, met een avondklok voor de Koerdische inwoners, heftige protesten en een toestroom van Turkse troepen. Veel burgers worden naar verluidt opgesloten in woningkelders in Silopi, terwijl burgers buitenshuis risico lopen te worden doodgeschoten. Daarnaast geldt een mediaverbod, waardoor de dynamiek ter plaatse extreem moeilijk te volgen is.

Afgelopen zondag kregen duizenden docenten in Cizre en Silopi van het ministerie van Onderwijs de opdracht om onmiddellijk naar hun eigen stad te vertrekken. Met de komst van 10.000 troepen ondersteund door tanks, 36 commandanten en de avondklok, werd snel duidelijk dat Ankara een grootschalig offensief voorbereidde om uiteindelijk de door wat de Turkse regering "PKK-terroristen" acht, uit te roeien. Premier Ahmet Davutoğlu verduidelijkte de missie met de woorden dat "alle terreurelementen worden gereinigd. Als het moet regio voor regio, straat voor straat, huis voor huis."

Het is niet voor het eerst dat Cizre en Silopi worden geconfronteerd met ernstige intimidaties en burgerlijke vrijheden worden ontnomen. In september werd aan Cizre acht dagen lang een uitgaansverbod opgelegd, waarbij 24 burgers werden gedood. Tahir Elçi, de prominente Koerdische mensenrechtenadvocaat die in Diyarbakir (Amed) op straat werd vermoord, schreef een gedetailleerd verslag over de mensenrechtenschendingen door Turkse veiligheidstroepen in de stad. Voortdurend beweert Ankara alleen "PKK-terroristen" te doden. Maar de realiteit is dat het Turkse leger beleid maakt van het ter plekke neerschieten van iedereen die de avondklok niet in acht neemt. Net als bij de vorige avondklok lopen burgers risico op straat. Als een gewonde bewoner naar het ziekenhuis moet, houden burgers witte vlaggen vast uit voorzorg tegen het geweervuur ​​van militairen. Toegang tot de gezondheidszorg is uitermate beperkt door de avondklok en het conflict.

Volgens de Stichting Mensenrechten in Turkije is sinds 16 september meer dan 52 keer de avondklok afgekondigd tegen bijna 1,3 miljoen burgers. De co-voorzitter van de HDP, Figen Yüksekdağ, verklaarde dat onder hen meer dan 200.000 mensen zijn ontheemd en 83 burgers zijn gedood.

Een reden dat de staat de avondklok oplegt is de activiteit van de Patriottische Revolutionaire Jeugdbeweging (YDG-H), die werkt als de stedelijke jongerenvleugel van de PKK. Als relatief nieuwe groep binnen de Koerdische beweging riep de YDG-H in diverse wijken in het zuidoosten de onafhankelijkheid uit, die ze vanuit loopgraven verdedigen met roestige Kalashnikovs.

De stedelijke strategie van de YDG-H is een nieuwe vorm van verzet binnen de Koerdische beweging. In de ruim dertig jaar strijd met de Turkse staat vertrouwde de PKK altijd op de bergen om zichzelf te beschermen, wetende dat ze daar een natuurlijk voordeel hebben over de Turkse strijdkrachten (TSK) door hun kennis van het terrein. In de jaren '90, die bekend staan als het zwartste decennium in de dertigjarige oorlog, waagden PKK-militanten zich zelden in stedelijke gebieden. Tegelijkertijd werden dorpen die werden verdacht van steun aan de PKK met geweld verdreven, enkele naar verluidt door brandstichting of met explosieven door Turkse strijdkrachten, waardoor velen migreerden. Als gevolg dijden steden als Van en Diyarbakir in het zuidoosten enorm uit.

De YDG-H bestaat voornamelijk uit jonge Koerden die als kinderen in de jaren '90 de wreedheid van de oorlog hebben meegemaakt. Gefrustreerd door het mislukken van vredesonderhandelingen namen zij de wapens op en met steun van de meer geharde PKK-militanten begonnen ze te opereren in de stedelijke gebieden waar ze woonden. Tijdens het vijf maanden durende beleg van Kobani sloten veel Turkse Koerden zich aan bij de Syrische afdeling van de PKK, de YPG, dat Kobani met succes verdedigde tegen de Islamitische Staat. Bij terugkeer in Turkije namen zij naar verluidt waardevolle stedelijke oorlogsvoering mee naar de YDG-H.

Het uitroepen van de onafhankelijkheid door de YDG-H is in lijn met de ideeën van Abdullah Öcalan, de PKK-leider die sinds 1999 wordt gevangen gehouden. Door de geëscaleerde strijd tussen de staat en Koerdische militanten komt echter een gestage stroom inwoners uit deze "autonome" wijken op gang. Deze aftocht van leven uit deze gebieden kan worden gezien als een bedreiging voor de filosofie van autonomie die Öcalan heeft voorzien.

Ankara's vastbeslotenheid om Cizre "huis tot huis" te "zuiveren" toont aan dat ze dit nieuwe, stedelijke verzet wil ​​verpletteren. Na AKP's verrassende overwinning van de verkiezingen in november, lijkt het of Ankara eropuit is om de PKK (en waarschijnlijk meteen de HDP, die bij de verkiezingen in juni de AKP aanzienlijke moeilijkheden bezorgde) met een grootse overwinning weg te vagen. De macht van het Turkse leger kennende zullen zij waarschijnlijk gaan winnen. De PKK (en de YDG-H) lijken een cruciale fout gemaakt te hebben door de Koerdische burgers in deze gebieden te betrekken bij het conflict, wat vele levens heeft gekost.

Terwijl de acties van de YDG-H misschien roekeloos kunnen zijn, moet de reactie van Ankara ter verantwoording worden geroepen. In alle gebieden waar de YDG-H actief is en waar een avondklok is ingesteld, won de HDP-partij meer dan 90% van de zetels. Een dergelijke absolute meerderheid toont de onwettigheid aan van de Turkse regering, een realiteit die niet via de loop van een geweer kan worden aangepast. In feite zal een militaire aanpak bij de onderdrukking van het Koerdische verzet de Koerden verder van Ankara verwijderen, en de kans op vrede verder verkleinen.

Geen twijfel bij de onderwijzer Serhat Uğur in Cizre, co-voorzitter van de onderwijsvakbond Eğitim Sen in Şırnak, of de strategie achter het bevel te stoppen met lesgeven zal falen. "Ik ben rijksambtenaar, maar onder deze omstandigheden weiger ik te gehoorzamen," zegt hij, "al doden ze een miljoen van ons Koerden, dan nog zullen we niet gehoorzamen."

http://kurdishquestion.com/index.php/insight-research/turmoil-and-troops...Wie: 
nn
Foto: 


Wie: 
nn

Koerden in de belegerde steden riepen zondag op tot zelfbestuur, http://mobile.reuters.com/article/idUSKBN0UA0IH20151227

Foto: 
Wie: 
nn

YDG-H: 35 members of security forces killed in Cizre and Silopi, http://www.anfenglish.com/kurdistan/ydg-h-35-members-of-security-forces-...Wie: 
nn

Mannheim: CDU/JU-kantoor aangevallen om steun aan het AKP-regime
29.12.2015 - 11:50
Wekenlang voert het Turkse leger een offensief in de Koerdische gebieden in Turkije. Met zware wapens worden steden gebombardeerd en is de noodtoestand over de hele regio uitgeroepen. Dit heeft geleid tot honderden doden, onder wie veel burgers. De AKP-fascist Erdogan spreekt openlijk over het vernietigen van de opstandige Koerdische bevolking.

Financiële steun komt uit de EU, met name Duitsland. De EU heeft onder leiding van Merkel Turkije een miljard dollar gegeven om de "vluchtelingenstroom" naar Europa te stoppen. Met zoveel rugdekking kan het AKP-regime genadeloos tekeer gaan tegen de Koerdische bevolking.

De federale regering zwijgt over het bloedbad, terwijl haar NAVO-partner de vluchtelingen op afstand houdt. In aanvulling op de recente militaire steun stuurt zij nu ook AWACS-vliegtuigen naar de regio.

Daarom hebben we het CDU/JU-kantoor in Mannheim aangevallen.

Geen rust voor het AKP-regime en zijn Duitse supporters!

Voor een militant internationalisme!

https://linksunten.indymedia.org/de/node/163510

Foto: 


Wie: 
nn

Call for international solidarity against the massacre of the Kurdish population by the Turkish state: http://325.nostate.net/?p=18379Wie: 
nn

YPS new logo and terror state of Turkey's new nightmare.

Foto: 


Wie: 
nn

“The places are hermetically sealed”

Posted on January 1, 2016 by Janet Biehl

YDG-H wants the same thing as HDP, autonomous institutions, a new constitution, and gender equality, but says that in the cities and neighborhoods where it’s strong, it will create free spaces and defend them, keeping the police out.
http://www.biehlonbookchin.com/the-places-are-hermetically-sealed/Wie: 
nn

Teenagers with no battle experience taking out NATO tanks in Cizre, https://www.youtube.com/watch?v=KNN_o_hnPjgWie: 
nn

Statement members of YPS in Cizre: 'We as women behind these barricades are protecting ourselves and our people against these attacks.' https://twitter.com/dilkocer/status/683372079266283524Wie: 
nn

Beursplein A'dam, 24 jan. 12:00: Landelijke Demonstratie: Stop oorlog tegen Koerden!, https://www.indymedia.nl/node/31481 .


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech