NIET TE KOOP, ROCHDALE KAT SOCIAAL OM NAAR KOOP

Aankondiging, gepost door: nn op 10/02/2023 02:04:43

Wanneer: 11/02/2023 - 15:00

Speculantencooperaties denken in WINST, Wij denken aan MENSEN !


Compleet complex in de verkoop!

Niet te vatten, maar toch waar: zonder dat actiegroep Niet Te Koop iets in de smiezen had heeft corporatie Rochdale het lef gehad een complex in de Pijp dat zij geheel in haar bezit had vorig jaar te renoveren, te splitsen en te koop aan te bieden. Een complex van 10 woningen en een bedrijfsruimte, gebouwd in 1922 en altijd in sociale huur geweest.

Inmiddels staan te koop of zijn verkocht:
Carillonstraat 2-huis €665.000
Carillonstraat 2-1 €495.000
Carillonstraat 4-1 €536.750
Carillonstraat 4-3 €570.000
Mauvestraat 37-huis €515.000
Mauvestraat 37-1 €485.000
Mauvestraat 37-3 €490.000
Mauvestraat 37-2 €465.000
Carillonstraat 2-2 €473.000
117de flitsactie
Actiegroep Niet Te Koop voert haar 117de actie tegen deze schandalige gang van zaken: het gewoon laten verdwijnen van een sociaal complex van liefst 10 sociale huurwoningen. Carillonstraat 2-huis staat nog te koop, voor €665.000. Geplakt kan er niet worden: de woning wordt bewoond via een antikraakconstructie. Dat wordt krijten op de stoep.
Angst voor verkoopverbod
In het jaarverslag 2021 van Rochdale staat dat corona voor het tweede jaar het werk bemoeilijkte. Nou, met renovatie ten behoeve van verkoop heeft de corporatie geen enkele moeite! Zoals we zien zijn in de Pijp 10 woningen en 1 bedrijfsruimte omgekat tot luxe 'energielabel A'-koopeenheden.
Rochdale schrijft dat sterke buurten gevarieerde buurten zijn met een goede menging van inkomens. Maar wat is de praktijk? Voor kopers wordt gerenoveerd tot label A, terwijl huurders van Rochdale het met label D-woningen moeten doen en daarom veel meer betalen voor energie. Is dat een goede menging?
De corporatie gaat er prat op in 2021 geen woningen in wijken met minder dan 35% verkocht te hebben. Dat kan ze over 2022 niet zeggen. Verdediging: de corporatie is bang voor terugvallende inkomsten uit verkoop en een mogelijk verkoopverbod die de nieuwbouw-prestaties zouden kunnen remmen.
Lodewijk van Deijsselbuurt
Niet Te Koop stuitte op nog een complex van 20 sociale huurwoningen dat vorig jaar door Rochdale is gerenoveerd, gesplitst en in de verkoop gezet: in de Lodewijk van Deijsselbuurt nog wel, Jacob van Maerlantstraat nr 10 t/m nr 18. Allemaal heel recent dus.

Alvast-website:
Antikraak is een doeltreffende oplossing om de nadelige gevolgen van leegstand, waaronder kraak, vandalisme, inbraak, diefstal van materialen, en schade door onopgemerkte lekkages tegen te gaan.
Door het zichtbaar plaatsen van tijdelijke bewoners en/of ondernemers behoudt het pand een positieve uitstraling, bevordert het de leefbaarheid in de directe omgeving en kan financieel en maatschappelijk rendement behaald worden. De eigenaar mag bij antikraak een vergoeding ontvangen voor het verbruik van nutsvoorzieningen, tenzij deze op naam van de tijdelijke gebruiker staan.

De bruikleenovereenkomsten van Alvast waarborgen dat er nadrukkelijk geen sprake is van huurbescherming. Alvast is gecertificeerd door het Keurmerk Leegstandsbeheer (KLB), een kwaliteitskeurmerk dat ervoor zorgt dat aangesloten leegstandsbeheerders zich dienen te houden aan strenge regelgeving en gedragsvoorwaarden, die van toepassing zijn bij antikraak. Alvast zorgt ervoor dat de meest geschikte kandidaten geselecteerd worden per project/object, waarbij het vastgoed grondig en frequent gecontroleerd wordt op correct gebruik en onregelmatigheden. De flexibele opzegtermijn van 28 dagen garandeert dat u snel weer snel over het vastgoed kunt beschikken, zodra dit gewenst is. Alvast levert het pand leeg, op tijd en bezemschoon op.

Komt Allen
Actiegroep Niet Te Koop gaat door met haar flitsacties tot het doel is bereikt: een stop van de verkoop. Zij roept iedereen op te komen naar de flitsactie tegen het omkatten van een heel complex van sociale huur naar koop. Liefst tien sociale huurwoningen gaan zo in rook op.

Elke week wordt een verslag van de actie verstuurd naar politiek, pers, woningcorporaties en huurdersorganisaties. Onze acties houden het vuurtje brandend.

Plaats van actie Carillonstraat 2, hoek Mauvestraat in De Pijp, zaterdag 11 februari, aanvang 15.00.
De flitsactie zal ongeveer een half uur duren en bestaat uit 1. beflyeren van de buurt en voorbijgangers ; 2. het krijten op de stoep en bestickeren van van alles en nog wat en 3. het maken van opnames voor de publiciteit.

Actiegroep Niet Te Koop zorgt voor spandoeken, affiches en wat niet meer. Maar u mag zelf natuurlijk ook materiaal meenemen.

HUIZEN VOOR MENSEN, NIET VOOR WINST !


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech