Crowdfunding E1300 Ende Gelände boete

Nieuws, gepost door: GroenFront! / Code Rood op 08/06/2019 06:01:40

Wanneer: 08/06/2019 - 12:13

Een van de NLse mensen die aan Ende Gelände 2017 mee deed heeft een boete van E1300 euro gekregen. Code Rood en GroenFront! zijn een crowdfunding gestart om samen de kosten te dekken. Klik hier onder om zijn verhaal te lezen of de bankgegevens te vinden. In solidariteit staan we samen sterk!


Sinds 2015 wordt er onder de vlag van Ende Gelände ieder jaar grootschalig actie gevoerd om de Duitse bruinkoolmijnen te sluiten. Hoewel er bij deze acties duizenden mensen zijn gearresteerd weten de meeste mensen aan repressie te ontsnappen door het massaal weigeren van identificatie. Burgerlijke ongehoorzaamheid is echter nooit zonder risico en ieder jaar lopen alsnog velen rechtszaken gerelateerd aan Ende Gelände en de Hambacher bosbezetting. In 2017 werd ook een van de klimaatbeschermers uit de NLse delegatie hardhandig opgepakt. Hij kreeg uiteindelijk een boete van 1300 euro. Help je mee deze boete te betalen? In solidariteit staan we samen sterk!

BIC: TRIONL2U ---- IBAN: NL55 TRIO 0338 6023 80 ---- Naam: Steungroep NVDA ---- ovv Boetepotje

Blijft er geld over, dan bewaren we dat voor als er ook dit jaar boetes uitgedeeld worden. Want over twee weken gaan er opnieuw Bussen vanuit NL naar Ende Gelände. Voor meer info daar over zie www.WijGaanNaarEG.nl en het FB event!

Voor een video verslag van de Ende Gelände actie in 2017 klik hier. Lees hier onder verder voor het verhaal van klimaatbeschermer Carel:

In augustus 2017 heb ik deel genomen aan de Ende Gelände actie in de Rijnland. Ik maakte deel uit van de blauwe vinger en we zouden op de derde dag 26 augustus in actie komen. Op de voorgaande dagen werd het duidelijk als een vinger niet door de politie heen kon vloeien of dat niet deden, de actie dan voorbij zou zijn. Over het algemeen werd de vinger dan ingesloten, afgevoerd of terug gestuurd naar het kamp.

Ik liep met een aantal andere mede activisten op de eerst rij. We besloten dat we er voor zouden gaan, als we een linie politie tegen zouden komen. Stoppen redeneren we was einde actie. We waren niet helemaal afgereisd om bij de eerste de beste linie op te houden.

Op 26 augustus vroeg vertrokken we met de blauwe vinger, op weg om de infrastructuur van de mijn te blokkeren. Na een kwartiertje kwamen we de eerste politie linie tegen. Mobiele eenheid uit Berlijn. Dat voorspelde weinig goeds. Toen deze een linie vormde hebben we geprobeerd er door heen te vloeien. Dit mislukte echter voor mij, waardoor ik in een greppel naast de weg belande met twee agenten bovenop mij.

De arrestatie gebeurde vrij hardhandig. Meerdere klappen gekregen in mijn gezicht, gekneusde duim en schouder die voelde alsof die uit de kom was getrokken. Terwijl de EHBO van de politie mij verzorgde haalde de politie mijn hele tas onderst boven.

Ik probeerde anoniem te blijven, maar mijn gegevens stonden al in het Duitse systeem. Ik wist dat er een redelijk kans bestond om mij te kunnen identificeren, maar hield mijn mond uit solidariteit met anderen. Door ´´per ongeluk´´ aan mijn gekneusde duim te zitten, hebben ze me kunnen identificeren.

Als extraatje werden mijn legerkisten in beslag genomen en verdween mijn horloge en riem in de fouillering. Waardoor ik op blote voeten werd losgelaten. Anderhalf jaar later kreeg ik een boete van 1.000 thuisgestuurd waar ik gestraft werd voor o.a. vermomming en 'agressie' tegen politie agenten.

Hier ben ik in beroep tegen gegaan, maar dit is afgewezen. Nogmaals geprobeerd en weer afgewezen. Ondertussen is de boete verhoogd tot 1.300 euro. Vanwege extra juridische kosten Als ik die niet betaal moet ik honderd dagen de gevangenis in. Met de volgende Ende Gelände die voor de deur staat, kan ik niet meedoen met de actie maar ga er toch heen om de actie op een andere manier te ondersteunen.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech