Over de aanval op de FSB in Rusland

Nieuws, gepost door: Door CrimethInc. op 02/11/2018 11:12:54

Wanneer: 02/11/2018 - 10:53

Een verslag inclusief een statement van de anarchist die de aanval pleegde

Panov vlak voor de aanslag in Arkhangelsk

Actueel

Een jaar geleden is de Russische Federale Veiligheidsdienst, de FSB, met een golf van repressie tegen de anarchistische beweging tekeer gegaan. Daarbij arresteerde ze anarchisten en martelde hen in de gevangenissen om hun te dwingen valse verklaringen af te geven over de deelname aan een zogenaamde terroristische groep, bedacht door de Russische autoriteiten zelf. De repressiegolf heeft een enorme druk gezet op anarchisten in heel Rusland (meer hierover, en hoe hen te steunen kun je hier vinden: ) In de morgen van woensdag 31 oktober, stierf een jonge Russische anarchist bij zijn aanval op het hoofdkantoor van de FSB in Arkangelsk. De FSB heeft daarmee gekregen wat zij wilde, ze hebben jonge mensen zolang onder druk gezet tot zij het plegen van een bomaanslag logischer vinden dan zich in te spannen voor maatschappelijke organisatie. Hier onder een korte vertaling van het oorspronkelijke rapport van een anarchistisch platform in Rusland, en tevens de persoonlijke verklaring van de man die de verantwoordelijkheid voor de aanval opeist.


De man die de aanval uitvoerde was genaamd Zhlobitsky Mikhail Vasilyevich, ook bekend als Valerian Panov. Hij was a student aan de Polytechnische Universiteit in Arkhangelsk. Hij was 17 jaar oud.

Zoals we eerder al benadrukte, geloven we zelf niet dat individuele aanvallen op specifieke autoriteitsfiguren genoeg zijn om de geïnstitutionaliseerde macht van staat en kapitaal af te schaffen. De Russische staat heeft echter weinig alternatieven overgelaten voor diegene die dromen van een ander leven en positieve verandering willen. In een week waarbij er een enorme golf van autoritaire repressie en fascistisch geweld over de wereld spoelde, van Pittsburg tot Brazilië, is het voor ons belangrijk om met elkaar te bediscussiëren hoe we gemeenschappelijk kunnen reageren op de geweldsescalatie van de staat en haar fascistische aanhangers.

Het is daarbij belangrijk ook te vermelden dat de FSB een directe opvolger is van de KGB, welke de continuïteit van repressie toont tussen staatssocialisme en kapitalisme. Of het nu onder Putin en Stalin, of onder Kennedy en Trump is, de machinerie van staatstirannie blijft dezelfde.

We deze jonge man, die opstond tegen repressie, marteling en bedrog, met respect vaarwel. Hij deed het dat wat hem aan weinige opties nog overig bleef. Laten we ons organiseren om mensen als hem een reden geven om te leven. Kijk alsjeblieft op de steunpagina voor de mensen die momenteel het doelwit zijn van de FSB-repressie().

Van bo-ak.org:

Om 08:52 uur vond er bij de ingang van het FSB-hoofdkantoor voor de regio Arkhangelsk een explosie plaats. De anarchistische rebel Zhlobitsky Mikhail Vasilyevich, in de Telegram-app ook bekend als Valerian Panov, liet een bom ontploffen en kwam zelf om bij de explosie. Dit is de eerste keer in 19 jaar dat anarchisten een dergelijke aanval op de FSB plegen; de vorige aanval werd in 1999 gepleegd bij een receptie van de FSB in Moskou, door de organisatie Nieuw Revolutionair Alternatief ().

De kameraad stierf bij de explosie en veroorzaakte ook verwondingen van verschillende graag bij drie agenten van de FSB.

Zeven minuten voor de explosie heeft Valerian een boodschap achter gelaten in de anarchistische chats in Telegram. Daarin verklaarde hij zijn motieven voor zijn actie:

"Kameraden, er zal nu een terroristische aanslag plaatsvinden op het FSB-gebouw in Arkhangelsk. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt volledig bij mijzelf. Omdat de FSB zelf zaken fabriceert en mensen martelt, heb ik besloten ervoor te gaan. Ik zal waarschijnlijk sterven bij de explosie omdat het explosief zo in elkaar zit dat ik de ontsteking in moet drukken op de omhulling van de bom. Hierom vraag ik jullie om informatie te verspreiden over de terroristische aanval: wie pleegde deze en wat was de reden hiervoor.

Dat is ongeveer alles. Ik wens dat jullie standvastig en compromisloos naar ons doel streven. Het licht is aan jullie zijde, de toekomst van het anarchistisch communisme!"

We buigen onze hoofden voor het heroïsme van onze kameraad. We kennen de persoon niet, maar door zijn communicatie, heeft hij de indruk van een intelligente, goed voorbereide persoon achtergelaten. Hij was niet apathisch, maar had de aspiratie om uit het moeras van strijd via officiële oppositie te breken die nu zo wijdverbreid is.

Het spijt ons dat hij geen andere uitweg meer zag, geen andere manier zag om de vijand meer schade te doen en zichzelf minder.

Hoe het ook moge zijn, hij leefde zoals hij dacht dat goed was en stierf als een held voor onze gemeenschappelijke idealen.

Zoals de koerden zeggen: Şehid namirin! Helden sterven niet!

Link naar het oorspronkelijke artikel On the attack against the FSB in Russia op de website van Crimethinc.

Tags: internationalisme repressie Rusland


Wie: 
nn

Russia: anarchists-bombers and the operation of the special services against anarchists. We are calling for solidarity.
https://naroborona.info/2018/11/08/russia-anarchists-bombers-and-the-ope...

Foto: 

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech