mensen gezocht voor verspreiding referendum WIV 2017 magazine van Buro Jansen & Janssen

Nieuws, gepost door: nn op 26/02/2018 02:01:32

Wanneer: 26/02/2018 - 13:44

Buro Jansen & Janssen heeft een 32 pagina tellend magazine gemaakt in het kader van het referendum over de Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (WIV 2017). Het magazine verschijnt in een papieren oplage van 100.000 en natuurlijk ook online. Losse artikelen en een pdf van het magazine zijn te vinden op de website.

Website en magazine:

https://wiv2017.nl

https://burojansen.nl/pdf/JansenJanssenReferendumWIV.pdf

Wij zoeken mensen die in ieder geval het papieren magazine willen verspreiden in hun omgeving (dorp of stad). Digitale verspreiding is natuurlijk ook goed. Het gaat dan om het neerleggen van een aantal exemplaren bij onderwijsinstellingen, buurthuizen, cafés met bijvoorbeeld een leestafel, debatcentra, publieke instellingen en andere plekken. Het magazine wordt in ieder geval al bij alle grotere bibliotheken in heel Nederland neergelegd.

Mocht je mee willen helpen neem dan contact op met Buro Jansen & Janssen (020-6123202, 06-34339533, info@burojansen.nl). We kunnen exemplaren langsbrengen, opsturen, je kunt ze ophalen, roep maar. Hieronder de inhoudsopgave en het voorwoord.

We hopen dat mensen willen meehelpen

groet
Buro Jansen & Janssen
Postbus 10591
1001EN Amsterdam
020-6123202
06-34339533
info@burojansen.nl
www.burojansen.nl

Inhoudsopgave Referendum WIV 2017 magazine
- Referendum WIV 2017
- De WIV in historisch perspectief
- WIV: Uitbreiding of paal en perk
- Hacken door de inlichtingendiensten. Veilig?
- Gevaar voor de rechtsorde?
- Regering stelt verkeerde prioriteiten
- Waar is bulkinterceptie goed voor?
- Resultaat inzet inlichtingendiensten onbekend
- Toezicht op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten
- CTIVD: Toezicht zonder gevolgen?
- CIVD: Onnodig stiekem?
- TIB: Onafhankelijkheid in het geding?
- BVD: Lessen uit het verleden
- Nederland koploper bulkinterceptie?
- Schade burger door WIV 2017 is irrelevant
- Social media surveillance
- Wetsvoorstel WIV 2017 documenten
Referendum WIV 2017 voorwoord

Op 21 maart 2018 kunt u in het kader van een raadgevend referendum uw mening geven over de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (WIV 2017). Deze wordt ook wel aangeduid als Sleepwet, hetgeen verwijst naar de uitbreiding van mogelijkheden om communicatieverkeer af te luisteren (door middel van bulkinterceptie) door de inlichtingendiensten (AIVD en MIVD). Dit is echter slechts één aspect van de WIV 2017.

Volgens de overheid draagt de WIV 2017 bij aan de nationale veiligheid en de effectiviteit van de inlichtingendiensten. Veel mensen denken hierbij in eerste instantie aan het voorkomen van terroristische aanslagen. De inlichtingendiensten richten zich echter niet alleen op (potentiële) terroristen, maar op veel meer mensen en zaken die volgens de diensten een bedreiging zouden vormen voor de democratische rechtsorde. Een dreiging die echter niet altijd evident is.

Of de WIV 2017 daadwerkelijk op een positieve wijze zal bijdragen aan de het vergroten van de effectiviteit van betreffende inlichtingendiensten is nog maar de vraag. De AIVD en MIVD zijn weinig transparant over hun werkwijze en behaalde resultaten, en het toezicht alsmede de controle op de diensten is beperkt. Effectiviteit van het werk van de inlichtingendiensten valt dan ook moeilijk te beoordelen.

Buro Jansen & Janssen doet al ruim dertig jaar onderzoek naar inlichtingendiensten en heeft het nodige over het onderwerp gepubliceerd. Dit magazine bevat dan ook geen gedetailleerde analyse van alle wetsartikelen die opgenomen zijn in de WIV 2017. Een dergelijke exercitie kan nuttig zijn, maar levert slechts een beperkte bijdrage aan beantwoording van de vraag hoe de wet na invoering uiteindelijk zal uitpakken. We hebben gekozen voor een bredere benadering.

We proberen inzicht te geven in het functioneren van de Nederlandse inlichtingendiensten in zowel het heden als verleden. Hierbij komt een uiteenlopend aantal thema’s aan bod, zoals de effectiviteit en toegevoegde waarde van de inlichtingendiensten, het toezicht en de controle erop, misstanden uit het verleden en lessen voor de toekomst, de risico’s van in de wet opgenomen bevoegdheden (zoals hacken via derden en bulkinterceptie) en een vergelijking van de WIV 2017 met bestaande wetgeving in het buitenland.

Dit magazine is dan ook bedoeld als bijdrage voor het maken van een weloverwogen keuze bij het referendum.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech