reeks aanvallen tegen antifa in Berlijn

Nieuws, gepost door: nn op 14/12/2016 12:06:42

Waar: berlijn, Germany
Wanneer: 14/12/2016 - 19:06

In de nacht van 11 op 12 dec zijn er tenminste 3 aanvallen geweest op antifalocaties in de wijk neukolln. Boekenwinkel Leporello werd met stenen bekogeld en ook het huis van een linkse activist moest het met stenen ontgelden. Bij het autonome café van collectief k-fetisch, die een paar dagen eerder nog een bijeenkomst tegen de neonazistische politieke partij AFD had gehouden, werd brand gesticht en graffiti leuzen op de muur achter gelaten. Bij de brand zijn er gelukkig geen gewonde gevallen ondanks dat er boven het café mensen wonen.


Naast deze serie aanvallen werd de linkse boekenwinkel Red Stuff in kreuzberg een paar dagen eerder onaangenaam verrast door een groep Turkse fashos die naar binnen stormde en de mensen daar bedreigde. Zij wouden dat de pro koerdische posters van de ramen verdwenen en dat er geen steun meer zou worden uitgesproken voor de PKK. In reactie hierop werd de volgende dag een spontane demo georganiseerd waarbij 300 duitse en koerdische antifas de straten terug namen en zich sterk maakte voor een solidaire steun tussen de duitse en koerdische strijd.

Kreuzberg en Neukolnn staan van oudsher bekend als zeer linkse en multiculturele wijken. Tot een paar jaar geleden durfde nazies hier zich nauwelijks te vertonen. Maar door toename in populariteit van de eerder genoemde AFD en andere rechtse partijen voelen zij zich steeds meer gesterkt om hun strijdtoneel te verbreden. In Duitsland hebben zijn er in de laatste tijd meer dan 200 aanslagen van nazies geweest tegen vluchtelingen, opvanglocaties en links autonomen plekken. Begin dit jaar werden nog twee jongens van afrikaanse afkomst in het centrum van berlijn in elkaar geslagen en hun kelen door gesneden met gebroken flessen. Gelukkig hebben zij het ternauwernood overleefd, maar deze gebeurtenissen laten zien dat de strijd tegen rechts geweld op straat meer dan eerst bevochten moet worden.

Deze gebeurtenissen zijn niet uniek voor duitsland, al is de omvang daar een stuk groter. Ook in Nederland worden aanvallen gepleegd op moskeeën en vluchtelingen en worden antifascisten bedreigd, geïntimideerd en aangevallen. De les die uit deze serie aanslagen in berlijn geleerd kan worden is dat zelfs de plekken die altijd werden geacht onaantastbaar te zijn voor nazies binnen een nacht hun illusie kunnen verliezen. Het is belangrijk om de bevochten vrijheid niet als een gegeven te nemen, maar iedere straat, iedere structuur en ieder persoon te verdedigen. Vergeet niet dat naast de relatief fijne bolwerken in de steden veel kids bezig zijn in hun eigen stad of dorp en vaak met maar een paar vrienden en vriendinnen tegen een overmacht staan. Laat ze niet in de steek, want ook jij hebt ze op een dag nodig.Wie: 
nn

Aanslag op k-fetisch zou ook wel eens uit een geheel andere hoek kunnen zijn gekomen, gezien de voorliefde voor Israelische vlaggetjes en IDF shirts van de bezoekers. Van graffiti leuzen op de gevel was geen sprake, alleen de voordeur was enigzins geblakerd.Wie: 
nn

bron?
"Begin dit jaar werden nog twee jongens van afrikaanse afkomst in het centrum van berlijn in elkaar geslagen en hun kelen door gesneden met gebroken flessen"Wie: 
nn

correctie: de graffiti was inderdaad niet bij het café maar bij het huis van de linkse activist. excuus
het is waar dat het collectief er wat rare antiduitse trekjes op na houdt, helaas. maar in de lijn van de verdere aanvallen die zelfde nacht die duidelijk neonazistisch getint waren, en aangezien er momenteel geen groot conflict is over antideutscher shit is het wel een veilige conclusie om te trekken dat ze gewoon door nazies zijn aangevallen. verder heeft de naziegroep "Freie Kräfte Neukölln" laatst een lijst gepubliceerd met locaties van linkse structuren en opvanglocaties voor vluchtelingen.

wat betreft die afrikaanse jongens. het is in het nieuws gekomen als "migranten die bij een vechtpartij betrokken zijn geraakt". gelukkig is er wel een kleine demo geweest waar ze zelf ook gesproken hebben. heb de links niet meer, dus bij deze...Wie: 
nn

[B] Together against right-wing agitation and violence: "Fascists, fuck off!": https://linksunten.indymedia.org/en/node/199300Wie: 
amalak@snailmail.download

wh0cd45440 buy valtrex


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech