Trouble#2: Bash The Fash@bollox

Aankondiging, gepost door: Anarchistische Groep Amsterdam - Vrije Bond op 15/05/2017 05:06:45

Waar: Bollox, Eerste Schinkelstraat 16, Amsterdam, Netherlands
Wanneer: 17/05/2017 - 20:00

Aankomende woensdag toont AGA deel twee in de documentairereeks 'Trouble' van Submedia. Deze aflevering heet 'Bash the fash'. Na afloop
is er ruimte voor discussie en is de bar open. Alle vertoningen van Trouble zijn engels gesproken met nederlandse ondertiteling.
Als er tijd is vertonen we ook deel een uit de documentairereeks.


Coming wednesday AGA shows part two in the documentaryseries called
'Trouble' by Submedia. This part is called 'Bash the fash'. Afterwards,
there is room for discussion and the bar is open.
All screenings of Trouble have english audio with dutch subtitles.
If there is time we also show part one of the series.

Date & Time: Wednesday, 17 May, 2017 - 20:00
Location: Bollox, 1e Schinkelstraat 14-16 Amsterdam

Description:
"Reactionary right-wing politics are on the rise in the west, and events
are moving at a dangerous pace. In the wake of Trump’s ascendency to the
US presidency, a toxic mix of white nationalism, Islamophobia,
transphobia, violent misogyny, and anti-migrant hysteria is rapidly
coalescing into a growing movement that has in turn sparked a surge of
interest in anti-fascist organizing. Battle lines are being drawn, and
street clashes are escalating. In this month’s episode of Trouble,
anarchist media collective subMedia interviews a number of individuals
from the US, Canada and the UK in order to get a better understanding of
just what it is that we’re up against, what a viable strategy for
confronting this threat might look like, what steps we can take in order
to mount an effective response, and how this all fits into our efforts
to build a revolutionary movement against capitalism and the state."

Documentaire: https://sub.media/video/trouble-2-bash-the-fash/Wie: 
Raymond.

Bash staat op https://www.youtube.com/watch?v=nxKQfTOXpJI maar ik wil niet inloggen bij Google / Youtube.
Vervolgens kijk ik op de voorgestelde website en wat zie ik een gemaskerde figuur met een honkbal knuppel.
Een fascist ? Weerzinwekkend. Laat je niet verlijden tot geweld tegen medemensen. Submedia waar komt dat vandaan ?
Provocateurs ? Ik ken het niet. Ik heb wel eens een praatje van een Crimethinq vertegenwoordiger meegemaakt in Het Fort van Sjako. De details weet ik niet meer maar hij maakte - gelukkig - niet de indruk van een met een knuppel zwaaiende hooligan.
Zo als geschreven laat je niet in met geweld tegen personen want dan ben je de vijand. Het is niet goed te praten ook niet in een context als die in de VS. Ik werd tijdens de 1 mei 2017 demo " overvallen " door enkele demonstranten twee of drie die tegen Wilders gingen roepen met een inhoud die niet kan letterlijk weet ik het niet meer maar het kwam er op neer dat hij dood moet volgens die roepers. Helaas heb ik ze daar niet op aan gesproken waar ik spijt van heb achter af. Zo als geschreven het overviel me. Mijn oproep is om aan geweldloze verdediging te doen en daar ook dmv. documentaire aandacht aan te besteden.
Het is een dilemma er staat bijv. iemand tegen over je die jou veel schade wil doen je gezicht kapot staan o.a. Hoe los je dat op ?
Dergelijke vragen hebben bonafide antwoorden nodig en dat is niet nog meer geweld. Zeker geen verheerlijking van geweld .
In dat verband heb ik geprobeerd het kickboks aanbod aan tieners in het plaatselijke jeugdhonk achterstandswijk ter discussie te stellen. Onbegonnen werk ik krijg alleen maar onbegrip nota bene ook van ambtenaren. Realiseer jij je hoe gevaarlijk het is iemand op het hoofd te slaan met een honkbal knuppel ? Je slaat dan die persoon dood. Ik word regelmatig geprovoceerd. Vanmiddag nog gooide een autobestuurder keiharde snoepjes tegen mijn motorhelm bij herhaling het klonk als steentjes . In de auto drie jonge kerels achter me. Ze waren zeer opgewonden want ik moest doorrijden volgens die drie schreeuwend uit de auto raampjes achter me. ik stond in de file voor het stoplicht ong. vijf autos voor me voor links af rechts af baan was helemaal vrij. De auto kwam naast me na agressief gas te hebben gegeven de bestuurder riep uit zijn raampje dat ik door moest rijden en dat hij een baksteen zou gaan gebruiken. Ik ging niet van mijn plaats want ik stond gewoon te wachten. Bedreigende situatie ik kende de drie niet. Ik heb niet gescholden alleen gevraagd aan de bestuurder of hij had gegooid. Gelukkig reden ze door. Wat zou jij hebben gedaan ? Vorige week ben ik bedreigd met fysiek geweld door iemand die naast me woont.De aanleiding ? Futiel. Dagelijks verbaal geweld van af de straat als ik thuis ben. Enzv. enzv. Ik ga het bijna normaal vinden. Ik raad je aan vooral kalm te blijven bij agressie hoe moeilijk ook. Copycats ? Worden scooter en motor rijders nu met harde snoepjes bekogeld ?
We zullen zien. Ik bedoel maar. Geweld is niet normaal maar een afwijking een stoornis.Wie: 
Raymond

Excuus voor de spelling fouten vb. verlijden moet verleiden zijn. Ik wilde nog reageren tijdens de discussie avond vandaar . De inhoud van mijn reactie heb ik nog wat aangepast onder Opinie.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech