Niet vergeten, de solidariteit!

Opinie, gepost door: nn op 15/02/2017 02:09:14

Het dictatoriale regime van Erdogan krijgt hoe langer hoe meer een internationaal karakter. Niet alleen in Turkije is hij met alle geweld in de weer om zijn macht en dictatuur verder te verbreiden en te verstevigen, ook daarbuiten ontbreekt het niet aan dergelijke activiteiten.

bron: http://ozgurlukcudemokrasi.com/2017/02/14/avusturyada-200-kisilik-muhbir...

Voornamelijk in Europa en in het bijzonder in Duitsland, waar het grootste deel van de Turkse migrantenmassa zich bevindt, werkt Erdogan sinds jaar en dag aan de opbouw van mechanismen, netwerken en andere instrumenten om zijn ‘onderdanen’ door intimidatie, dreigementen en zelfs geweld te controleren, hen voor zijn karretje te spannen en hen naar hartenlust te misbruiken. Die instrumenten worden ook aangewend om iedereen die kritiek op hem en zijn misdaden heeft monddood te maken. Iedere oppositionele stem, iedere verroering of beweging die zijn bloedig regime bekritiseert, moet naar zijn logica de kop worden ingedrukt.

Uit de praktijk in Nederland wisten we al dat het Turkse consulaat openlijk opriep tot het verraden van Turken die kritiek hebben op Erdogan, de AKP-regering of het Turkse regime. Uit de praktijk in Nederland wisten we ook dat de bestuurders van Stichting ‘Diyanet’ en de imaams van de moskeeën verbonden aan deze stichting pro-Erdogan propaganda voeren en politieke invloed uitoefenen op grote massa’s Turkse moskeegangers. Ja, het betreft hier Stichting ‘Diyanet’ die via de Turkse Ambassade in Den Haag gelieerd is aan het Erdogan-regime dat vanuit Ankara uitgeoefend wordt. Ook wisten we dat er een groot aantal trollen op de sociale media speciaal voor Erdogan actief is. Bovendien weten we inmiddels ook dat diverse maatschappelijke en politieke organisaties zoals de vereniging UETD en de beweging DENK feitelijk voor Erdogan en zijn regime actief zijn.

Niet alleen in Duitsland en Nederland. Recentelijk werd bekend dat het Erdogan-regime soortgelijke activiteiten, geheel in de lijn der verdenkingen, ook in Oostenrijk onderneemt. Oostenrijkse parlementariër en ‘woordvoerder veiligheid’ Peter Pilz van de Oostenrijkse Groene Partij verklaarde onlangs dat de Oostenrijkse overheid een groep van maar liefst 200 informanten in het land ontdekt heeft. Alle 200 informanten ‘werken’ volgens de door Peter Pilz naar buiten gebrachte inlichtingen onder coördinatie van de Turkse inlichtingendienst ‘MİT’ en staan zij in direct contact met het presidentiële paleis van Erdogan. De informanten zijn belast met het verzamelen en doorgeven aan Ankara van informatie over tegenstanders van Erdogan en de AKP. Volgens Peter Pilz wordt de groep van 200 informanten jaarlijks door de Turkse regering gesteund met een budget van gemiddeld 25 miljoen Euro. Peter Pilz verklaarde tevens het nodige bewijsmateriaal van dat alles in bezit te hebben.

Sommigen denken en spreken uit dat al het bovenstaande geoorloofd is want “Erdogan is toch democratisch gekozen?!”. Inderdaad, hij is democratisch gekozen om zich democratisch te gedragen! Niet om als fascistische dictator op te treden! Niet om zich als een dolle hond te gedragen! Niet om de mensen in het land als eerloze beesten te behandelen! Niet om de arbeiders en andere onderdrukte volksdelen van hun rechten, vrijheden en democratische strijdmiddelen te beroven! Niet om de beestachtige onderdrukking van de vrouw in stand te houden en te legitimeren door het vrouwvijandige patriarchaat verder te versterken en te beschermen. Sinds zijn aantreden als premier en later als president gedraagt Erdogan zich als een fascistische dictator die met het grootst denkbare gemak structureel over lijken gaat.

Hij heeft erg veel bloed aan zijn handen. Niet alleen vanwege zijn binnenlandse politiek maar ook vanwege zijn buitenlandse politiek. Vanwege zijn steun aan en samenwerking met ISIS/DAESH en nu vooral met Al-Nusra en de zogenaamde ‘gematigde oppositiegroepen’ in Syrië die net zo misdadig en bloeddorstig zijn als ISIS/DAESH. Hij heeft een groot aandeel in de moord van vele honderdduizenden onschuldige Arabieren, Koerden, Armenen, Assyriërs, alawieten, christenen, ezidi’s, soennieten en andere groepen in Syrië. Een groot aandeel heeft hij ook in de knechting, verkrachting en verhandeling van vele duizenden kinderen, meisjes en volwassen vrouwen die tot bezit gemaakt werden door ISIS/DAESH.

Daar is Erdogan niet voor gekozen. Daar is de regerende AKP die de dictator door dik en dun in alles steunt ook niet voor gekozen. Daarom is de presidentschap van Erdogan samen met de AKP-regering geheel illegitiem en zelfs illegaal tot op het criminele aan toe! Daarom dienen Erdogan en de regering onmiddellijk af te treden… Zij dienen vervolgens door een speciaal daartoe te vormen volkstribunaal berecht en gestraft te worden… Zij dienen gestraft te worden voor hun beleidsmatige en systematische oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid…

Wij dienen gezamenlijk in beweging te komen om de lange armen van dit verwerpelijke regime uit Nederland weg te duwen en de bovengenoemde controle- en intimidatie-instrumenten onwerkbaar te maken. Tegelijkertijd dienen we het huidige opportunistische, neoliberale kabinet Rutte-Asscher dat zich kritiekloos tegenover Erdogan opstelt door acties ten val te brengen of het anders binnenkort keihard en meedogenloos weg te stemmen.

En we dienen solidair te zijn met de democratische oppositiekrachten in Turkije die ondanks alle ongunstige omstandigheden en tegenslagen toch hun strijd voortzetten voor democratie, vrijheid, mensenrechten en een menswaardige samenleving zonder uitbuiting en armoede


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech