ARQ wil ons ontruimen. Maar wij Blijven Hier.

Nieuws, gepost door: De Diemengroep van vluchtelingencollectief WIJZIJNHIER op 14/11/2017 11:12:05

Waar: Bedrijventerrein Nienoord 2 en 5 Diemen, Nienoord 2 , Diemen, Netherlands
Wanneer: 17/11/2017 - 00:54

Wij willen geen pseudo-oplossingen meer, wij willen onderdak! Daarom hebben we besloten om als ze komen om ons te ontruimen, wij niet vrijwillig vertrekken! Wij blijven! Wij hebben immers geen plek waar wij naartoe kunnen. Na 27 ontruimingen willen wij nu de burgers van Diemen en Amsterdam en omstreken confronteren met onze hopeloze situatie, we hebben geen andere keus!
Wij roepen daarom alle sympathisanten van onze beweging op om ons daarbij te steunen.
VRIJDAG 17 NOVEMBER VANAF 7.30U


Wij zijn een groep ongedocumenteerden die deel uitmaakt van Wij Zijn Hier, dat al vijf jaar strijdt voor "een normaal leven", gelijkwaardig aan dat van alle andere mensen die hier leven. Wij vluchtten uit gebieden waar oorlog heerst of honger of extreme armoede of waar wij politiek zijn vervolgd - omstandigheden die mede zijn veroorzaakt door Europese, ook Nederlandse (post)koloniale inmenging; onze asielaanvragen zijn afgewezen of blijven eindeloos in behandeling; sommigen van ons hebben, vaak na vier, vijf of meer herhaalde asielverzoeken alsnog een verblijfsvergunning gekregen, zonder dat wij kunnen begrijpen waarom de een wel en de ander niet (willekeur!). En zelfs als sommigen van ons terug willen, kunnen ze dat vaak niet omdat het land van herkomst hen niet toelaat. Zo blijven wij steeds leven tussen hoop op dat papier dat de poort opent naar een "normaal leven", en vrees om in vreemdelingendetentie te worden geplaatst of te worden gedeporteerd.

Omdat wij geen "recht" hebben op onderdak hebben wij, na vele omzwervingen langs meer dan 27 kraakpanden, in april dit jaar een leegstaand gebouw gekraakt van het complex Nienoord 2-5, in Diemen, dat eigendom is van Arq, een koepelorganisatie die zich richt op de gezondheid van getraumatiseerde vluchtelingen. Hoewel zowel Arq als de gemeente Diemen zich tot nu toe welwillend hebben opgesteld ten aanzien van de situatie, wil Arq ons nu toch laten ontruimen! Terwijl er tegelijk meerdere leden van Wij Zijn Hier cliënt zijn van Equator, onderdeel van Arq, waar zij deelnemen aan het programma voor traumaverwerking, of hulp hebben gezocht bij Stichting Immo op hetzelfde terrein, dat zich bezighoudt met de bescherming van mensenrechten en onderzoek doet naar marteling of anderszins inhumane praktijken. Wij kunnen dat niet begrijpen! Het ergste is nog dat men ons nu wil verjagen, zoals al vele malen eerder is gebeurd, op het moment dat het koude seizoen aanbreekt! De burgemeester van Amsterdam heeft wel eens gezegd dat in zijn stad geen mensen op straat moeten slapen, verwijzend naar de zogenaamde Bed-Bad-Brood-regeling, maar dat is een wassen neus, want de BBB's zijn vol met een wachtlijst van 200 personen!

Wij willen geen pseudo-oplossingen meer, wij willen onderdak! Daarom hebben we besloten om als ze komen om ons te ontruimen, wij niet vrijwillig vertrekken! Wij blijven! Wij hebben immers geen plek waar wij naartoe kunnen. Na 27 ontruimingen willen wij nu de burgers van Diemen en Amsterdam en omstreken confronteren met onze hopeloze situatie, we hebben geen andere keus!
Wij roepen daarom alle sympathisanten van onze beweging op om ons daarbij te steunen.

De Diemen-groep van Wij Zijn hier
info: https://www.facebook.com/WijZijnHier
Adam tel. 0685031178Wie: 
nn

Zie eerder:
https://www.indymedia.nl/node/39719Wie: 
nn

In English:

Support resistance against eviction We Are here, https://www.indymedia.nl/node/42312 .Wie: 
nn

advocaten die standby staan vrijdag in geval van arrestaties zijn:
Willem Jebbink van Jebbink Soeteman advocaten, Amsterdam
Robert Seth Paul, AmsterdamWie: 
nn

Video van de vluchtelingen die uitleggen waarom ze niet vertrekken:
https://www.facebook.com/khalid.jone.7/posts/1931213747143604Wie: 
nn

UPDATE 11:55
ontruiming heeft nog niet plaatsgevonden, maar er is wel ME gesignaleerd, de groep roept nog steeds op om massaal aan te sluiten bij het vreedzame verzet // eviction hasn't taken place yet, but riot cops have been spotted, the group is still calling to joint their peaceful resistanceWie: 
nn

Politie arriveert nu met veel.

UPDATE: SUPPORT BIJ DE VLUCHTELINGEN IN DIEMEN IS NOG STEEDS ZEER WELKOM!

Er staat veel ME en politie bij het politiebureau in Diemen. We verwachten dat ze op korte termijn gaan komen.

Adres: Nienoord 2 in DiemenWie: 
nn

Update 12:50: pand is ontruimd. Er zijn nog mensen binnen en er gaat nu stormram naar binnen om deuren open te krijgen. Groep vluchtelingen staat buiten het hek en roept iedereen op om te blijven / te komen en tenten mee te nemen! Er zijn nog geen arrestanten.Wie: 
nn

Live verslag op locatie #WijZijnHier wordt verzorgd door Fair City Amsterdam https://www.facebook.com/FairCity/Wie: 
nn

Kom met tenten naar Wij zijn hier in Diemen!
https://www.indymedia.nl/node/42338Wie: 
nn

Klopt het dat er nu een antikraker in zit, en dat het pand zeer waarschijnlijk nog een paar jaar leeg staat tot het gebied wordt herontwikkeld en het pand tegen de vlakte gaat?Wie: 
nn

Het klopt dat Arq er geen plan mee heeft, behalve sloop, en dat op zijn vroegst over 2 jaar gaat gebeuren. Maar er zit nog geen antikraker in. Het enige wat er gebeurt is dat Ad Hoc in opdracht van Arq nu posters heeft opgehangen ("dit leegstaand objekt wordt bewaakt door ad hoc" oud).Wie: 
nn

Wat een lelijke, harteloze actie. Politie, gemeente Diemen, Adhoc, en Arq, schaam jullie diep!Wie: 
nn

Arq wil het terrein verkopen aan een projectontwikkelaar, maar zal pas over minimaal 2 jaar opleveren omdat ze die tijd nodig hebben om hun nieuwe plek te ontwikkelen. Dus zeker nog 2 jaar leegstand van dit pand.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech