Eerste actie betr. luxe-appartementen voor toeristen in Amsterdam -- met adressenlijst!

Nieuws, gepost door: nn op 08/12/2016 12:06:50

Waar: Jordaan, Amsterdam, Netherlands
Wanneer: 07/12/2016 - 18:08

FOTO VOLGT! English below.
Gisterennacht zijn een aantal huizen in de Jordaan gemarkeerd met antitoerismegraffiti, in protest tegen de opkomende trend van het verhuren van woningen aan toeristen terwijl duizenden mensen in de stad op zoek zijn naar een woning. Dit kan zo niet meer.

De AirBnB-deal van de gemeente en de wet tegen illegale hotels zijn niet genoeg -- zeker als die niet wordt gehandhaafd. We zullen met onze acties escaleren tot dit veranderd, en we roepen al onze kameraden en buren op om in actie te komen: vind de schandalige 'spook'appartementen die overal om ons heen opduiken, markeer ze, ontmasker ze, en saboteer de hotelmarkt todat zij barst. We kunnen niet wachten tot de wet recht aandoet!

Dit zijn de adressen van hotels in de Jordaan, achterhaald door wat simpel gegoogle. Gebruik ze als je wilt! En laat dit een dreigement zijn voor iedere apartmenteigenaar in de stad zijn: een huis moet een thuis zijn, en als je je niet aan dit principe houdt---we zullen je vinden.

---------------------------------------

1st action regarding luxury tourist apartments in Amsterdam -- with address list!

Last night, two handfuls of houses were marked with anti-tourism graffiti in protest of the mass trend of subletting luxury apartments to tourists while thousands of people are looking for a home in the city. This must stop now. The municipality's AirBnB deal and 'illegal hotel' ruling are not enough -- especially if this isn't being upheld. We will escalate our actions until this changes, and we call upon all our comrades and neighbours to come into action: find the shameful 'ghost' apartments that are all around us, mark them, unmask them, and sabotage the hotel market until it breaks. We can't depend on the law to do justice!

These are the addresses of hotels in the Jordaan neighbourhood, retreived by some simple googling. Use it if you like! Let this be a threat to every apartment owner in the city: houses should be homes, not hotels, and if you don't abide this principle, we will find you.

-----------------------------------------------------

1e Goudsbloemdwarsstraat 11
1e Goudsbloemdwarsstraat 14
2de Egelantiersdwarsstraat 13-III
2de Laurierdwarsstraat 54
2de Lindendwarsstraat 21
2de Tuindwarsstraat 1
2de Tuindwarsstraat 7
3de Egelantierstwarstraat 7H en I
3de Looiersdwarsstraat 75
Anjeliersstraat 197
Anjelierstraat 416
Bloemgracht 72
Bloemgracht 75
Bloemgracht 104
Bloemgracht 189
Brouwersgracht 119C (BOOT)
Brouwersgracht 139-II
Brouwersgracht 149 (BOOT)
Brouwersgracht 165E (BOOT)
Egelantiersgracht 476
Egelantiersstraat 1
Egelantiersstraat 53-II
Egelantiersstraat 153
Elandsgracht 61-B
Elandsstraat 3
Elandsstraat 17-I en II
Goudsbloemstraat 1-I
Goudsbloemstraat 61
Goudsbloemstraat 91-I
Goudsbloemstraat 207-I
Hazenstraat 35
Hazenstraat 50
Hazenstraat 64
Kromme Palmstraat 5
Laurierstraat 20
Lijnbaansgracht 16 (BOOT)
Lijnbaansgracht 20-II
Lijnbaansgracht 30B (BOOT)
Lijnbaansgracht 58
Lijnbaansgracht 91
Lijnbaansgracht 156
Lijnbaansgracht 166
Lijnbaansgracht 167
Lindengracht 25B
Lindengracht 152
Looiersgracht 106
Nieuwe Leliestraat 8
Noorderkerstraat 3
Noordermarkt 11
Noordermarkt 30
Oude Looiersstraat 52
Palmgracht 56
Prinsengracht 14-P (BOOT)
Prinsengracht 48B
Prinsengracht 80
Prinsengracht 146-G (BOOT)
Prinsengracht 230
Prinsengracht 250-G (BOOT)
Prinsengracht 26-K
Prinsengracht 292
Violettenstraat 4
Westerstraat 153
Willemsstraat 14-I en III
Willemsstraat 16-II en III

Tags: amsterdam toerisme woningnood


Wie: 
Sjudoransj

Beste lezer,
Wij zijn de eigenaren van Sjudoransj B&B in de Jordaan, Goudsbloemstraat 91-1.
Ook wij zijn geraakt door jullie actie woensdagnacht. We hebben respect voor jullie boodschap en zijn het eens met jullie dat de illegale verhuur van apartementen via airbnb moet worden tegen gegaan. Maar in ons geval betreft het een officiele geregistreerde B&B die 40% van onze eigen woning beslaat. De B&B is niet gevestigd in een zelfstandig apartement en wij nemen daarmee geen apartement weg uit de huur- of koopmarkt.
Jullie actie is duidelijk gericht op de illegale verhuur en niet op officiele B&B's. Onze B&B is officieel geregistrerdd bij de KvK en tevens dragen wij toeristenbelasting af voor onze gasten.
Sjudoransj B&B is te vinden op booking.com en ook hebben we een eigen website, www.sjudoransj.com.
We willen jullie vriendelijk verzoeken om ons adres te verwijderen uit jullie op internet gepubliceerde lijst.
Met vriendelijke groet,Wie: 
Noorderkerkstraat 3

Wie: Noordhouse

Ik ben de eigenaar van Noordhouse B&B in de Jordaan, Noorderkerkstraat 3
Ook heb ik respect voor jullie boodschap en ben ik het eens met jullie dat de illegale verhuur van appartementen via airbnb moet worden tegengegaan, maar ik heb wel kritiek op de manier waarop jullie dat doen. Op deze manier is het een ongefundeerde heksenjacht.
Wij hebben een officieel geregistreerde B&B die minder dan 40% van onze eigen woning beslaat. De B&B is niet gevestigd in een zelfstandig appartement en wij nemen daarmee geen appartement weg uit de huur- of koopmarkt.
Jullie actie is duidelijk gericht op de illegale verhuur, maar onze B&B is officieel geregistreerd bij de KvK en tevens dragen wij toeristenbelasting af voor onze gasten.
Wij zijn te vinden op booking.com.
We willen jullie vriendelijk verzoeken om ons adres te verwijderen uit jullie op internet gepubliceerde lijst.
Met vriendelijke groet,

Ruud rockxWie: 
nn

Ik vind zeker dat er wat moet worden gedaan tegen de illegale verhuur, maar iemands eigendom vernielen lijkt mij niet de juiste weg om de boodschap over te brengen. Ook namen en shamen zonder gedegen onderzoek vind ik niet juist. Verzin een fatsoenlijke en vooral legale manier om illegale verhuur te stoppen, maar niet door middel van guerillavandalismeWie: 
Peter van der meer Hazenstraat 35

Beste mensen,
Wilt u mij van deze lijst halen?
Ik ben bewoner, eigenaar, heb drie kinderen, en verhuur 1 kamer officieel als B&B om mijn hoofd boven water te houden.
Ik woon er dus gewoon!
Het verbaasd mij dat u mij op deze lijst heeft geplaatst,Wie: 
Peter van der Meer Hazenstraat 35

Ik ben de eigenaar van Since1634, vader van drie kinderen, B&B in de Jordaan, Hazenstraat 35.
Wij wonen hier met plezier, er wordt dus geen woning onttrokken.
Ook heb ik respect voor jullie boodschap en ben ik het eens met jullie dat de illegale verhuur van appartementen via airbnb moet worden tegengegaan, maar ik heb wel kritiek op de manier waarop jullie dat doen. Op deze manier is het een ongefundeerde heksenjacht.
Wij hebben een officieel geregistreerde B&B die minder dan 40% van onze eigen woning beslaat.
Jullie actie is duidelijk gericht op de illegale verhuur, maar onze B&B is officieel geregistreerd bij de KvK en tevens dragen wij toeristenbelasting af voor onze gasten.
Wij zijn te vinden op booking.com.
We willen jullie vriendelijk verzoeken om ons adres te verwijderen uit jullie op internet gepubliceerde lijst.Wie: 
nn

Goeie daadkrachtige axie jongens. Huizen zijn niet voor toeristen..aanpakken die huisjesmelkers!Wie: 
nn

NEE
WE GAAN
DE HUIZENCRISIS NIET BETALEN

Foto: 


Wie: 
nn

9 van de 10 woningen die zo verhuurd worden vallen in de vrije sector.

het is een roze of rood/groene droom om te denken dat deze woningen naar de muziekleraar gaan die al 15 jaar wacht op een woonruimte.
Dat is triest voor deze man en ook voor de mensen op de (veel te) lange wachtlijst voor een sociale woning.

mocht iemand zn woning van de (airbnb) markt halen na 60 dagen gaat deze woning de vrije sector huur in en zal er een expat in gaan wonen voor 30 euro per m2 per maand. Wat zal het schelen?

tuurlijk zijn die rolkoffers ruk door de straat. echter je hebt ook stelletjes die de hele horeca spekken en ook dat zorgt voor werkgelegenheid. De bewoners klagen wel op Haarlemmerstraat, de winkels niet. Is dit dan ook een reden om de winkels te gaan bekladden? die verdienen er schijnbaar dus ook grof aan.

mocht iemand het niet eens zijn met de gemeente, die de vergunningen af heeft gegeven voor officiele short stay vergunningen en b&b's, dan zou je bij de bazen van de gemeente je teleurstelling in de maatschappij moeten uiten. De hoogste baas hiervan zit overigens gratis, op kosten van de burger dus, op de Herengracht in een hok van 300 m2. hoeveel muziekleraren zou je daar kwijt kunnen?Wie: 
Freeyourmind

Ten eerste vraag ik me af door wie jullie precies betaald zijn om dit te doen. Hebben jullie geld gekregen van gemeente of hotels? Of zijn jullie gewoon onwetende slachtoffers van propaganda?

Wat doet Airbnb nou werkelijk? Airbnb ontneemt de monopolie positie van rijke hotel eigenaars om geld te verdienen aan toeristen en geeft de gewone burger de kans om ook geld te verdienen door een kamertje van zijn/haar woning te verhuren. Hotels zijn er overduidelijk niet blij mee aangezien ze heel wat geld aan gemeente hebben betaald om door te glippen in het systeem en de monopolie positie te bemachtigen.
Gemeente neemt maatregelen om de monopoli positie weer terug te geven aan hotels door propaganda te verspreiden (waar jullie overigens ook slachtoffers van zijn) en onmogelijke regels te maken voor de gewone burger om zijn/haar woning te verhuren.
In de tussentijd dat jullie de gewone burgers terroriseren maakt gemeente nieuwe afspraken met de rijken om nieuwe Hotels te bouwen in plaats van woningen: mooi voorbeeld https://www.facebook.com/longstaynoway/

Ik hoop dat er bij jullie iemand zit met een beetje gezond verstand om door leugens en propaganda heen te kijken en de dingen te zien zoals ze zijn.

In een ideale wereld waar welvaart met elkaar gedeeld kan worden zouden de hotels veranderd worden in woningen en zouden mensen vrij mogen zijn om hun woning te delen met toeristen.

In de tussentijd worden rijken rijker en armen snijden elkaar de keel door.Wie: 
Bjorn

Beste mensen,

Ook op Hazenstraat 64 gebeurt niets illegaals. Er is een B&B gevestigd en de rest van het pand wordt bewoond door de eigenaar. Graag van de lijst verwijderen dus.

Een van de redenen dat handhaving van de gemeentelijke regels stroef verloopt is dat illegale hotels moeilijk traceerbaar zijn. Met "simpel gegoogle" zoals jullie jullie lijst hebben samengesteld vind je voornamelijk adressen waarvan de eigenaar niets te verbergen heeft. Jullie zullen dus toch beter onderzoek moeten doen om legaal van illegaal te kunnen onderscheiden. (Een oproep tot) vernieling van andermans eigendommen is op zich al verwerpelijk, maar zorg dan in ieder geval dat je adressenlijst bestaat uit de juiste informatie.

Als jullie het niet eens zijn met de gemeentelijke regels omtrent verhuur dan mag dat natuurlijk. Je moet je woede echter richten op de gemeente (ga daar lekker een deur bekladden) en niet op mensen die gewoon volgens de regels een bedrijfje runnen.Wie: 
NH

Goed werk jongens, Ik ben al 5 jaar aan het schreeuwen tegen de gemeente, dat mijn Hotel kapot maakt door illegale verhuur zonder veiligheid eisen, legionella controle ets. Nu is de nieuwe trent om controle te ontduiken een B&B melding te maken . Dit is geen vergunning. Zelf wonen ze er niet maar valt niet op . De short stay is helemaal belachelijk, In het leven geroepen voor expats voor minimaal 7 nachten te verhuren voor een normale huur prijs, maar dat lappen ze allemaal aan hun laars en verhuren het voor torenhoge bedragen voor 1 of meer nachten. Een schande is het, ik ken heel veel jonge mensen die geen woning kunnen vinden om te huren of zelf te kopen. Amsterdam gaat hier ten onder en alle Amsterdammers gaan vertrekken. Ik ben genoodzaakt mijn hotel ( nu heb ik 5 jaar appartementen verhuurd) terug te bouwen naar hotel .Wie: 
nn

1ste Looierdwarsstraat 11hs
1ste Looierdwarsstraat 13hs
Looiersgracht 106
Looiersgracht 26II
Looiersgracht 26III
Looiersgracht 28II
Looiersgracht 28III
Looiersgracht 30III
Huidenstraat 21
Huidenstraat 34
Prinsengracht t/o 300 boot
Prinsengracht t/o 302 boot
Keizersgracht 375
Huidenstraat 34
Prinsengracht t/o 332 boot is tijdelijk weg, herstel kade muurWie: 
nn

in de 2e wereldoorlog zouden de fascisten hier de adressen zetten waar misschien joden op zolder zouden zitten.

schaam je kapot jaloers grafvolk.Wie: 
nn

Ik zie er geen enkele Illegale verhuurder tussen.
De illegalen zijn namelijk niet te googelen, dan zouden jullie toch iets meer speurwerk moeten doen! :)


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech