(A)Aken: Korte samenvatting van zittingen #13 en 14

Nieuws, gepost door: nn op 31/03/2017 03:12:08

Wanneer: 30/03/2017 - 23:12

Voor meer info over deze zaak: solidariteit.noblogs.org

De zitting op maandag 27 maart begon met een getuigenverklaring van een van de Pax-Bank medewerkers die aanwezig was op het moment van de overval. Hij sprak over zijn ervaring tijdens de overval; hij was zich bewust van de aanwezigheid van twee mensen, hoewel zijn herinneringen in het algemeen vrij vaag waren. Hij herinnerde zich dat de sfeer ten alle tijde relaxed was, dat ze overvallers voorzichtig omgingen met hem en de andere medewerkers, en dat hij naar een kamer in de bank werd gebracht en daar werd vastgebonden. Hij zei ook dat de overvallers, voordat ze vertrokken, het gereedschap dat ze nodig hadden om zich los te maken achterlieten bij de medewerkers.Het was hem opgevallen dat de kastjes vlakbij de zware kluis verplaatst waren, en in een andere volgorde stonden dan gewoonlijk. Net zoals de andere getuigen herkende hij geen van de beschuldigden in de zaal en beantwoordde hij de vragen van de rechter negatief; hij heeft na de gebeurtenissen geen verdere psychologische schade gehad.

De tweede getuige betrof de echtgenoot van de bankmedewerker die op 23 maart een verklaring afgelegd heeft. Dit was een nieuwe getuige, speciaal opgeroepen om te getuigen nadat zijn vrouw verklaard had dat ze een van de overvallers herkende na het zien van foto's (van een man en twee vrouwen) die een collega haar via WhatsApp gestuurd had. De man legde de situatie uit waarin ze verkeerden toen zijn vrouw de foto's kreeg; ze zaten met z'n tweeën op de bank en zij had een nerveuze reactie. Hij legde ook uit, zoals zijn vrouw al in haar verklaring gedaan had, dat de overvallers meteen in het begin haar bril hadden afgenomen, en dat ze een dioptrie van 6 heeft.

De rest van de zitting bestond uit het lezen van een deel van het dossier, voornamelijk van bankafschriften van de familie van een van de beschuldigden.

De zitting op maandag 28 maart bestond uit het lezen van verschillende delen van het dossier. Het eerste gedeelte betrof het materiaal dat in beslag genomen is in het huis van een van de beschuldigden, gevolgd door het lezen van een aantal brieven die onderschept zijn door de rechter en de officier van justitie in Aken. De rechter las een gedeelte van het dossier voor, en legde een aantal van de manieren waarop de kameraden zijn achtervolgd bloot. Tevens las hij een lange lijst voor, bestaande uit acties die gedaan zijn in Duitsland in solidariteit met de beschuldigde anarchisten.

De volgende zitting zal plaatsvinden op vrijdag 31 maart om 09.00

Opnieuw zat de zaal twee dagen lang vol met solidaire kameraden die hun steun en solidariteit kwamen uiten.

Niets is voorbij, alles gaat verder!


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech