[Appelscha] Dolle Dwaze Domela Dagen

Aankondiging, gepost door: Enkele Vrije Bond leden & kampeerders op 27/06/2019 06:06:02

Waar: Camping Tot Vrijheids Bezinning, Aekingaweg 1a, Appelscha, Netherlands
Wanneer: 05/07/2019 - 16:00 t/m 07/07/2019 - 16:41

In het eerste weekend van juli 2019 (van vrijdag 5 juli tot en met zondag 7 juli) zal er op het kampeerterrein in Appelscha een tweede politieke zomerbijeenkomst plaatsvinden: de Dolle Dwaze Domela Dagen (DDDD).


Op het kampeerterrein tot vrijheidsbezinning is er, vanaf vrijdagmiddag 05 juli, een programma georganiseerd die bestaat uit verschillende workshops, politieke verdieping, muziek, verhalen en lekker eten in de zon. Net als in 2018 tijdens de toenmalige politieke zomerdagen is het de bedoeling dat op een zeer gemoedelijk manier nagedacht zal worden over radicale politiek en politieke acties. Dit jaar willen extra aandacht besteden aan de strijd voor arbeidsmigranten, langer stil blijven staan als anarchisten bij lopende onlusten (aansluiten en met welke boodschap), strategieën bespreken tegen het huidige nationalistische denken in Nederland en ruimte geven aan de feministische tendens in de beweging (patriakraakt ovb). Ook staat er een boekbespreking (door Jan Bervoets) op het programma waarna je visie op Domela wellicht is gewijzigd.

Op vrijdagmiddag zal er een voor verzameling plaats vinden van de werkgroep Arbeid van de Vrije Bond om wederom flyers uit te gaan delen aan de werknemers van het grote distributie centrum van Jumbo in Beilen. We willen om 13.00 uur (05 juli) op het kampeerterrein voor verzamelen en dan gezamenlijk afreizen naar de plek waar veel arbeidsmigranten werken om hen te informeren over hun rechten. De werkgroep Arbeid heeft dit al vaker gedaan en de werknemers staan zeer positief tegenover dit initiatief. Deze flyer actie wordt uitgevoerd in een langer lopende campagne met als doel het focussen van aandacht op deze ernstige vorm van uitbuiting in de moderne kapitalistische samenleving.

Op vrijdagavond zal de mobiele actie keuken Le Sabot een veganistische maaltijd bereiden. Vanaf zaterdagochtend (na een plenaire opening) zullen de workshops starten (een workshop per dagdeel) en deze lopen tot en met zondagmiddag. Zodra het programma definitief is zullen we dat via de bekende kanalen breed verspreiden. In de avond is er ruimte voor muziek en film. Your local pirates laten dan ook hun strijdliederen horen. Bij het kampvuur zal er dan gelegenheid zijn om verhalen aan te horen vanuit de recente geschiedenis. Zoals de laatste Ende Gelande acties en hoe staat het met het mooie Lutkemeerpolder gebied. Tijdens het hele weekend zal er ook weer een boekscan workshop zijn en kunnen de boekenliefhebbers zoeken in het uitgestalde aanbod. Op zondagmiddag zal Jan Kees Helms zijn fotoboek Deportaties muzikaal presenteren.

Het is de bedoeling dat iedereen op het terrein zal overnachten in tenten. De kosten voor zowel het terrein als voor het eten zal gaan op donatie basis. Dat houdt in als je geld hebt doneer je je bijdrage en heb je weinig of geen geld dan doneer je minder of niets. De kosten voor het kamperen is 4,50 euro per persoon (incluis tent) en de kosten voor het eten is voor het hele weekend 15 euro (dat is ontbijt, lunch, avondeten, inclusief koffie en thee).

Voor meer informatie kun je ons contacten via domeladagen@riseup.net en hieronder voor meer informatie over het kampeerterrein.
Tot vrijdag 05 juli in de Friese Wouden.

Hier meer informatie over de Camping en hoe er te komen
https://anarchistischecamping.nl

De Dolle Dwaze Domela Dagen worden voornamelijk georganiseerd door Vrije Bond leden en Kampeerders van de Kamping.
Updates van het programma kan je het beste kijken op de website van de Vrije Bond: https://vrijebond.org

Tags: anarchisme appelscha kamping


Wie: 
ludwig

één van de uitgebreide workshops op de DDD-dagen gaat over digitaliseren van anarchistische publicaties:

Van ruwe scan tot digitale publicatie
van inscannen tot publiceren

Vorige maand was er op de pinksterlanddagen een eerste aanzet met een workshop scannen. De focus lag op een zelfgebouwde scanner die het inscannen vergemakkelijkt en de boeken intact laat.
In een vervolg hierop (geen voorkennis vereist) gaan we dieper in op de verschillende stappen om tot een digitale publicatie te komen. Met de mogelijkheid om doorheen het weekend om de scanner(s) en de bewerkingsprogramma's te leren gebruiken.
– inscannen en opslaan als PDF (acrobat pro of freewareprogramma)
– bijsnijden en opschonen van de pdf (scantailer en photoshop (of Glimp))
– bewerken van pdf's: omzetten met tekstherkenningsoftware naar doorzoekbare tekst (Abby finereader)
– omzetten in verschillende publicatieformaten (in boekformaat op archive.org; met amusewiki in verschillende formate op theanarchistlibrary.org)

Met aansluitend een overleg met iedereen die wil meewerken aan de digitalisering van anarchistiese publicaties.
– hoe vermijden we dubbelwerk?
– hoe inventariseren en beschrijven van de digitale publicaties
– kunnen we tot afspraken komen over gebruikte standaarden
– hoe verbeteren we de bewaring van anarchistische websites. (Websites gaan om verschillende redenen gemiddeld veel minder lang mee dan papier; door bijvoorbeeld mirrors van die sites te maken, vermijden we dat als één site-adres uit de lucht gaat we meteen ook al het werk kwijt zijn)
– werkverdeling: hoe kunnen we zo veel mogelijk mensen betrekken bij de digitalisering
– oprichten van een besloten chatgroep voor verder overleg en ideeën


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech