Excessief politiegeweld geprojecteerd op Duits consulaat

Nieuws, gepost door: nn op 03/09/2017 09:01:16

Wanneer: 03/09/2017 - 00:29

Zaterdag 2 september 2017 zijn beelden van het buitensporige politiegeweld in Hamburg gedurende de G20 geprojecteerd op het Duitse consulaat. In beeld was de tactiek van de Duitse politie die vanaf het begin uit was op escalatie.
Zaterdag 2 september 2017 zijn beelden van het buitensporige politiegeweld in Hamburg gedurende de G20 geprojecteerd op het Duitse consulaat. In beeld was de tactiek van de Duitse politie die vanaf het begin uit was op escalatie. De rellen die hierop plaatsvonden moeten in die context gezien worden. Een nuance die ook in de gebrekkige berichtgeving omtrent de onlangs veroordeelde actievoerder ontbreekt. De Duitse overheid dient verantwoordelijk gehouden te worden voor het misbruik van haar staatsmonopolie op geweld.

Met 2 jaar en 7 maanden voor de eerste veroordeelde actievoerder, lijken de rechtszaken in Hamburg naar aanleiding van de G20 uit te lopen op één lang showproces ter ere van Merkel’s herverkiezing. Dit terwijl de rellen pas plaatsvonden nadat de vreedzame ‘Welcome to Hell’ demonstratie voordat die überhaupt kon beginnen met massaal politiegeweld uit elkaar werd geslagen.

De werkelijke geweldplegers zijn, naast de dictators die zijn ingevlogen, de politie, de politiechef, en de burgemeester die escalerend te werk zijn gegaan. Daarmee hebben ze gevaarlijke situaties veroorzaakt. De rellen moeten ook in de context geplaatst worden van een extreem gewelddadige politie met waterkannonen, rubber kogels, en het inrijden op vluchtende menigten.

Juist omdat de staat een monopolie heeft op geweld, zou zij niet zo lichtzinnig op menigtes in moeten slaan. Uitspraken van de rechter over het toestaan van tentenkampen werden genegeerd. Politie heeft op demonstranten ingeslagen voordat de betreffende demonstratie überhaupt van start kon. Linies van honderden politieagenten sloegen in op vluchtende mensen. Hier heeft de Duitse overheid duidelijk gefaald. De staat heeft een monopolie op geweld om haar burgers te kunnen beschermen, niet om ze te traumatiseren, botbreuken te laten oplopen, of in een menigte te laten verdrukken.

Deze beelden zijn op een groot scherm geprojecteerd op het Duitse consulaat. Tevens zijn er kaartjes achtergelaten met boodschappen van verschillende mensen aan Frau Merkel. De actie werd gadegeslagen door een een aantal politieagenten te paard.

De recente veroordeling van de 21-jarige Amsterdamse actievoerder is politiek gemotiveerd. Het is een poging om het gezichtsverlies die al het protest rond de G20 heeft opgeleverd te herstellen. De rechter sprak over ‘reltoeristen’, een frame bedacht door Merkel na afloop van de G20. In plaats van ons te richten op op zogenaamde ‘reltoeristen’ zou de rol van de autoriteiten kritischer belicht moeten worden.

Filmpje: https://youtu.be/wZ31LLZEDVo

Overview politiegeweld en repressie tijdens de G20: https://enoughisenough14.org/2017/07/12/reportback-nog20-a-week-in-hamburg/
Website voor het documenteren van politiegeweld en schending grondrechten: https://g20-doku.org

Oproep tot solidariteit: https://www.indymedia.nl/node/41134


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech