Gallerij op de Peperstraat gekraakt [Zaandam]

Nieuws, gepost door: nn op 18/12/2016 12:05:34

Wanneer: 18/12/2016 - 16:47

Gisteravond is er in Zaandam de langdurige leegstaande verdieping in de Peperstraat gekraakt, de straat die vroeger een iconische straat was in Zaandam kampt nu al een aantal jaar met langdurige leegstand.
De krakers van de "Peperpanden" willen voorzien in hun eigen woonrecht en leegstand aankaarten als een probleem in de maatschappij, waar alsmaar stijgende vraag is naar woningen. Leegstand verloedert het beeld van de straat en houdt repressie tegen woningzoekenden in stand door middel van speculatie.
Vandaag is de actie publiekelijk gemaakt door het gebouw te voorzien van barricade, spandoek en een overhead projector met leuke plaatjes. De opkomst voor solidariteit met de kraak viel behoorlijk tegen, gelukkig gaan wij gewoon door.
De politie kwam tijdens de publiekmaking ter plaatse en vermoedde dat dit een inbraak was, na een gesprek met de woordvoerder en bewijs van bewoning (foto's via twitter) waren ze erover uit dat dit geen heterdaad of inbraak was.

De panden die gekraakt zijn staan al meer dan 2 jaar leeg; de officiële eigenaar van deze panden is Robert Grifhorst. Ook wel bekend als 'vijfde Heineken ontvoerder' of 'De Bouwvakker'. In 2008 heeft het OM beslag gelegd op zijn panden aan de Peperstraat: hij werd verdacht van het witwassen van het geld wat was binnengehaald met het ontvoeren van Freddy Heineken in 1983. Inmiddels is Grifhorst in 2014 overleden en is zijn vastgoed, nog steeds in beslag van het OM, fiscaal eigendom van Accres Real Estate. Zij verhuren de panden, Prismaat Makelaars bemiddelt bij de verhuur.

contact: zaansekraakbeweging@riseup.netWie: 
nn
Foto: 


Wie: 
nn

Heel wat gemeentes hebben geen leegstand verorderning. Zeker als het een VVD gemeente is wel zo iets als : https://gooisemeren.nl/vergunningen/woning-tijdelijk-verhuren/
Die gemeente faciliteerd dus anti kraak bedrijven ipv. de leegstand beschikbaar te maken voor initiatieven door bewoners die geen geld hebben en geen betaald werk en min of meer uitgesloten van betaald werk velen voor de rest van hun leven. Dat is dus woedend of vaker nog apathisch thuis zitten in armoede voor die in aantal aanzienlijke groep vaak afhankelijk van een uitkering. Bussum zou in tegenstelling tot dorpen en steden buiten de Randstad weinig leegstand hebben van winkels ? Ga maar eens tellen in het centrum alleen al acht leegstaande winkels . Een alternatief centrum in die leegstand zou een verbetering zijn waar ook ruimte is voor minder main stream muziek en andere minder mainstream culturele uitingen met name Punkrock Goth en dergelijke en ruimte voor starters die nergens anders terecht kunnen omdat ze geen geld hebben en nooit een lening zullen krijgen en dat ook niet willen . Immers er leven niet alleen maar consumenten van dure spullen in de gemeente Gooise Meren. Ik zal zelf niet snel kraken onder de huidige anti kraak wet in een VVD gemeente gezien de straffen die er op staan. Ik vraag me ook af hoe snel er zal worden ontruimt in Gooise Meren binnen een dag zo als in Haarlem ?
Er komen alleen maar meer winkels leeg te staan de komende jaren. Blijkbaar is het naif om te vragen dat belanghebbenden namelijk langdurig Bijstanders die willen ondernemen maar niet kunnen / willen voldoen aan de voorwaarden omdat die onredelijk en totaal onhaalbaar zijn voor langdurig Bijstand afhankelijken en huurbazen en de gemeente rond de tafel gaan om de leegstand in te vullen.Wie: 
nn

Petje af voor de Zaanse krakers en zeer sterke verklaring.Wie: 
ouwesiem

Winkel gekraakt aan Peperstraat

Zaandam - Uit tactisch oogpunt hebben krakers pas zondagmiddag kenbaar
gemaakt dat zij de dag daarvoor een winkelpand hebben gekraakt aan de
Peperstraat in Zaandam. Het bewuste pand is al in 2008 in beslag genomen
door het Openbaar Ministerie omdat het met crimineel geld zou zijn
verkregen. Sindsdien staat het leeg. Dat er verder niets mee is gebeurd en
er ook van toekomstplannen geen sprake lijkt, terwijl er toch flinke
woningnood heerst, hebben de krakers zo aan de kaak willen stellen. Omdat
de krakers er al hebben overnacht is er juridisch geen sprake van een
heterdaad en kan de politie ook niet direct ontruimen. Er is nu een
uitspraak van de rechter nodig om de krakers te ontruimen.

Dagblad Zaanstreek . . . . 19-12-2016Wie: 
ouwesiem

Kraken Voormalig witwaspand aan de Peperstraat heeft nieuwe bewoners

Zaandam - Wit, witter, witwassen. Het gekraakte van binnen witgekleurde pand aan de Peperstraat, dat voor witwassen werd gebruikt door Heinekenontvoerder Robert Grifhorst zo’n tien jaar geleden, heeft aan een klein likje witte verf genoeg. ,,Oppervlakkig onderhoud is nodig’’, zeggen de krakers. ,,Dat wil wel eens anders zijn, met bijvoorbeeld kalk dat van de wand druipt of met waterschade.’’ De Zaanse Krakersbeweging heeft zaterdagavond het pand gekraakt, ze zijn tegen leegstand. Foto Dirk Jongejans

Regionaal 8: ’Al negen jaar in de wachtrij’

Dagblad Zaanstreek . . . . . . . 20-12-2016Wie: 
nn

[spam deleted]


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech