60 mensen op anti-Pegida demonstratie in Den Haag

Nieuws, gepost door: AFA Den Haag op 15/11/2016 11:01:33

Wanneer: 15/11/2016 - 14:49

Zo’n 60 mensen demonstreerden afgelopen zondag tegen racisme en Pegida in Den Haag. Vanaf het Kerkplein werd er een route gelopen door het centrum van Den Haag naar het Prins Hendrickplein waar nog enkele toespraken werden gehouden.


Onder een enorme politiemacht demonstreerden zo’n 60 antifascisten in Den Haag tegen de maandelijkse Pegida demonstratie. Een sterk antifascistische geluid was te horen door de straten. Hieronder de toespraken van Mad Mothers en Joke Kaviaar.

Toespraak Mad Mothers:
“What Da Fuck!

Ik ben van MAD Mothers NL
Mothers Against Discrimination

In 2015 schreven wij n stukje: Fascisme is nooit weggeweest uit de samenleving. Het is als een kameleon, welke zich steeds aanpast aan een nieuwe tijd en omgeving. Het gevaar wordt, net als eerder, onderschat en dat terwijl er ongemerkt allang weer vele slachtoffers zijn gemaakt.
Ook het nieuwe verzet van de jongeren wordt door de gevestigde orde onderschat; omdat het in de – voornamelijk witte – intellectuele kringen niet direct zichtbaar is, bestaat het wel terdege. Fascisme, racisme en de verwante fobieën vormen het fundament voor het huidige politieke landschap. Partijen als de PVV moeten worden bestreden, maar voorbijgaan aan hun politieke vrienden geeft ook geen pas. Dit zijn de partijen die polderend met wisselende meerderheden een coalitie vormen met de PVV. Intussen is daardoor het gedachtegoed van de in de jaren ’80 zo verfoeide Centrumpartij in de Nederlandse wetgeving geïncorporeerd.

Waakzaamheid is ook geboden tegen selectieve verontwaardiging. Wat is vrijheid van meningsuiting en geldt deze voor iedereen? Hebben de zwijgende en vreedzame demonstranten bij de nationale intocht van Sinterklaas en zijn Blackface Pieterslaven dat recht ook? Is er iemand die de term #BlackLivesMatters kent en heeft men oog voor de dodelijke slachtoffers van IS in Nigeria? Hele naties worden verdeeld met de woorden allochtoon en autochtoon. Noem man en paard, zelfs als dit onprettig voelt, en gooi die witte oogkleppen af. Het hebben van goede bedoelingen is niet langer voldoende. Direct reageren, vooral op micro-agressie, is noodzaak geworden.

In 2015 is waakzaam zijn vooral ook oog hebben voor het verborgene. Het aanscherpen van je waakzaamheid is een vaardigheid die je kunt leren door steeds in de spiegel te kijken. Het verzet tegen het nieuwe fascisme vereist verandermanagement. We moeten waken voor het opzetten van oogkleppen en onze eigen ingesleten patronen steeds evalueren. Niet langer de fout maken om het ene leed boven het andere te stellen.
Het Wir haben es nicht gewusst mag nooit meer opklinken.

Fast Forward naar 2016
What the fuck!

Gisteren zijn hebben 200 honderd activisten van hun grondrechten ontnomen. 200 mensen, van allerlei achtergrond die op staan tegeb racisme.
Er word geschreven dat , ik citeer bijna : dat extreem rechts geen bedreiging is. Nee natuurlijk niet! What the fuck! Als deze lui een clubje zijn met daarin de politiek, het rechtssysteem en de politie. En deze zijn allemaal extreem rechts.
Zij schrijven ook:Dat de debatten die plaatsvinden er een polariserende werking hebben op de maatschappij.

What the fuck.

Deze gepolariseerde maatschappij is al 400 jaar in de maak!!
Ze schrijven dat links een bedreiging omdat zij zich verenigen.
Dus let’s keep doing what we are doing.

Dus what the fuck!
Ik las van een van mijn Sisters dat zij gister ontdaan is van haar BH en maillot , gekneveld en is weggezet voor uren.
Mijn zusters en broeders van allerlei verschillende moeders hebben uren in bussen vastgezeten. Mensonterende praktijken. Schendingen van de rechten van mens. Ze hebben zelf hun behoeften in de bus moeten doen! Bij de vorige intocht van focking blackface zwarte piet was er ook een massa arrestatie. De rechter heeft geoordeeld dat dit onrechtmatige was. Wat doen ze nu? Ze herhalen het weer!

What the fuck!

Kijk ook weer t machtsvertoon vandaag. Net als bij de herdenkings demo voor Mitch Henriquez geeft van aarsten weer miljoenen uit! Hooguit 40 activisten. Dit is zoal een politiestaat eruit ziet! What the fuck! Dit is a trowback to hitler. Hell this is a trowback to Slavery
Van Aartzen: You are playing tiger , but You are just a Pussycat !!

What the fuck!

We must unite for this fight! I call up on all organizations and individuals on the left. Stand up, rise up , Lets give BACk up!
Wij moeten opstaan, we must fucking Rise! Het is ons recht! En bovenal onze plicht! Laten wij de handen ineen slaan en gezamenlijk strijden voor een rechtvaardige wereld waar alle kinderen gelijk behandeld zullen worden !

Wij zijn geen bedreigers !
Wij zijn helden!
Wij zijn Freedom fighters !
We must fucking Rise.
End fucking White Supremacy !
End kapitalism! End colonization!
End oprresion!

MAD Mothers motto we must Rise By Lifting Others!

Toen niet Nu niet nooit meer facisme”

Toesprak Joke Kaviaar
Fascisme van de staat en fascisme op straat: verzet is meer dan ooit noodzaak!

Edwin Wagensveld, de voorman van Pegida, joeg afgelopen zomer nog samen met Bulgaarse neo-nazi’s op vluchtelingen aan de Bulgaarse grens met Turkije. Weer terug in Neederland doet hij zijn uiterste best om van dat imago af te komen door met een pluche varkensmuts op zijn hoofd de straat op te gaan en zich expres steeds te laten arresteren. Zo wil hij zich de slachtofferrol aanmeten en doen alsof hij slechts een man is die voor zoiets als “zijn land” vecht. Zijn aanwezigheid als hoofdspreker bij een demonstratie van neo-nazi’s in Dortmund Duitsland op 8 oktober 2016 verraadt echter opnieuw zijn ware aard.

Feit is dat de zogenaamde demonstraties van Pegida regelrechte haatmanifestaties zijn tegen iedereen die niet-Neederlands is. En dat roept geweld op dat zich weliswaar niet direct uit, maar getuige het toenemend aantal gewelddaden tegen migranten, met name moslims, wordt dat doel wel degelijk bereikt. Dat Pegida een fascistische organisatie is, bleek eerder al uit de welkome deelname van mededemonstranten uit clubs als de NVU die openlijk de hitlergroet brengen en met fascistische symbolen rondlopen.

In een post op de facebookpagina van 31 oktober 2016 spreekt Pegida “grote dank” uit aan onder andere de “Dutch Self Defense Army”, kortweg D.S.D.A. In dat dankwoord spreekt Pegida van “een gemeenschappelijk doel”. Getuige hun facebookpage is D.S.D.A. een knokploeg van neo-nazi’s die massamoordenaar Breivik idealiseren en sympathiseren met de fascisten van het Griekse Golden Dawn. D.S.D.A. heeft zich opgeworpen als beveiliger van Pegida demonstraties en adviseert om wapens als vechtstok, pepperspray en taser aan te schaffen. Ongetwijfeld te koop in de webshop van Wagensveld.
De facebookpage van D.S.D.A. is er niet meer, maar deze zelfbenoemde “burgerwacht” is dus nog springlevend. Pegida functioneert in samenwerking met dit soort knokploegen als voorhoede en stoottroep van Wilders, die op zijn beurt internationale samenwerkingsverbanden onderhoudt met onder andere Le Pen van Front National, en Filip de Winter van Vlaams Belang. En Wilders? Die kijkt verlekkert naar Trump die met zijn overwinning wordt gefeliciteerd door voormalig Ku Klux Klan voorman David Duke, en twittert: “De Amerikanen pakken hun land terug, dat gaan wij ook doen”.

Fascisme is haat. Fascisme is geen mening. Het is alleen wel zo simpel om niet de werkelijke oorzaken van woningnood, lage lonen, werkloosheid en slechte zorg uiteen te hoeven zetten. En het is zoveel makkelijker om mensen die het slachtoffer zijn van de Westerse wapenhandel en oorlogsvoering in het Midden-Oosten tegen te houden, dan om die wapenhandel en die oorlogsvoering tegen te houden. Er moet nu eenmaal geld verdiend worden aan al dat oorlogsgeweld dat ver van ons bed plaatsvindt. Geld in de zakken van multinationals. Oorlog zogenaamd om onze vrijheid te verdedigen. Vrijheid die vooral niet gedeeld mag worden met de vluchtelingen die voor dat oorlogsgeweld vluchten.
Hoeveel duidelijker moet het nog worden? Denk je eens in dat vandaag Den Haag wordt platgebombardeerd, dat je vlucht en asiel aanvraagt in het land dat die wapens heeft geleverd. Denk je eens in dat je daar wordt opgejaagd en opgesloten in kampen, dat je kinderen verdronken zijn op weg naar die niet gevonden veiligheid. Denk je eens in dat buiten dat kamp waarin je opgesloten bent fascisten je met geweld bedreigen en zeggen dat jij de bedreiging bent. Denk je eens in. Dat is Pegida. Dat is Wilders. En degenen die je opsloten, dat zijn de Ruttes, de Samsoms en al die hen voorgingen. Zij die synoniem zijn voor institutioneel racisme.

Het is door decennialange hetze door die gevestigde politiek, in samenspel met de media, al te lang te gewoon geworden om vluchtelingen en migranten overal de schuld van te geven terwijl het de opeenvolgende neo-liberale regeringen zijn geweest die afbraken wat eens zo vanzelfsprekend was: bestaanszekerheid. En nu zouden het de vluchtelingen zijn die de bestaanszekerheid bedreigen? Op het Koekamp waar Pegida zo graag demonstreert, stond in het najaar van 2012 een tentenkamp van vluchtelingen. Als je daar kwam, was er altijd wel iemand die je in een tent welkom heette en je thee en wat te eten aanbood. Burgemeester van Aertsen van deze stad van zogenaamd Recht en Vrede liet met veel politiegeweld dat vluchtelingenkamp ontruimen. Nu is het dezelfde burgemeester, hoofd van het meest racistische politiekorps van Neederland, die op datzelfde Koekamp en andere plaatsen in Den Haag ruim baan geeft aan de extreem-rechtse hetzers van Pegida onder het mom van vrijheid van meningsuiting. Dat is collaboratie. Andermaal is het de gevestigde politiek die functioneert als wegbereider voor het fascisme!

Wij zeggen: nooit meer! Stop de zondebokkenpolitiek. Stop Fort Europa. Laat Pegida niet lopen. Stop de nazimarsen. Ga in de weg staan. Hou ze tegen. Zorg dat ze niet gehoord kunnen worden. Het enige dat vanzelfsprekend hoort te zijn is verzet tegen fascisme, in welke verschijningsvorm dan ook. Het kan een stropdas dragen en in het parlement zitten, het kan op straat vaandels en haat dragen of een politie-uniform. Maar het moet hoe dan ook gestopt worden. Fascisme is een bedreiging. Voor ons allemaal.

Toen niet, nu niet, nooit meer fascisme!

https://afadenhaag.wordpress.com/


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech