GENT - Het eerste gekraakt sociaal centum Het Kraaiennest vanochtend ontruimd onder nieuwe wetgeving

Nieuws, gepost door: nn op 06/03/2018 03:01:55

Waar: GENT, Belgium
Wanneer: 06/03/2018 - 12:28

Vanochtend dinsdag 6 maart werd de Braempoort dat werd omgedoopt tot Het Kraaiennest ontruimd.
Op 15 februari 2018 werd de Galerij Braempoort gekraakt als reactie op het huidige kraakverbod.


Nadat er door de eigenaar klacht werd ingediend op 15 februari werd de zaak behandeld door het parket.
Door de tegenpartij (krakers) werd er beroep ingediend waardoor het parket het op zijn beurt doorstuurde naar het vredegerecht van het eerste kanton.

Gisteren bij aankomst in de rechtszaal begon het hele verhaal met afwezigheid van de advocaat van de krakers. Hierdoor werd de zaak anderhalf uur opgeschoven.
Wanneer de zaak eindelijk aanving was het duidelijk dat de rechter niet van plan was om naar het verhaal van de krakers te luisteren. De rechter was zelf op onderzoek uitgegaan en het enige wat in het dossier te vinden was, was een kopie van een krantenartikel die de snelheid van het gerecht aan de kaak stelde. De rechter reageerde dat hij 'een harde werker is en de tegenstelling zal bewijzen'. Ook had hij een persverklaring van de Krugerstraat in Amsterdam voor zich liggen die dateerde uit 2007 waaruit hij afleidde dat het niet om een dakloze maar om een activist ging. De persverklaring had hij gevonden op krakenpost van squat.net.
De kraker in kwestie kon zich onmogelijk verdedigen en de advocaat keek hulpeloos toe waar de eigenaar die aanwezig was zonder verdediging vrij spel kreeg. Met als enige verdediging dat het bezetten van andermans eigendom niet door de beugel kan.

De uitspraak zou gisteren na de zitting worden uitgesproken, maar dit gebeurde niet. Er werd verzocht om om 14.30 terug te komen maar toen werd er mee gedeeld dat de balie ging sluiten.

Om 9.30 vanochtend werd de uitspraak uitgesproken, die opriep voor onmiddellijke ontruiming. Dit zonder dat de krakers hiervan op de hoogte waren.
De politie is overgegaan tot ontruiming 20 minuten later.
Er is niemand gearresteerd, maar de effectieve uitspraak is tot nu toe onbekend. Of er een geldboete of gevangenisstraf volgt is nog de vraag.

We zullen ons laten laten intimideren door een rechter die zich louter baseert op krantenartikels om een uitspraak te vellen.
WET OF GEEN WET, KRAKEN GAAT DOOR!!

https://kraaiennest.noblogs.org/


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech