Stop de oorlog van Turkije op de Koerden en bescherm Afrin!

Nieuws, gepost door: Abdulselam Neyo op 06/03/2018 03:01:36

Wanneer: 06/03/2018 - 12:58

Onder leiding van de beschermer van het terrorisme in Midden-Oosten, de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, voerde de Turkse leger Honderden lucht- en artillerie bombardement uit op Afrin . De aanvallen waren gericht op het centrum van Afrin en omliggende steden en dorpen, door deze aanvallen vielen duizenden doden en gewonden van ongewapende burgers


Sinds zaterdag 20 januari 2018, begon de Turkse leger agressieve aanval op Provincie Efrin in het noorden van Syrië. De Turkse leger wordt gesteund door Jihadisten van Syrische groeperingen.
Onder leiding van de beschermer van het terrorisme in Midden-Oosten, de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, voerde de Turkse leger tientalen lucht- en artillerie bombardement uit op Afrin . De aanvallen waren gericht op het centrum van Afrin en omliggende steden en dorpen, door deze aanvallen vielen duizenden doden en gewonden van ongewapende burgers, ontheemding van tienduizenden van hun dorpen en hun huizen, en de vernietiging van de infrastructuur. Dit betekent een nieuw bloedig conflict dat de regio naar catastrofe zal slepen, een nieuwe humanitaire ramp op het leven van ongeveer een miljoen Koerden en emigranten, de meesten van hen zijn oud, vrouwen en kinderen, en nieuwe internationale humanitaire crisis met zich zal meebrengen.
Terwijl Afrin, waarvan de bevolking overwegend Koerdisch is, is een van de meest stabiele en veilige regio's in Syrië was. Met zeer weinig internationale hulp heeft Afrin zoveel Syrische vluchtelingen opgenomen in de afgelopen vijf jaar dat de bevolking is verdubbeld tot meer dan een miljoen bewoners.
De Turkse president heeft gedreigd de Koerdische partners van het Amerikaanse leger aan te vallen - de Koerdische YPG of Eenheden voor Volks Verdediging - waarmee de VS een alliantie had gevormd tegen ISIS. Turkije beschuldigt de YPG ervan 'terroristen' te zijn, ondanks het lange trackrecord van de YPG van het opzetten van lokale democratische regeringsraden in elk van de steden die het van ISIS heeft bevrijd, en de herhaalde verklaringen dat het geen interesse heeft in Turkije, en alleen wil functioneren als een verdedigingsmacht voor Syrische Koerden en andere etnische groepen die wonen in de Democratische Federatie van Noord-Syrië (DFNS), waaronder Afrin.
Een dergelijke aanval tegen de vreedzame burgers van Afrin is een flagrante daad van agressie tegen een vreedzame en democratisch bestuurde regio en bevolking. Het Koerdische volk heeft het verlies geleden van duizenden jonge mannen en vrouwen die zich bij de YPG en YPJ hebben aangesloten, om de wereld van ISIS te verlossen. De VS en de internationale gemeenschap hebben een morele plicht om nu achter het Koerdische volk te staan. MAAR HELLAAS ZOALS ALTIJD ZE LATEN DE KOERDEN WEER IN STEEK.
Daarom roepen we alle democratische krachten en de publieke opinie op om solidariteit te tonen met de Koerden en alle andere entiteiten in Afrin, om te protesteren, en de genocidale invasie van Turkije te veroordelen.
We doen een oproep aan de Verenigde Naties, de internationale gemeenschap en de wereldwijde anti-ISIS-coalitie om actie te ondernemen om deze aanvallen onmiddellijk te stoppen. Deze aanvallen treffen honderden duizenden mensen in Afrin.Wie: 
nn

Afgelopen weekend zijn er weer meerdere demonstraties geweest, Europa-wijd. Hieronder een video van een demonstratie in Berlijn met aardige beelden en een aantal interviews (in het Duits): https://vimeo.com/258514496Wie: 
nn

Cafe Owned by Turkish Fascists Targeted by Young Women’s Revenge Unit Şehid Viyan Soran
https://insurrectionnewsworldwide.com/2018/03/07/berlin-germany-cafe-own...Wie: 
nn

Een tweet vandaag van Abu Jah Jah

Foto: 


Wie: 
nn

20.000 Demonstranten voor Afrin in Berlijn op 3 maart:
https://www.globalinfo.nl/Nieuws/20-000-demonstranten-voor-afrin-in-berlijnWie: 
nn

via @AfrinAFA

Foto: 


Wie: 
nn

.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech