Pegida Niet Welkom in Eindhoven!

Aankondiging, gepost door: Praktische Anti-Fascisten op 03/05/2019 05:05:49

Waar: kruispunt Pastoor Peterstraat/Kruisstraat, Eindhoven, Netherlands
Wanneer: 06/05/2019 - 17:30 t/m 06/05/2019 - 20:30

Pegida, extreem-rechtse actiegroep die zich vermomt als 'anti-Islam-beweging' komt maandag 6 mei naar Eindhoven om tegenover een moskee te demonstreren.. Praktische Anti-Fascisten roepen op tot een tegendemonstratie: 6 mei, 17.30 uur verzamelen op kruispunt Pastoor Peterstraat/Kruisstraat, bij het CKE gebouw. Van daaruit in optocht richting moskee.

Protesteer:

Samen tegen racisme en moslimhaat
Pegida niet welkom in Eindhoven!

De extreem rechtse ‘anti-Islam-beweging’ Pegida wil op maandag 6 mei, aan het begin van de Ramadan, gaan ‘demonstreren’ bij de Al Fourqaan- moskee in Eindhoven. Dit is een nieuwe poging om moslims verdacht te maken en angst aan te jagen. Dat Pegida dit wil gaan doen aan het begin van de Ramadan, de heilige maand voor moslims, maakt duidelijk waar het Pegida om te doen is: provoceren, treiteren, jennen, kwetsen. Wij kunnen en mogen dit niet accepteren. Zeg NEE tegen Pegida en protesteer mee!

Pegida presenteert zich als vreedzame ‘anti-Islam-beweging’. Dat is bedrog. Ze kritiseert niet ‘de islam. Ze bedrijft geen ‘islam-kritiek’. Ze bedrijft stemmingmakerij tegen moslims. Keer op keer trekt ze de aandacht met pogingen om de moslim-gemeenschap te bedreigen en te provoceren. Dat doet de club ook door een barbecue met varkensvlees voor de deur van moskeeën te houden.

Pegida richt zich tegen de Al Fourqaan-moskee die zelf erg rechts is, met een gedachtengoed waarin de gelijkwaardigheid van mensen niet vanzelf spreekt. Als antifascisten en voorstanders van die gelijkwaardigheid verdedigen wij dat niet. Maar het is Pegida overduidelijk niet te doen om dat rechtse karakter van deze specifieke moskee zelf. Ze maken met dit soort actie alle moslims verdacht. Daarom dienen we ons tegen deze provocatie van Pegida te keren.

Binnen Pegida doen keiharde fascisten mee. De aanvoerder, Edwin Wagensveld, handelt in wapens. Hij is betrokken geweest bij gewapende patrouille-acties om vluchtelingen aan de grenzen van Europa te belagen. Pegida is ontstaan in Duitsland, er waren van het begin af aan volop nazi’s in actief. Dát is het voorbeeld voor het Nederlandse Pegida: een fascistische beweging in wording.

En een racistisch ongeluk komt zelden alleen.Vandaag zijn moslims doelwit. Morgen zijn het andere groepen die aangevallen worden. Moslimhaat bedreigt niet alleen moslims, het is tegelijk een aanval op de solidariteit, op het vreedzaam samen leven van mensen van verschillende achtergronden.

Wat Pegida doet, past in een gevaarlijke trend van moslim-bashen. Politici als Wilders en Baudet bestempelen ‘de islam’ als gevaar, en trappen daarmee naar moslims. De rest van de politiek gaat daar een eind in mee. Burgemeesters en politici treden soms op, maar dan vooral tegen mensen die actie tegen Pegida proberen te voeren.

Ook in Eindhoven krijgt Pegida de ruimte voor haar giftige stunt. De gemeente weigert dus om de vrijheid en veiligheid te garanderen van moslims om in vrede hun geloof te belijden. Dan moeten solidaire mensen dat dus zelf doen. Wij zeggen daarom:

Geen Pegida bij de moskee! Geen Pegida in Eindhovens straten!
NEE tegen Pegida. NEE tegen moslimhaat.
Moslims en niet-moslims zij aan zij: houdt Eindhoven nazi-vrij!

Demonstreer mee!

Maandag 6 mei,

TIJD: 17.30 uur verzamelen; 18.00 uur vertrek optocht richtting richting moskee.
PLEK: kruispunt van de Kruisstraat en de Pastoor Peterstraat, bij het CKE building, Eindhoven.

Van daaruit lopen we richting de moskee. We gaan daar Pegida laten dat ze niet welkom zijn, en tevens moskeebezoekers laten weten dat ze niet alleen staan. Onze solidariteit is sterker dan hun racistische haat.

Gegevens kunnen nog veranderen, check hieronder en/of op de Facebookpagina van AFA Eindhoven.

Zie ook het Facebook-event: https://www.facebook.com/events/294113258196866/ Graag verder verspreiden!

Praktische Anti-Fascisten

Tags: Eindhoven pegida Praktische Anti-Fascisten

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech