Anarchistische Muurkrant #3 oktober 2017: Saboteer de controlestaat. Laat ons allen dader zijn!

Nieuws, gepost door: Enkele Haagse anarchisten op 10/10/2017 10:08:16

Wanneer: 10/10/2017 - 19:03

Hier de derde uitgave van de Anarchistische Muurkrant oktober 2017. Ditmaal gaat de Muurkrant over, over afluisteren, de sleepnetwet, en de noodzaak tot sabotage. Download de Muurkrant, print en verspreid!


Download de Muurkrant: hier.

Saboteer de controlestaat! Laat ons allen dader zijn.

Over afluisteren, de sleepnetwet en de noodzaak tot sabotage.

Je wordt in de gaten gehouden, op straat, op het station, je sociale media, telefoon en e-mailverkeer. De staat en hun handlangers willen de totale controle, of je nou iets hebt 'gedaan' of niet, iedereen is verdacht. Vanaf 1 januari 2018 hebben de inlichtingendiensten nog meer bevoegdheden. Ze mogen dan niet alleen gericht internet verkeer aftappen maar vanaf dan mogen ze dat ook op massale schaal, bij iedereen. In de ogen van de staat is iedereen verdacht. Laat ons dan allen daders zijn!

Afgelopen juli 2017 nam de Eerste Kamer de zogeheten 'sleepnetwet' aan. Deze wet geeft de inlichtingendiensten een veel ruimere bevoegdheid dan die ze al hadden. Zo mogen ze massaal digitaal verkeer aftappen en opslaan. Ook mogen ze al je geautomatiseerde apparaten hacken zonder dat je zelf 'verdacht' bent. Denk bijvoorbeeld aan je telefoon, tablet of laptop. Er mag een geheime DNA-databank aangelegd worden waar iedereen in terecht kan komen. Al deze verzamelde data mag met buitenlandse inlichtingendiensten gedeeld worden, ook zonder deze eerst geanalyseerd te hebben.

De sleepnetwet is een grote stap voor de staat richting een totale controlestaat en past in het rijtje van repressieve en controlerende bevoegdheden. Denk aan bijvoorbeeld de identificatieplicht, cameratoezicht en preventief fouilleren. Allen doorgevoerd onder het mom van terrorismebestrijding onder het mom van het beschermen van de zogenaamde burger. Maar al deze maatregelen vinden we vooral terug in arme wijken, die gebruikt worden tegen iedereen die niet binnen de witte norm valt. In arme wijken als de Haagse Schilderswijk hangt op elke hoek een camera, worden er om de havenklap mensen staande gehouden, gecontroleerd en geïntimideerd. Inlichtingenmethodes worden op grote schaal gebruikt tegen mensen die zich tegen de staat uitspreken of actie ondernemen. Een steeds repressievere staat staat niet garant voor minder of geen aanslagen, integendeel. De controlestaat zorgt juist voor uitsluiting en beschermd slechts hen die financiële belangen nastreven. De enigen die beschermd worden door de staat zijn overheidsinstanties, grote bedrijven en instituten van macht en controle en wij, de mensen, zijn allen verdacht, worden achtervolgd, gecontroleerd, afgeluisterd en vernederd. Het mechanisme van staatscontrole lijkt onaantastbaar, maar niets is minder waar. Elk systeem kent zijn zwakke punten en elke systeem is gevoelig voor sabotage.

Een controlemechanisme gecreëerd om een systeem te beschermen wat alleen de belangen behartigt van kapitalistische instituten is een directe aanval op ons. Een aanval op ons kan niet onbeantwoord blijven. Sloop de camera's die op elke hoek van de straten hangen en de ogen van de staat vormen. Verbrand de kabels en stroom toevoeren van de servers en computers die aftappen. Val de bedrijven aan die geld verdienen op de controlewaanzin. Saboteer de controlestaat zodat we kunnen leven. Als wij allen verdachten zijn, laat ons dan allen dader zijn!

[Zijkolom]

Vrijheid voor Peike!

Tijdens de protesten tegen de G20 in Hamburg afgelopen juli gingen duizenden mensen de straten op om te protesteren tegen de de bijeenkomst van de twintig machtigste industrielanden. De protesten stuiten op hevige politierepressie waarna er rellen uitbraken. De Duitse staat greep deze gebeurtenissen aan om anarchistische en autonome structuren aan te vallen en te criminaliseren.

Zo werd de Duitse nieuws website Indymedia Linksunten verboden. Ook werden er ruim honderd mensen opgepakt waaronder de uit Amsterdam afkomstige Peike. Peike moest als eerste voor de Duitse rechter verschijnen en kreeg op de aanklacht van het gooien van twee flessen naar de politie twee jaar en zeven maanden gevangenisstraf. Een jaar meer dan de aanklager eiste. Peike zit momenteel in Hamburg in de gevangenis. Vrijheid voor Peike en alle arrestanten! Kijk voor meer informatie op: freepeike.noblogs.orgWie: 
nn

Anarchist Wallpaper #3 October 2017: Sabotage the surveillance state! Let’s all be perpetrators.
https://autonomendenhaag.wordpress.com/2017/10/17/anarchist-wallpaper-3-...

Foto: 

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech