smeris in Tacoma, Washington vermoord anarchist tijdens sabotageactie tegen deportatiebajes

Nieuws, gepost door: nn op 17/07/2019 07:05:16

Wanneer: 17/07/2019 - 16:02

Op 13 juli werd Willem van Spronsen, een 69-jarige anarchist, door de smeris vermoord terwijl hij bezig zou zijn om een aantal autos van een deportatiebajes in de fik te steken...

hier een verklaring van its going down, met van Spronsens eigen statement, wie weet interesseert het iemand. vanuit IGD is nog veel meer info te vinden

https://itsgoingdown.org/on-williem-van-spronsen/Wie: 
nn

kan iemand dit voor mij in het Nederlands vertalen?
ik ben erg geïnteresseerd maar mijn Engels is te slecht,
alvast bedankt!Wie: 
nn

Deze vertaling is gemaakt door Google Translate dus vertrouw er niet te veel op

Anarchistische beweging over Willem Van Spronsen & zijn slotverklaring
Over Willem Van Spronsen & zijn slotverklaring
Door
CrimethInc. Ex-werknemers collectief -
14 juli 2019
20502
Verklaring van CrimethInc. over de recente dood van Willem Van Spronsen, die werd gedood door de Tacoma-politie na een poging om bussen in brand te steken in de detentie-eenheid in Noordwest-Tacoma, Washington. Inclusief een schriftelijke verklaring van Spronsen.

Op 13 juli werd Willem Van Spronsen gedood door de politie, terwijl hij blijkbaar maatregelen nam om de vloot bussen uit te schakelen die dienst deden in het Noordwestelijke detentiecentrum, een particuliere inrichting voor immigratie-opsluiting. Zijn laatste verklaring, hieronder weergegeven, geeft aan dat hij handelde in reactie op de voortdurende invallen en deportaties door Immigration Customs and Enforcement (ICE). Zijn actie vond plaats op het 1-jarige jubileum van een hongerstaking in het Noordwestelijke Detentiecentrum en een buitenkampement. U kunt hier een lijst lezen van andere verzetsdaden die zich in het Noordwest-detentiecentrum hebben voorgedaan.

We begrijpen waarom Willem Van Spronsen besloot zijn leven te geven om elke dag het geweld te onderbreken dat wordt gepleegd tegen mensen zonder papieren in de Verenigde Staten.

Het is geen overdrijving om te zeggen dat de ICE-invallen gericht zijn op onze vrienden en buren, mensen die al jaren of zelfs decennia naast ons leven en werken. De kwetsbaarheid van langdurig ongedocumenteerde mensen als een hyper-exploiteerbare klasse heeft miljardairs zoals Donald Trump geholpen om nog meer te profiteren dan ze op legale wijze zouden kunnen hebben. Om de kers op de taart te zetten, wenden kapitalisten zich tot de andere arbeiders die ze uitbuiten en vertellen hen dat de armoede en tegenslagen die ze ervaren de schuld zijn van degenen die armer en meer onderdrukt zijn dan zij. Het is moeilijk om een ​​meer cynische strategie voor te stellen.

De ongelijkheid in rechten tussen de gedocumenteerde en ongedocumenteerden is een construct, net zoals de ongelijkheid in waarde die de nazi's construeerden tussen Joodse mensen en heidenen een constructie was. Beide zijn louter uitvindingen; ze hebben geen intrinsiek bestaan ​​behalve als een middel voor een krachtige groep om geweld tegen een minder krachtige groep te rechtvaardigen. Degenen die gehoorzaamheid aan de wet als een goed op zichzelf rechtvaardigen, staan ​​naast de nazi's wier wetten miljoenen tot de vernietigingskampen veroordeelden, om nog maar te zwijgen van de racisten die de Fugitive Slave Act en de Jim Crow-wetten in het Amerikaanse Zuiden hebben doorstaan.

Wetten zijn slechts constructies. Ze hebben geen waarde op zichzelf. Ze dienen vaak om onrecht te legitimeren dat mensen anders actie zouden ondernemen om zich te verzetten.

Hoe verder de voorstanders van racistisch geweld de bedachte concepten zoals slavernij en burgerschap mogen legitimeren, hoe meer geweld ze zullen plegen - tot en met razzia's, concentratiekampen en massale uitroeiing. We hebben dit eerder gezien, in nazi-Duitsland en elders, en we zien het vandaag opnieuw in de Verenigde Staten. De duizenden doden die in het grensgebied plaatsvinden en de duizenden die door de politie zijn vermoord, zijn slechts een voorproefje van wat mogelijk is.

In dit opzicht zijn de Joodse mensen die blokkades tegen ICE uitvoeren, bezig met rationele inspanningen om de herhaling van dezelfde ondenkbare onrechtvaardigheden tegen hun voorouders te voorkomen - net als Willem Van Spronsen, die opgroeide in de nasleep van de Eerste Wereldoorlog II, maakte de rationele beslissing dat de tijd was gekomen om de opkomst van het fascisme te bestrijden, net zoals mensen dat deden in de jaren 1920, 1930 en 1940.

Als meer mensen ervoor hadden gekozen om actie te ondernemen om de opkomst van het fascisme in Italië en Duitsland te bestrijden, zou de Tweede Wereldoorlog mogelijk afgewend zijn en daarmee miljoenen en miljoenen levens zijn gered. Laat niemand zeggen dat het "gewelddadig" is om de infrastructuur van ICE en de huursoldaten die het onderhouden, aan te vallen. Het echte geweld is de medeplichtigheid van de goede Amerikanen die niets doen omdat hun buren zijn verdwenen, net als die goede Duitsers die ervoor kiezen om te negeren wat er in de jaren dertig aan hun buren werd gedaan.

Elke dag riskeren huursoldaten over de hele wereld hun leven in dienst van de agenda van de rijken en machtigen, bevelen ondoordacht gehoorzaamd, hun vermogen verspild om rationeel te denken, mededogen te voelen, verantwoordelijkheid te nemen voor hun daden. Miljoenen mensen doden en sterven elk jaar simpelweg om de rijkdom en macht van de tirannen die hen manipuleren te vergroten. Willem Van Spronsen koos ervoor om voor zichzelf te denken. Hij nam de persoonlijke verantwoordelijkheid en deed wat hij kon om een ​​einde te maken aan wat hij erkende als onrecht. Hij gebruikte de verdediging van Neurenberg niet om zijn acties te excuseren zoals elke politieagent en gevangeniswachter.

Wat dat betreft, was wat hij deed heroïsch.

We bevelen de verklaring aan over de actie van Willem Van Spronsen gepost door La Resistencia, een basiscollectief onder leiding van immigranten zonder papieren en Amerikaanse burgers in Tacoma, Washington.

"Iedereen die vastbesloten is om zijn of haar daad te verrichten is geen moedig persoon. Ze zijn gewoon iemand die hun ideeën heeft opgehelderd, die zich heeft gerealiseerd dat het zinloos is om zo'n inspanning te leveren om het deel te spelen dat hun door het kapitaal is toegewezen in de uitvoering ...

Daarbij realiseren ze zich als menselijke wezens. Ze realiseren zich in vreugde. Het rijk van de dood verdwijnt voor hun ogen. '

-Alfredo Bonanno

Eindverklaring Willem Van Spronsen

Audioprogramma: thesuper8.bandcamp.com

Er is iets mis en er is gelijk.
Het is tijd om actie te ondernemen tegen de krachten van het kwaad.

Het kwaad zegt dat het ene leven minder waard is dan het andere.
Het kwaad zegt dat de stroom van commercie hier ons doel is.
Het kwaad zegt dat concentratiekampen voor mensen die als minder worden beschouwd noodzakelijk zijn.
De dienstmaagd van het kwaad zegt dat de concentratiekampen menselijker moeten zijn.
Pas op voor de centrist.

Ik heb het gebroken hart van een vader
Ik heb een afgebroken lichaam
En ik heb een onwankelbare gruwel voor onrecht
Dat is wat me hier brengt.
Dit is mijn duidelijke kans om te proberen een verschil te maken, ik zou vast en zeker wachten op een meer voor de hand liggende uitnodiging.

Ik volg drie leraren:
Don Pritts, mijn spirituele gids. "Liefde zonder actie is slechts een woord."
John Brown, mijn morele gids. "Wat nodig is, is actie!"
Emma Goldman, mijn politieke gids. "Als ik niet kan dansen, wil ik niet in jouw revolutie zijn."

Ik ben een hoofd in de wolken dromer, ik geloof in liefde en verlossing.
Ik geloof dat we gaan winnen.
Ik ben vreugdevol revolutionair. (We hadden allemaal Emma Goldman op school moeten lezen in plaats van de jingo die we kregen, maar ik dwaal af.) (We zouden allemaal naar de foto's van de YPG-helden moeten kijken als we haperen en denken dat onze dromen onmogelijk zijn, maar ik dwaal af, vecht tegen mij.)

In deze dagen van fascistische hooligans die op kwetsbare mensen in onze straten azen, in de naam van de staat of gesteund en verdedigd door de staat,

In deze dagen van zeer winstgevende detentie / concentratiekampen en een strijd om de semantiek,

In deze dagen van hopeloosheid, lege achtervolging en leeg verlangen,

We leven in zichtbaar ascendant in fascisme. (Ik zeg zichtbaar, want degenen die aandacht schonken, zagen het overleven en bloeien onder de bescherming van de staat gedurende tientallen jaren. [Zie Howard Zinn, A People's History of the United States.] Nu volgt het ongegeneerd zijn agenda met open en volledige medewerking van de regering van regeringen over de hele wereld.

Het fascisme dient de behoeften van de staat en dient voor de behoeften van het bedrijfsleven en op uw kosten. Wie heeft er voordeel van? Jeff Bezos, Warren Buffet, Elon Musk, Tim Cook, Bill Gates, Betsy de Vos, George Soros, Donald Trump en moet ik doorgaan? Laat ik het nog een keer zeggen: rijke kerels (die denken dat je niet echt zo goed bent), echt de overheid (elke regering overal, inclusief "communistische" regeringen) graven, omdat ze de regels maken die rijke kerels rijker maken.
Eenvoudig.
Overdenk het niet.

(Zijn jullie patriotten achteraan aandachtig?)

Toen ik een jongen was, in het naoorlogse Nederland, later in Frankrijk, was mijn hoofd gevuld met verhalen over de opkomst van het fascisme in de jaren '30. Ik heb mezelf beloofd dat ik niet een van degenen zou zijn die opstaat als buren uit hun huizen worden gescheurd en gevangen worden gezet omdat ze op de een of andere manier als minder worden ervaren.
Je hoeft de klootzak niet te verbranden, maar ga je gewoon even langs?

Dit is de test van ons fundamentele geloof in echte vrijheid en onze verantwoordelijkheid tegenover elkaar.
Dit is ook een oproep aan patriotten om tegen deze karikatuur op te staan ​​tegen alles wat u als heilig beschouwt. Ik ken jou. Ik weet dat je in je hart de schande in deze kampen ziet. Het is ook tijd voor jou om op te staan ​​tegen het geld dat aan de touwtjes trekt van elke verdomde pop die doet alsof ze ons vertegenwoordigt.

Ik ben een man die zoveel van jullie houdt en deze draaiende bal dat ik mijn belofte aan mijn jeugd zal nakomen om mezelf nobel te zijn.

Hier is het, in deze bedrijven voor winstconcentratiekampen.
Hier is het, in Brown en niet-conforme mensen bang om hun gezichten te laten zien uit angst voor de politie / migra / Proud Boys / the boss / beckies ...
Hier is het, een planeet die bijna opgebruikt is door de hebzucht van de markt.

Ik ben een zwart-witdenker.
Detentiekampen zijn een gruwel.
Ik sta niet voor.
Ik moet echt niet meer zeggen dan dit.

Ik leg mijn gebroken hart opzij en ik genees de enige manier waarop ik weet hoe ik nuttig kan zijn.
Ik compartimenteer mijn pijn efficiënt ...
En ik ga met plezier verder met dit werk.
(Ik hoop dat u die belasting het best zult gebruiken voor die last die belast is met het wrak van mijn acties.)

Aan mijn kameraden:
Ik betreur het dat ik de rest van de revolutie zal missen.
Bedankt voor de eer om mij in je midden te hebben.

Mij ​​de ruimte geven om nuttig te zijn, te voelen dat ik mijn idealen vervulde, was het spirituele hoogtepunt van mijn leven.

Doen wat ik kan om mijn dierbare en wonderbaarlijke mensen te helpen verdedigen, is een ervaring die te rijk is om te beschrijven.

Mijn trans-kameraden hebben me getransformeerd, waardoor mijn overtuiging dat we door de meest gemarginaliseerde onder ons vandaag geleid zullen worden naar een gedroomde toekomst. Ik heb het zo helder gedroomd dat ik er geen spijt van heb dat ik niet zie hoe het uitpakt. Bedankt dat je me zo ver hebt gebracht.

Ik ben een antifa. Ik sta samen met kameraden over de hele wereld die handelen vanuit de liefde van het leven in elke verwisseling. Kameraden die begrijpen dat vrijheid betekent echte vrijheid voor iedereen en een leven dat de moeite waard is om te leven.

Houd het geloof!
Alle macht aan de mensen!
Bella ciao.

Laat je dwaze overheidsinstanties geen geld uitgeven om deze te 'onderzoeken'. Ik werd op 13-jarige leeftijd geradicaliseerd in de civic class toen we over het kiescollege werden onderwezen. Op dat moment besloot ik dat de status-quo een kaartenhuis zou kunnen zijn. Verder lezen bevestigd in het positieve. Ik raad iedereen aan om te lezen!

Ik ben niet verbonden aan een organisatie, ik ben niet aangesloten bij organisaties die het niet eens zijn met mijn tactiekkeuze.

Het semi-automatische wapen dat ik gebruikte was een goedkope, zelfgemaakte niet-geregistreerde "geest" AR-15, het had zes tijdschriften. Ik moedig kameraden en inkomende kameraden sterk aan om zichzelf te bewapenen. We zijn nu verantwoordelijk voor het verdedigen van mensen uit de roofzuchtige staat. Negeer de wet door jezelf te bewapenen als je de luxe hebt, ik deed het.

Foto: 

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech