Meeuwenoverlast: eindelijk wordt er wat aan gedaan

Nieuws, gepost door: Berend Otterstra, Weekbode Grieuw op 07/03/2017 03:09:47

Wanneer: 07/03/2017 - 22:39

Op verschillende plekken beginnen bewoners actie te ondernemen tegen de al jaren toenemende overlast van meeuwen. In het Noord-Hollandse dorp Grieuw op Zult wordt zelfs geprobeerd het hele dorp meeuwenvrij te maken.¨Ja, we hebben dit veel te lang zijn gang laten gaan” vertelt Harm Jan Pennevriend, een van de vrijwilligers van ‘Grieuw tegen de Mieuw’ terwijl hij een bord aan de gemeentegrens ophangt. Die krengen schijten alles onder. Echt er is geen houden aan.” “En dan die vuilniszakken!” voegt zijn collega Annejet Kapstok toe. “Ze rukken alles open en maken er een enorme zooi van, de hele dag, overal, zelfs midden in de nacht.” “Met dat lelijke geschreeuw van ze erbij,” gaat Harm Jan verder. “We dachten na een tijd; we moeten wat doen. Nu doet het hele dorp mee. We jagen ze gewoon weg.”

“We zijn echt geen vogelhaters of zo, ” verheldert Annejet. “Je hebt zelfs mensen in ons comité die niet principieel tegen meeuwen zijn. Al zijn dat er niet veel meer. Maar het zijn er gewoon veel teveel geworden.” Harm Jan: “Vroeger zag je er alleen wat aan de kust, zo bij het strand, dat was nog wel mooi, hoorde er gewoon bij. Maar plotseling zag je ze overal, ze trokken in grote groepen het binnenland in en toen was het niet meer te houden”. “Het begon met die vuilnisbelten in de jaren ‘70, volgens mij,” bedenkt Annejet ter plekke. Die beesten teren op vuilnis, vandaar ook dat openrukken van die vuilniszakken natuurlijk”. “Ja voor de oudere bewoners van Grieuw is het ook confronterend omdat ze in het verleden verheerlijkt werden door de NSB, je weet wel die lafbekken die met de fascistische bezetters van ons mooie polderlandschap heulden!” Harm Jan, die ook amateur-dorpshistoricus is weet dat velen van hen om die reden “de tranen in de ogen krijgen bij de huidige meeuwenoverlast, dus we doen het ook voor hen”.

Aan de voorzitter van de Ornithologische Vereniging Grieuw-Old Hemperveld vroegen we wat ze van de acties vinden, en of ze helpen. Meneer Brillendoek: “Op zich is de overlast ook schadelijk voor andere vogels. Ze roven bijvoorbeeld nesten leeg, graaien eendekuikens uit het water. Veel mensen denken dat meeuwen onschuldig zijn en er ‘gewoon bij horen’ maar teveel meeuwen is nooit goed. En ze verpesten het ook voor de andere vogels omdat veel mensen door de overlast een hekel aan álle vogels krijgen. Ze zullen zich niet zoveel aantrekken van zo’n bord of wat stickers op lantarenpalen, maar dat is wel het begin. Het is een soort oproep aan medebewoners om mee te doen om ze terug te dringen.”

Of meneer Brillendoek nog een tip heeft? “Ja zeker, je moet je vooral op de leiders richten, die schreeuwen het hardst en die hebben echt schijt aan iedereen. Sommige mensen denken dat ze in het belang van de hele groep of zelfs van de hele soort ageren, maar dat is helemaal niet zo. Onderzoek heeft aangetoond dat ze echt alleen aan zichzelf denken, als ze hun buik maar vol kunnen vreten. En dan maar schijten... Wij zeggen altijd: meeuwen hebben schijt aan iedereen. Een bekend gezegde onder vogelaars is: meeuwen voert tot schijterij en absolute meeuwen tot absolute schijterij! “

“Die leiders zijn makkelijk te herkennen aan hun rotkop en dat monotone stemgeluid, ze herhalen eigenlijk alleen maar de hele tijd wat rauwe klanken. En verder: niet voeren! Nooit, en vooral niet op 15 maart. Als we daar allemaal mee beginnen dan zijn we daar in een mum van tijd vanaf. Dan hebben we weer tijd om ons aan de andere problemen van ons mooie dorp te wijden, want er zijn natuurlijk veel serieuze problemen die door dit ellendige kapitalistische systeem worden veroorzaakt. Armoede, uitbuiting, klimaatverandering, eenzaamheid, teveel auto’s, noem maar op. Maar je moet ergens beginnen. Als we samen die meeuwen de baas kunnen worden, kunnen we ook al die andere problemen oplossen.”

Annejet en Harm Jan vallen meneer Brillendoek enthousiast bij: “Ja, dat is zeker een goede oplossing, niet voeren! En dan niet alleen zelf niet voeren, dat doet iedereen natuurlijk al (niet). Het gaat er vooral om dat als je ziet dat anderen het doen, of anderszins sympathie voor meeuwen lijken te koesteren, dat je ze ze daar op aanspreekt en ingrijpt. Anders komen we er nooit meer vanaf!”.Wie: 
Maar... maar... Alkmaar!

Alkmaar was eerder http://www.nhnieuws.nl/nieuws/182619/alkmaar-pikt-meeuwenoverlast-niet-l...Wie: 
dan zo maar

Dit zal wel ludiek bedoeld zijn, maar voor mij is dit weer zo'n voorbeeld van de plank volledig mis slaan. Dit schijt vuilnis NSB meeuwenplaag geklets is juist een aanmoediging tot voeren.Wie: 
maikkin@blinkweb.win

wh0cd835179 zaditor namenda 10 mg zocor 20 nootropil online trental abana


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech