1 Mei picket E&A Zaandam - solidariteit met Radek

Nieuws, gepost door: Anarchistische Groep Amsterdam - Vrije Bond op 01/05/2019 05:04:29

Wanneer: 01/05/2019 - 15:25

Vandaag hebben we met 20 mensen een picket gehouden voor de deur van een vestiging van E&A uitzendbureau in Zaandam. We hebben pamfletten uitgedeeld aan omstanders en een kort gesprek gehouden met de aanwezige medewerkers van E&A, daar kwam natuurlijk niet veel uit maar de directeur werd wel gebeld en aan hem werd gemeld dat er een protest voor de deur werd gehouden ivm de ex werker Radek uit Polen die op 16 mei zijn rechtszaak heeft i.v.m. zijn actie bij de Poolse Ambassade in Den Haag in oktober 2018.


Hieronder het pamflet dat we hebben uitgedeeld:

Stop E&A uitzuig bureau !

Stop straf vervolging voor Radek

Vandaag 1 mei, is het de internationale strijddag voor werkende

Duizenden en duizenden uitzendkrachten uit oost europa worden als werkvee ingezet om de omzet van de aandeelhouders en de directie naar top hoogtes te stuwen. Ze worden gezien als nummers en worden volledig ontmenselijkt door ze als robots te gebruiken. Eenmaal opgebrand word men afgedankt en moet men oprotten naar land van herkomst. Daarna geeft de politiek en media in Nederland ze nog een trap na door te janken over fraudes met WW uitkeringen waar men gewoon recht op heeft.

Ze worden gehuisvest in baraken die van het uitzendbureau zijn en de “huur”word van het loon ingehouden, reiskosten en verzekering ook, willekeurige boetes worden ook ingehouden van het loon, ook word er geëist dat je 24/7 beschikbaar moet zijn voor werk, de collie-norm voor b.v. orderpickers ligt enorm hoog, als je ziek ben word dat niet getolereerd, Als je als uitzendkracht je tegen deze uitbuiting verzet verlies je baan en dus ook je huis

Radek heeft in Oktober 2018 een actie gehouden bij de Poolse ambassade en met een fles benzine zichzelf overgoten. Dit deed jij om aandacht te vragen voor zijn situatie en voor de duizenden andere uitzendkrachten. Hij heeft 6 maanden vastgezeten en er hangt hem een veroordeling boven het hoofd van 12 jaar. Wij willen dat de strafvervolging direct word gestopt.

Radek heeft zit verzet tegen de logica van uitbuiting,deze keer een individuele actie, het is aan ons dat er meer acties gebeuren, individuele en collectieve acties, door uitzendkrachten uit Oost Europa en werkers hier in de distributie centras, de bouw, horeca, en ga zo maar door.
Het is van groot belang voor alle werkende dat wij ons niet tegen elkaar laten uitspelen en dat we solidair moeten zijn met een ieder die zich verzet tegen de uitbuiting van de bazen.

Kapitalisme en uitbuiting kent geen nationalisme, geen grenzen, en geen moraal. Het is aan ons om te bouwen aan een beweging van onderop die de bazen aanvalt, de rechten van werkende verdedigd, ongeacht het land van herkomst, en altijd solidair is met de werkende die zich verzetten tegen uitbuiting en kapitalisme.

Het zijn de bazen die je loon drukken ! niet de arbeids-migranten !

Anarchistische Groep Amsterdam
https://aganmsterdam.org

Vrije Bond
https://vrijebond.org

Rechten voor migrant arbeiders in Nederland in 10 talen
https://labourrights.vrijebond.org

Gister (30 april) was de pro forma zitting van Radek, en na de zitting werd Radek direct vrijgelaten in afwachting van zijn proces.
Hier een verslag van de rechtszaak:
https://autonomendenhaag.wordpress.com/2019/04/30/radek-is-vrij-nieuwe-z...

En hier het eerste bericht over Radek:
https://autonomendenhaag.wordpress.com/2019/04/24/poolse-arbeider-in-ned...

Tags: Solidariteit uitzendburo


Wie: 
nn15

ah, zo dus!

Foto: 


Wie: 
nn

[spam deleted]


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech