Wat gebeurt er rond kraakpand Ravellen in Utrecht?

Ruis, gepost door: nn op 31/07/2019 07:07:22

Wanneer: 31/07/2019 - 18:30

Klopt het dat de krakers zelf een kort geding hebben aangespannen om het gebouw te laten ontruimen?

Dit hoorde ik maandag. De krakers van Ravellaan 7 in Utrecht zijn zelf naar de rechtbank gestapt om op ontruiming aan te dringen. Het gaat er bij mij niet in. Kan de kraakbeweging van Utrecht hier helderheid over verschaffen?Wie: 
nn

We was also sick last time but you definitely have to go to the doctor.
What do you think? greetings Ravellaan 7Wie: 
nn

We was also sick last time but you definitely have to go to the doctor.
What do you think? greetings Ravellaan 7Wie: 
Jacek

you are amazing if anyone can remove it this topic?Wie: 
nn

Tijd om haatzaaier Michiel van Zeijl er uit te schoppen!Wie: 
nn

Persbericht:
Stichting Majority Perspective blij met ontruiming kraakpand aan Ravellaan
UTRECHT, dinsdag 30 juli 2019 – Vandaag besloot de rechter dat het kraakpand aan de Ravellaan 7 te Utrecht ontruimd mag worden. Stichting Majority Perspective, gevestigd in het pand, juicht de ontruiming toe nu hiermee een einde wordt gemaakt aan een zeer gewelddadige woongroep waar onderdrukking zelfs al een leven gekost heeft.
In het sinds 2015 gekraakte pand is de in 2018 opgerichte stichting Majority Perspective gevestigd. Deze stichting voerde afgelopen november een rechtszaak tegen de aanwezigheid van Zwarte Piet tijdens de Nationale intocht. Als antwoord werden de stichting en hen bestuurders landelijk vogelvrij verklaard. Het vestigingsadres van de stichting werd door alle landelijke en lokale media gepubliceerd waarop voetbal hooligans, rechts extremisten en buurtjongeren het pand aanvielen.
Als antwoord op dit racistische geweld kiezen gemeente en politie ervoor om niet de gewelddadige racisten aan te pakken, maar stichting Majority Perspective. In de woorden van toenmalig wijkagent Remco Mol op 18 november tegen één van de bestuurders van Majority Perspective. “Ze moeten jou er gewoon uit zetten, dan zijn ze van al die ellende af hier.” En dit is geen loos argument gebleken, het werd inzet van beleid van politie, OM en gemeente. Wijkagent Remco Mol en zijn opvolger Peter Bouw benaderde de eigenaar van het pand aan de Ravellaan, die tot dan toe al drie jaar niets meer van zich had laten horen, omwonenden, die al zeker anderhalf jaar geen klachten hadden, en andere bewoners van Ravellaan, waarvan er in ieder geval één al meer dan een jaar informant van wijkagent Remco Mol was. De eigenaar schreef de gemeente aan om het bestemmingsplan te handhaven. Een bal die de gemeente terugkaatste met een bestuursrechtelijke aanschrijving en boete. Daarop sommeerde de eigenaar de bewoners en deed aangifte. Op die aangifte volgde de aankondiging dat het OM voornemens is te ontruimen. Vervolgens, enkele dagen voor de rechtszaak die bewoners aanspande tegen de ontruiming, besloot de gemeente niet te gaan handhaven. Kennelijk is de gemeente zich inmiddels bewust geworden dat de inzet van het bestuursrechtelijk instrumentarium om mensenrechtenactivisten te bestrijden, nogal onacceptabel is. Echter, dit is enkel een PR stunt. Het doel, dat de eigenaar aangifte zou doen, is immers al bereikt.
Als gezegd; niet alleen omwonenden en eigenaar werden door politie en gemeente benaderd, ook andere bewoners van Ravellaan. En niet zonder succes; die hebben zich volledig in laten pakken door de wijkagenten. Dit ging zelfs zo ver dat een deel van de bewoners een eigen kort geding tegen de ontruiming aanspande waarin ze claimde de bestuurders van stichting Majority Perspective niet meer op de Ravellaan wonen. Tevens gooiden ze de krakers van het naastgelegen pand aan de Leidseweg onder de spreekwoordelijke bus door te doen alsof zij verantwoordelijk waren voor de overlast die ze zelf veroorzaakten. Dit kort geding hebben ook zij verloren. MP streed zelf al intensief tegen de onderdrukking die in deze woongroep de norm is. Naast racisme, discriminatie van een bewoner die sekswerk doet, homohaat, het toegang verlenen aan verkrachters en racisten tot het pand, speciesisme in de vorm van verwaarlozing van honden en katten, agressie en geweld, extreem onhygiënische situaties op het terrein en in de gezamelijke ruimtes, heeft deze woongroep ook in de ruimtes van MP en MP bestuurders ingebroken toen deze op vakantie waren, vervolgens een aanzienlijk geldbedrag gestolen van MP en betaalde de woongroep niet voor water waardoor ze honderden euro's schuldig zijn aan MP en hen bestuursleden. Deze woongroep heeft al aan een persoon het leven gekost (rust zacht Myrek) en we zijn daarom blij dat de ontruiming een einde maakt aan deze koloniale setting.Wie: 
rAvelAnos

Siiiiii, correcto completemento.... ofzo... Hmmmm,, on second thought, hmmmm... Aaaahh, no.Wie: 
nn

Michael, rot op met je bullshit. De enige die nu snicht en de aivd/lokale wouten spekt, ben jij met bovenstaand artikel.

Majority Perspective is de ravellaan uitgetrapt. Namelijk JOU (en rogier). dat jij/jullie daar nog een lullige fuck-it-all bureaucratische inschrijving hebben zegt niks. Helemaal n-i-k-s.

En verwaarlozing van dieren..? Komen we terug op jou Michael. Hoevaak liet jij je hondje uit per dag..? Hoevaak lieten jou huisgenoten -uit medelijden- jou hondje uit..? Hoevaak hebben jou huisgenoten hondenvoer gekocht voor JOU hond???

Discriminatie van een sekswerker? allicht, maar diezelfde sexwerker heeft zijn eigen kamer voor 600 euro per matras per maand verhuurd aan Poolse migranten, totdat jou huisgenoten ingrepen.

Fuck you. Thats it.

Groeten een Utrechtse krakerGlobal IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech