Leegstand in Zaandam opnieuw aangepakt

Nieuws, gepost door: nn op 09/04/2017 04:04:18

Wanneer: 09/04/2017 - 17:28

Mooi wonen hoeft niet duur te zijn!


Zaterdag 8 april 2017 is een pand gekraakt aan de Cornelis Ouwejanstraat, gelegen aan het Noordzeekanaal in Zaandam.

Het pand staat al geruime tijd leeg, zo is er ook veel leegloop geconstateerd bij andere panden in de straat. Geruchten zijn er dat in de toekomst in dit gebied een grote bouwmarkt gerealiseerd zal worden. Dat betekent dus weer meer plek voor winkelgiganten en minder plek voor betaalbaar wonen.

Maar zoals de vorige pandgebruiker al aantoonde op de voorgevel: mooi wonen hoeft niet duur te zijn. Daarom vinden wij dat kraken van dit pand een goede oplossing is voor het tegengaan van de wijdverspreide leegstand en de alsmaar groeiende woningnood.

Politie Zaandam is zondagmiddag om 17.00 op de hoogte gesteld en in overeenstemming weer vertrokken.

Het pand zal gebruikt worden voor bewoning en sociale activiteiten.Wie: 
nn
Foto: 


Wie: 
nn

.Wie: 
Raymond

Ik vraag me af of die actie in staat is een mentaliteitsverandering bij ambtenaren en politici van de bekende partijtjes te bewerkstelligen. Als dat al de bedoeling is van de actie. Vastgoed de manier om rijk te worden ten koste van anderen.
Ik ben uitdrukkelijk voor kraken ik noem het liever het opnieuw in gebruik nemen. De realiteit is er een volgens mij van de anti kraak wet en ambtenaren en politici die het niet in verband daar mee logisch vinden blijkbaar om leegstand verordeningen in te stellen. Ik betwijfel of kraken een goede basis is voor starters met een eigen bedrijfje die de te hoge huren niet kunnen betalen en ik betwijfel of kraken een basis is voor veel woningzoekenden . Het is toch meer een middel voor en door activisten. Dan moet de gemeente dan maar de te hoge huren gaan betalen en de ruimtes op die manier beschikbaar maken voor starters met een eigen bedrijfje en woningzoekenden die de te hoge huren niet kunnen betalen. Die starters zouden dan kunnen huren tegen aangepaste voorwaarden in het voordeel van die starters en woningzoekenden wel te verstaan. Er moet immers huur worden betaald aan vastgoed bazen in de logica van ambtenaren en politici met name van de VVD SGP CDA en geen leegstand verordening.
Uiteindelijk draait de gemeenschap toch op voor de leegstand . Als de gemeente de huur betaald aan de vastgoed bazen komt er mogelijk wel een mentaliteitsverandering bij politici en ambtenaren in een richting van leegstand verordening.
Goede vraag hoe de gemeente zo ver te krijgen dat ze de huur gaan betalen ? Komen we toch weer uit bij kraken want de gemeenten gaan niks doen denk ik.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech