9 maart Zaandam: Demonstratie tegen de komst van PVV.

Nieuws, gepost door: Zantifa op 06/03/2017 03:11:30

Wanneer: 09/03/2017 - 12:30

"Wie discrimineert, wordt hier geweerd"
Demonstratie 9 maart, 12:30 dierenasiel Dierenzorg

Aanstaande donderdag 9 maart wil racist Geert Wilders samen met zijn partijgenoten Dion Graus en Vicky Maeijer van de PVV op bezoek gaan bij dierenasiel Stichting Dierenzorg te Zaandam. Wij vinden het onacceptabel dat Stichting Dierenzorg een podium geeft aan de haatdragende standpunten van de PVV.

Zaanstad Weert Wilders

Het bezoek door Wilders wordt ook streng ondercontrole gehouden: in een brief naar de werknemers van Dierenzorg is beschreven dat als PVV-leider Geert Wilders op bezoek komt er zelfs niet met ze over politiek gepraat mag worden. Stuitend! Wilders is blijkbaar bang voor kritiek.
Wij zijn kwaad over de uitspraken van Geert Wilders en willen hem geen ruimte geven in de Zaanstreek, en geheel in de geest van de leus die eens door de gemeente Zaanstad verspreid werd op kleine bordjes: "Wie discrimineert, wordt hier geweerd", zullen wij in actie komen om Geert Wilders zo snel mogelijk weg te sturen en zijn racistische boodschap teniet te doen.

Als Dierenzorg zegt dat ze zich niet willen vereenzelvigen met de PVV, dan moeten ze ook geen podium geven aan de PVV. De PVV gebruikt Dierenzorg alleen om stemmen te winnen bij dierenvrienden, ook al staat er niets in hun hele politieke agenda over dieren. Wij hopen daarom ook dat Dierenzorg af gaat zien van de komst van Wilders en beseft dat je altijd politiek verbonden bent als je iemand zoals Geert Wilders ontvangt.

Wilders van de PVV, een eenmans'partij', is voortdurend uit op sensatie en probeert door middel van zondebokpolitiek mensen uit de meest onderdrukte klasse tegen elkaar uit te spelen. Als het aan hun immigratiebeleid ligt, sterven er elke dag nog honderden mensen meer dan nu aan de grenzen van Fort Europa en door de haatzaaierij van de PVV worden mensen gestimuleerd om gewelddadige acties te ondernemen tegen vluchtelingen en migranten. Geert Wilders roept al een jaar of tien op om moslims in Nederland te discrimineren. Het grondwettelijke recht op vereniging en godsdienstvrijheid zou volgens de PVV niet voor deze
bevolkingsgroep moeten gelden. Wilders beschouwt de islam als een “levensgevaarlijke en totalitaire ideologie”. Marokkanen zijn “kolonisten” die zijn gekomen “om ons te onderwerpen”. Vluchtelingen "veroorzaken een verkrachtingsepidemie” en de “blinde elite” brengt Nederland “aan de rand van de afgrond.”

Deze racistische leugens willen en kunnen we niet tolereren.

Wij roepen iedereen op om naar de demonstratie te komen. Deze begint om 12:30 bij het dierenasiel Dierenzorg, Doctor H.G. Scholtenstraat 36, 1509AR Zaandam. Neem je spandoek mee en laat je horen tegen de PVV!

Laat je horen! Roep dierenasiel "Dierenzorg" op om geen podium te geven aan de PVV!

Wij roepen iedereen op om contact op te nemen met het dierenasiel Dierenzorg in Zaandam om het plan de PVV te verwelkomen te staken!
Dierenzorg zegt dat ze zich niet willen vereenzelvigen met de PVV, dan moeten ze ook geen podium geven aan de PVV. De PVV gebruikt Dierenzorg alleen om stemmen te winnen bij dierenvrienden, ook al staat er niets in
hun hele politieke agenda over dieren. Wij hopen daarom ook dat Dierenzorg af gaat zien van de komst van Wilders en beseft dat je altijd politiek verbonden bent als je iemand zoals Geert Wilders ontvangt.

Bel ze, mail ze, gebruik social-media! Gebruik elk mogelijk communicatiemiddel om te laten weten dat je kwaad bent dat de PVV naar Dierenzorg komt.

Tel: +31 75 615 6666
Email: asiel@dierenzorg.net
FB, om posts, comments en 1-ster reviews te geven:
https://www.facebook.com/pages/Zaanse-Stichting-Dierenzorg/366174103561222
Twitter met hashtag zaanstadweertwilders: http://twitter.com/zsdierenzorgWie: 
dhjana

Onderstaande gemaild naar asiel 'Dierenzorg' (asiel@dierenzorg.net), gepubliceerd op dhjana.nl (http://www.dhjana.nl/2017/03/07/open-brief-aan-asiel-dierenzorg-zaandam-...) en als open brief gemaild naar het Noordhollands Dagblad:

Beste mensen van asiel Dierenzorg,

Ik heb begrepen dat Geert Wilders op donderdag 9 maart een bezoek brengt aan jullie dierenasiel in het kader van zijn verkiezingscampagne.

Er zijn drie redenen waarom ik jullie beslissing om Wilders een podium te bieden onbegrijpelijk en afkeurenswaardig vind.
1. Wilders propageert discriminatie en onderlinge verdeeldheid. Daar wordt deze wereld niet mooier van. Bovendien lost een 'zondebokpolitiek' de problemen van dit land niet op.
2. De PVV is een éénmanspartij en Wilders gaat echte debatten uit de weg. Dat is een minachting van democratische principes.
3. Wilders is helemaal geen dierenvriend.

Die laatste stelling wil ik graag onderbouwen door jullie een lijstje te geven van het stemgedrag van Wilders in de afgelopen regeringsperiode, bij moties die gaan over dierenwelzijn en milieubeheer. Uit dit stemgedrag is duidelijk te zien dat hij zich totaal niet inzet als dierenvriend.

De PVV
- stemde tegen een financieringsmodel voor het werk van dierenartsen
- stemde tegen een plan voor duurzame melkveehouders
- stemde tegen een uitrijverbod voor diertransporten bij een temperatuur van 28 graden en hoger
- stemde tegen een verbod op shows met wilde dieren
- stemde tegen het opnemen van dierenwelzijn in provinciale afwegingskaders
- stemde tegen een protocol voor preventieve MKZ inenting
- stemde tegen bescherming van landschapsrechten in de Omgevingswet
- stemde tegen een verbod op hertoelating van glysofaat
- stemde tegen het opschorten van overheidssteun bij verkoop van verboden veehouderijsystemen
- stemde tegen een evaluatie van het natuurbeleid op Europees niveau
- stemde tegen een verbod van genetisch gemanipuleerde dieren op de markt
- stemde tegen het labelen van dieren die met genetisch gemanipuleerd voedsel zijn gevoederd
- stemde tegen een verbod op shows waarin gebruik wordt gemaakt van lama's, alpaca's, kamelen en dromedarissen
- stemde tegen een verbod op shows met bepaalde reptielen en vogels
- stemde tegen extra maatregelen voor dierenwelzijn over onder meer het houden, het vervoer, de leefruimte en de slacht
- stemde tegen wettelijke bescherming van bepaalde vissoorten en weekdieren
- stemde tegen een verplichte hondencursus voorafgaand aan de aanschaf van een hond
- stemde tegen een plan om het scheiden van afval op scholen te stimuleren
- stemde tegen het verbieden van boringen naar gas en olie in de Waddenzee
- stemde vóór het verwijzen van klimaatakkoord naar de prullenbak
- stemde tegen het behoud van bestaande natuurgebieden
- stemde tegen het behoud van toegang tot stranden en duinen
- stemde tegen het handhaven van de Wet Milieubeheer
- stemde tegen een plan waarbij het bedrijfsleven voor minimaal 60% gebruik zou moeten maken van recycled plastic
- stemde tegen het verplichten van outcross bij huisdieren met veel erfelijke aandoeningen
(bron: www.partijgedrag.nl, zoeken op het onderwerp 'natuur en milieu' en zoekwoorden als 'dierenwelzijn', 'huisdieren' en 'dieren')

Ik hoop dat jullie bovenstaande willen overwegen en het campagnebezoek gaan afzeggen. Het is ongepast om Wilders de ruimte te geven om te doen alsof hij een dierenvriend is, terwijl hij daar als lid van de Tweede Kamer totaal niet zijn best voor heeft gedaan en het dus alleen maar loze praatjes zijn.

Met vriendelijke groet,
DhjanaWie: 
nn

7 maart 2017 — 14:21
Antifascisten blokkeren bezoek Wilders aan asiel: ‘Geen nieuw poesje’
http://wnl.tv/2017/03/07/antifascisten-blokkeren-bezoek-wilders-aan-asie...Wie: 
Zantifa

Het bezoek van Wilders aan Dierenzorg in Zaandam gaat niet door!
http://deorkaan.nl/bezoek-wilders-aan-dierzorg-afgeblazen/Wie: 
nn

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/zaanstreek/article29050869...

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/zaanstreek/article29051082...
Dit is een premium artikel. Dit is de tekst:

Voorzitter Zaandams dierenasiel: 'Afgelast bezoek Wilders is triest voor democratie'

ZAANDAM - Louise Verra, de bestuursvoorzitter van Zaanse Stichting Dierenzorg in Zaandam, zegt het jammer en 'triest voor de democratie' te vinden dat ze het bezoek van Geert Wilders, Dion Graus en Vicky Maeijer van de PVV van donderdag moest afgelasten. "Het was een werkbezoek waarin we het zouden hebben over de dieren. Maar als onze medewerkers op straat stevig worden aangesproken en we via de e-mail en op sociale media worden overspoeld met commentaar, is het einde zoek. Dit willen we onze mensen niet aandoen."
Door Joëlla Angenent - 7-3-2017, 14:28 (Update 7-3-2017, 14:30)
Vorige week donderdag werd bekend dat Wilders een rondleiding in het asiel zou krijgen en kennis zou maken met het verzorgingsteam. "We zijn hier vorige week woensdagavond over benaderd door Dion Graus. Hij staat in de dierenzorg bekend als de man die ervoor heeft gezorgd dat de dierenpolitie er is en dat het alarmnummer 144 voor dieren bestaat. Aan hem hebben wij als dierenasiel en -ambulance veel te danken", legt Verra uit. "We hebben vaker werkbezoeken gehad van bijvoorbeeld de VVD en GroenLinks waarbij we het over ons werk en de dieren hebben, en niet over politiek. Waarom zou de PVV dan niet langs kunnen komen? Als we hen zouden weigeren, zouden we juist wel een politiek standpunt innemen."

Nadat Wilders het bezoek via Twitter en Facebook bekend maakte, werd Dierenzorg overspoeld met commentaar van voor- en tegenstanders van de PVV. "Reacties op Facebook overleven we natuurlijk wel, maar wanneer er stickers op onze auto's worden geplakt, onze medewerkers op straat worden aangesproken en er demonstraties worden georganiseerd, is de grens bereikt", aldus de bestuursvoorzitter.

Maandagavond kondigde de Zaanse antifascistische beweging Zantifa aan te gaan demonstreren tegen de komst van de PVV naar Zaandam voor de deur van het dierenasiel.

Verra: "Het hele werkbezoek is compleet uit zijn verband gerukt. Waar is de democratie? Ik vind het prima als mensen ergens voor of tegen zijn, maar we worden nu verplicht om politiek te denken. Ik word hier best een beetje kwaad van."Wie: 
nn

Treurig: dierenasiel zegt bezoekje van Wilders af, vanwege antifascistische dreigmalloten
http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/03/treurig-dierenasiel-zegt-bezoe...Wie: 
robertptolemy@youripost.download

wh0cd159507 allopurinol online


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech