Download hier de Fuck the police poster!

Nieuws, gepost door: Haagse anarchisten op 25/10/2016 10:11:56

Wanneer: 25/10/2016 - 22:27

Geen anarchistische poster blijft onopgemerkt in Den Haag. Zeker niet bij de politie en de gemeente, zo leerden we al van de Anarchistische Muurkrant. Voor deze poster werd iemand opgepakt, waarna het OM een eis van acht weken formuleerde.


Vandaag konden we lezen op de ‘nieuws’ websites van Omroep West, Nu.nl en NOS dat er weer anarchistische posters zijn geplakt in Den Haag, en wel met de tekst ‘Fuck the police. It’s time to fight back.’ Heel het verhaal dat de gemeente en politie aan het onderzoeken zijn of de poster strafbaar is, wat ze er dan wel niet mee aan moeten en het feit dat agenten vandaag en morgen de straat op moeten om met de achterkant van hun peperspray de posters er af te krabben, interesseert ons geen moer. Maar we snappen wel dat je nu denkt, ik wil die poster ook plakken! Nou dat kan!
Download de poster nu hier, print en verspreid!

En vergeet niet, Fuck the police. it’s time to fight back!Wie: 
nn

Posters en flyers voor Fight Repression demonstratie.
https://www.indymedia.nl/node/36548


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
nn

De mensenrechtensituatie in Nederland is de afgelopen vijf jaar verslechterd,
http://njcm.nl/site/newsposts/show/386


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
nn

Politie Den Haag onderzoekt posters gericht tegen agenten.
http://www.nu.nl/binnenland/4341445/politie-haag-onderzoekt-posters-geri...Wie: 
nn

Dag 67 dat de politie zwijgt over de dood door arrestatie van Umaru Sesay
https://mobile.twitter.com/hashtag/UmaruSesay


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
ouwesiem

Justitie bekijkt of anti-politieposter opruiing is

door Angelique Mulders

Den Haag - Plakkaten met daarop een man die door agenten stevig tegen de grond wordt gedrukt. Het leidt in de stad tot een schoonmaak-actie en tegelijkertijd wordt bekeken of de posters strafbaar zijn.

De posters met daarop de tekst 'Fuck the police - it's time to fight back' zijn gisteren in de loop van de dag verwijderd. De zwartwit A3-uitingen waren eerder deze week op afvalbakken en elektriciteitskasten geplakt. Volgens een woordvoerster van de politie alleen rond het Veluweplein, De La Reyweg en enkele zijstraten van deze laatstgenoemde weg. Ze zijn linksonder 'ondertekend' met een 'A' waar omheen een cirkel is gezet: een verwijzing naar autonomen en links-radicalen.

Dezelfde politiezegsvrouw liet gisteren weten dat, met het Openbaar Ministerie, wordt onderzocht of de uitingen strafbaar zijn. ,,Ze zijn in ieder geval illegaal geplakt.''
Meningsuiting

Een woordvoerder van het OM stelt dat (mogelijke) uitingsdelicten 'moeilijke kwesties zijn, want vaak raken ze ook aan de vrijheid van meningsuiting'. Een officier van justitie bekijkt in ieder geval of er door het plakken van deze Fuck the police-posters sprake is van opruiing en/of belediging. ,,Veel hangt af van de omstandigheden, waar het gebeurt en wanneer.''

Ondertussen is via de radicaal linkse website van de autonomendenhaag.wordpress.com de gewraakte poster simpel te downloaden. Bezoekers worden aangemoedigd om de poster te verspreiden. '(..) wij snappen wel dat je nu denkt, ik wil die poster ook plakken! Nou dat kan!', is er te lezen.

De boze teksten aan het adres van de hermandad lijken te verwijzen naar de dood van Mitch Henriquez (42). De Arubaan stierf vorig jaar na hardhandig politieoptreden op een festival in het Zuiderpark, dichtbij de vindplek van de posters.

Tegelijkertijd hangen in de buurt door dezelfde autonomenclub ondertekende 'Fight repression'-posters, die een demonstratie aankondigen op 19 november op het Haagse Kerkplein. 'Stop de onderdrukking van anarchisten en anti-fascisten' is het doel van deze bijeenkomst. Extreem-links ligt in de stad al een tijd overhoop met de politie, omdat ze vinden dat zij tijdens tegendemonstraties rond betogingen van anti-islambeweging Pegida te snel worden opgepakt.

AD/Haagse Courant . . . . . 27-10-2016

VIEW ORIGINAL PAGE: pagina 9

foto: De posters waren onder meer te vinden op het Veluweplein en langs de De La Reyweg.


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech