40 mensen bij lawaaidemo voor NN’er die opgepakt werd in de Schilderswijk

Nieuws, gepost door: nn op 25/02/2017 02:07:24

Wanneer: 25/02/2017 - 19:32

Vandaag hielden 40 mensen een lawaaiprotest bij de gevangenis in Alpen aan den Rijn waar nog steeds de NN'er vastzit die op 18 februari werd gearresteerd in de Schilderswijk in Den Haag. Hij wordt vastgehouden puur en alleen omdat het niet mogelijk is bij hem vingerafdrukken te nemen.

Vanachter de ramen van de gevangenis werd druk terug gezwaaid, wc-rollen uit het kleine stukje van het raam wat open kan gegooid en lakens naar buiten gepropt. De gevangenen waren zichtbaar blij met het protest bij de gevangenis wat op een troosteloos industrie ligt.

De kameraad die vastzit in het Huis van Bewaring in afwachting van zijn rechtszaak op 1 maart nadat hij werd gearresteerd na een onaangekondigde demonstratie tegen politiegeweld en repressie in de Haagse Schilderswijk. Justitie doet er alle aan om de kameraad onder druk te zetten en het hem zo moeilijk mogelijk te maken. Hij plaatste ze hem dagen in de isoleercel alleen omdat ze zijn vingerafdrukken niet konden nemen omdat er lijm op zijn vinger zit.

Afgelopen donderdag werd een verzoek om de kameraad in vrijheid te stellen afgewezen door de Raadkamer. De Officier van Justitie verzette zich hevig tegen dit verzoek en stelde dat hij een maand wil gaan eisen omdat hij zou tegenwerken om vingerafdrukken te nemen. Echter is dit niet waar, op het politiebureau werkte hij wel mee aan de afname van vingerafdrukken, alleen lukte dat niet omdat hij lijm op zijn vingers heeft. Dat het niet lukt om vingerafdrukken af te nemen vanwege praktische reden, of dat iemand het afnemen van vingerafdrukken fysiek tegenwerkt is een wezenlijk verschil.

Wij roepen op om 1 maart naar de rechtszaak te komen. De zitting begint om 13:30 en zal plaatsvinden in het Paleis van Justitie, Prins Clauslaan 60 in Den Haag. We verzamelen om 12:45 voor de deur. Natuurlijk zijn er nog allerlei andere manieren om je woede en solidariteit te uiten. Want onthoud: zij hebben de macht, wij hebben de nacht!

Solidariteit met onze opgesloten kameraad! We zijn fucking boos en willen hem vrij!

https://autonomendenhaag.wordpress.comWie: 
nn

Toen wij later langs reden zagen wij dat er net een rookbom was afgestoken ter hoogte van waar de demo was geweest.Wie: 
nn

ALPHEN AAN DEN RIJN – Bij de gevangenis in Alphen aan den Rijn is zaterdagmiddag gedemonstreerd. De demonstranten protesteerden vanwege een door de politie verrichte aanhouding vorige week in Den Haag. Dat gebeurde tijdens een demonstratie naar aanleiding van de dood van Mitch Henriquez.

Enkele tientallen mensen demonstreerden zaterdagmiddag in Alphen. In de Alphense penitentiaire inrichting zit de vorige week aangehouden arrestant vast. Waarom de gedetineerde werd opgepakt vorige week, is niet bekend.

De demonstratie in Alphen aan den Rijn is volgens de politie rustig verlopen zaterdagmiddag.

Mitch Henriquez

Twee politieagenten worden vervolgd vanwege de dood van de man. Hij overleed na een door agenten toegebrachte nekklem tijdens het Haagse festival A Night At The Park anderhalf jaar geleden.

http://studioalphen.nl/nieuws/169831/demonstratie-bij-gevangenis-alphen-...Wie: 
nn

Buiten de Penitentiaire Inrichting (PI) in Alphen aan den Rijn is door zo’n dertig mensen een luidruchtige demonstratie gehouden. Volgens de politie is de demonstratie het gevolg van een aanhouding vorige week, tijdens een demonstratie naar aanleiding van de overleden Mitch Henriquez.

Te zien is hoe een gevangene met een witte doek uit het raam zwaait naar de demonstranten, die lawaai maakten met allerlei spullen. De demonstratie verliep verder gemoedelijk.

De 42-jarige Arubaan Henriquez werd op 27 juni 2015 aangehouden na afloop van een muziekfestival in het Haagse Zuiderpark omdat hij meerdere keren tegen agenten riep dat hij een wapen had. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig. De agenten hebben – zo bleek later – “normoverschrijdend” geweld gebruikt. Toen bleek dat hij na zijn arrestatie buiten bewustzijn was, is hem ook niet meteen medische zorg verleend en de volgende dag kwam Henriquez te overlijden.

Bij de aanhouding waren vijf agenten betrokken. Twee van hen worden strafrechtelijk vervolgd en stonden deze week voor de rechter.

http://www.hartvannederland.nl/nieuws/2017/demonstratie-bij-gevangenis-a...Wie: 
nn

Bij de Alphense gevangenis is op zaterdagmiddag een demonstratie gehouden. Zo'n dertig personen maakten herrie met toeters en sloegen met lepels op pannen.

De politie melden ons dat de demonstratie het gevolg was van 2 aanhoudingen in Den Haag vorige week. De demonstranten werden toen aangehouden naar aanleiding van de zaak over Mitch Henriquez. 2 personen die werden aangehouden zitten in de Alphense gevangenis waar de demonstratie vandaag plaats vond.

De demonstratie heeft ongeveer een uur geduurd, de demonstratie verliep erg rustig en de politie hoefde niet in te grijpen.

http://www.mediatv.nl/nieuws/19208/Demonstratie-bij-de-PI-in-Alphen-aan-...Wie: 
nn

Een filmpje van afgelopen middag

http://www.kijk.nl/video/d1sbYKiCIzyf


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech