[Aken] Twee antifascisten in detentie

Nieuws, gepost door: nn op 25/03/2017 03:05:07

Waar: Aken, Germany
Wanneer: 25/03/2017 - 18:14

[Aken] Sinds 16 maart bevinden 2 antifascisten uit Aken zich in detentie. De 2 werden aangehouden door de politie nadat ze werden belaagd door een groep van 10-12 nazi's. Diezelfde avond wordt het Autonoom Centrum Aken ook aangevallen door een groep van 15-20 nazi's.

Extreem-rechtse activiteiten nemen toe in Aken, Duitsland. In de laatste weken proberen leden van de Identitaire Beweging (in Nederland ook actief met de naam Identitair Verzet) een racistisch spandoek op te hangen, wordt het Autonoom Centrum Aken (AC) beklad met hakenkruizen en worden bezoekers van het AC geïntimideerd en opgewacht.

Op donderdag 16 maart worden twee antifascisten, een 18 jarige vrouw en een 23 jarige man, aangevallen in de stad. Ze worden belaagd door een groep van 10-12 nazi's. Tijdens de confrontatie vliegen er flessen en wordt er met pepperspray gespoten. Als de politie ter plaatse komt slaat de groep aanvallers op de vlucht en worden de twee antifascisten aangehouden. Diezelfde avond hergroeperen de nazi's zich weer en vallen dit keer het AC aan.

De media en de politie hebben het verhaal verdraaid en menen dat de twee antifascisten de belagers zouden geweest zijn. Een kameraad bevind zich in het huis van bewaring in Keulen en da andere in Aken (https://antirepac.noblogs.org/post/2017/03/20/die-isolation-durchbrechen...). Er wordt hen "verstoring van de openbare orde" en "verzet bij arrestatie" ten laste gelegd en zullen tot hun rechtszaak in de bajes worden vastgehouden. De datum van de zitting is nog niet bekend.

Op 19 maart wordt er als reactie op de aanval een manifestatie gehouden door antifascisten op de plek van de aanval waaraan 150 mensen deelnemen. Ongeveer 80 mensen lopen daarna een spontane demonstratie door de stad naar het AC.

Steun de gevangen antifascisten!
Toen niet, nu niet, nooit meer fascisme!

Tags: ABC aken antifa


Wie: 
nn

En aangezien de datum dit geplaats is en de vermelde datums verschillen had dit artikel niet eerder gepost moeten worden?Wie: 
nn

Een kleine verduidelijking...

Op 19 maart namen er 150 mensen deel aan een demonstratie als reactie op de aanval van de neo-nazi’s (oproep voor de demonstratie is op de website van AFA Nederland te vinden). Ongeveer 100 mensen liepen daarna een spontane demonstratie door de stad naar het Autonoom Centrum. Meer informatie, in het Duits, is te vinden op IndyMedia LinksuntenWie: 
nn

Schrijfavond voor gevangen antifascisten uit Aken, Duitsland

Aanstaande dinsdag 28 maart organiseert AFA Den Haag een schrijfavond voor twee antifascistische kameraden die vorige week in Aken, Duitsland (net over de grens bij Maastricht) zijn vastgezet door de politie. De twee, Fifi en Finn, werden vorige week donderdag 16 maart opgepakt nadat een groep antifascisten werd aangevallen door lokale neonazi’s, en zitten op dit moment nog steeds in voorlopige hechtenis.

De Antirepressiegroep Aachen roept op tot solidariteitsacties en het schrijven van brieven aan Fifi en Finn. AFA Den Haag ondersteunt deze oproep en organiseert daarom aanstaande dinsdag 28 maart van 19:00 tot 20:30 een schrijfavond. De schrijfavond zal plaatsvinden in Boekenwinkel Opstand, Beatrijsstraat 12 te Den Haag.

Kun je niet naar de schrijfavond komen, maar wil je wel schrijven naar Fifi en Finn, dan kun je een brief sturen naar de Infoladen Aachen, of naar het SSK in Keulen. Daar zullen de brieven doorgestuurd worden naar de gevangenis waar de kameraden opgesloten zitten.

Infoladen Aachen
Bismarckstraße 37
52066 Aachen
Duitsland

of

SSK z.H. ABC Fifi/Finn
Salierring 37
50677 Köln

Lees hieronder een eerdere verklaring vanuit Aachen:

Voor een solidaire buurt -voor een mooi leven zonder nazi’s-

De afgelopen dagen en weken hebben er in Aachen (Duitsland, net over de grens bij Maastricht) veel nazi-activiteiten plaatsgevonden, in het bijzonder in de wijk Frankenberg. De gebeurtenissen van afgelopen week vragen om duidelijke standpunten!

Afgelopen zondag 12 maart poogden leden van de Identitären Bewegung een spandoek met een racistische inhoud aan de Frankenberger Burg (Kasteel van Frankenberg) te hangen. Alleen door de tussenkomst van oplettende mensen kon dit worden voorkomen. In de loop van dezelfde dag werden bezoekers van het Frankenberger Park bedreigd door drie leden van de nazigroep Syndikat 52.
De donderdag daarop verschenen dezelfde nazi’s wederom in de wijk. Toen ze daar een groep vermoedelijke antifascisten zagen, zochten de neonazi’s de confrontatie, waarbij een van hen een telescoopknuppel gebruikte. De groep verweerden zich tegen de nazi-hooligans en vochten terug.

In tegenstelling tot wat er daadwerkelijk was gebeurd voerden de nazi’s zich daarna op als slachtoffers. De toegesnelde politie nam deze verklaring gewillig aan en in de nasleep werden twee personen van de groep die werd aangevallen opgepakt. Absurd genoeg zijn deze twee nu, op verzoek van de Aachense officier van justitie, in voorlopige hechtenis genomen. De nazi’s zelf deden geen aangifte en er zijn bij hen ook geen verwondingen bekend.

De reactie van omstanders was schokkend. In plaats van dat men stelling nam tegen de neonazi’s, werden de antifascisten belasterd en bleef het naastgelegen café Insulaner de nazi’s hierna gewoon bier schenken. Wij zijn teleurgesteld dat neonazi’s zich op deze manier kunnen bewegen in Frankenberg. Wij zijn woedend, dat onze vrienden in de gevangenis zitten!

Wij zijn vastbesloten deze situatie niet te accepteren. Onze wijk – Geen comfortzones voor nazi’s!

Vrijheid voor de gevangenen!

Wanneer: Dinsdag 28 maart 2017
Waar: Boekenwinkel Opstand, Beatrijsstraat 12 (De Samenscholing)
Tijd: 19:00 (Opstand is open vanaf 15:00)
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1930412067203882

https://afadenhaag.wordpress.com/Wie: 
nn

Finn is vrij! Meer info volgt... https://antirepac.noblogs.org/post/2017/03/28/finn-ist-frei/


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech