Vertaling statement DAF ivm oorlog in Noord-Syrië

Nieuws, gepost door: Devrimci Anarşist Faaliyet (DAF, Turkije) op 13/10/2019 10:10:05

Wanneer: 13/10/2019 - 21:24

Statement van Devrimci Anarşist Faaliyet (vert. Revolutionaire Anarchistische Actie, DAF) in Turkije in verband met de oorlog van Turkije tegen de autonome regio in Noord-Syrië.

Elke staat die een oorlog tegen het volk voert, zal verliezen!

De Turkse staat streeft met diens oude vijandelijke beleid, diens tanks, kanonnen, straaljagers en oorlogsstokers een nieuwe oorlog na. In het land waarin we leven, zien we dat de regering, die bijna nooit functioneerde, na de overgang tot een “presidentieel bestuurssysteem” direct de oorlog is begonnen die zij al lang op haar agenda had. Alle handen gingen omhoog voor de oorlog. Diegenen die elke mogelijkheid die ze kregen aangrepen om te roepen dat “Erdoğan 80 miljoen mensen de afgrond in jaagt”, twijfelden dit keer niet om deze oorlog te steunen.

Er zijn nog geen 10 jaar verstreken sinds het begin van de oorlog in Syrië, maar al veel staten hebben zich er laten gelden. Zo nu ook Turkije, dat, net als zoveel andere staten, doet alsof het geen aandeel heeft in het verdere voortslepen en uitbreiden van deze oorlog.

Met de nieuwe operatie heeft de Turkse staat besloten terug te keren naar een gebied die het eerder al deels bezette onder het mom van “het beschermen van diens eigen territoriale integriteit”. De staatsleiding schroomt daarbij niet van ‘vrede’ te spreken, noch schamen zij zich ervoor om deze oorlog, die zij in eigenbelang voeren, als een vredesdaad te bestempelen. Direct naar het verkondigen van de operatie, genaamd “Vredesbron”, voerden straaljagers willekeurige bombardementen uit. Dit alles voor de ogen van de internationale staten terwijl het publiek de Turkse staat “veroordeeld”.

Ondertussen trekt de Verenigde Staten zich terug uit een eindeloze oorlog die “voor hen nu eindigt” en voegt daaraan toe dat de Turkse staat de ISIS-bendes accepteert die Europa niet wilt terugnemen.

De staat die toekeek en de weg bereidde voor de moordpartijen op onze kameraden, familieleden en vrienden in het land waarin wij leven, stelt zich nu op als de beschermheilige van ISIS. Een dag voor de verjaardag van één van de grootste aanslagen in Turkije, waarbij meer dan 100 mensen werden gedood tijdens een vredesdemonstratie[1], voorspelt deze oorlog nog vele nieuwe slachtpartijen.

De media, die volledig onder controle van de staat staat, ondersteunt deze oorlog. Niet lang geleden begon de media haar anti-imigranten-retoriek te spuwen. Ze vroegen de mensen uit Syrien “wat ze doen in het land waarin wij leven?” Ze stellen echter niet ter discussie wat het Turkse leger in waar zij vandaan komen te zoeken heeft. De media, wiens plicht het zou moeten zijn om “feiten aan het volk te brengen”, gaat door met het ophitsen voor de oorlog en negeert de slachtpartijen. De media, die hier geen nieuws kan brengen, maar enkel een legitimering voor het oorlogsbeleid van de Turkse staat, zet diens leugens voort met heroïsche retoriek.

Alle oorlogen die machthebbers voeren voor hun eigen belangen zijn slachtpartijen. Elke oorlog die door nationalistisch en militaristisch beleid wordt gepromoot is een slachtpartij. Elke kogel, elke bom, gericht tegen onderdrukte mensen, is gericht tegen de vrijheid.

Elke oorlog gericht tegen de vrijheid, is gedoemd te verliezen. Ze kunnen deze oorlog niet winnen, noch kunnen ze de slachtpartijen die ze aanrichten rechtvaardigen.

Elke staat die zich tegen het volk richt, zal verliezen!

Revolutionaire Anarchistische Aktie (DAF, Turkije)

[1] op 10 oktober 2015 werd er in Ankara (Turkije) tijdens een demonstratie tegen het geweld tegen de Koerden een aanslag gepleegd waarbij meer dan 100 doden vielen en meer dan 400 gewonden. Zie voor meer info: https://www.indymedia.nl/node/30069

Originele statement DAF: https://anarsistfaaliyet.org/bildiriler/halklarla-savasan-her-devlet-kay...
English statement DAF: http://www.ainfos.ca/ainfos81846.html

Website Devrimci Anarşist Faaliyet (DAF, Turkije): http://anarsistfaaliyet.org/

Tags: oorlog rojava turkije

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech