programma 2.Dh5 zo goed als rond

Nieuws, gepost door: 2.Dh5-crew op 10/11/2011 11:03:58

Waar: OT301, Overtoom 301, Amsterdam, Netherlands (GPS lat: 52.360134 lon: 4.865604)
Wanneer: 31/10/2011 - 16:41

Het programma van alweer de zevende editie van het 2.Dh5-festival is zo goed als rond.


dit programma kan je op de website van 2.Dh5 vinden, onder het kopje 'agenda'.

Het 2.dh5-festival zal dit jaar wat anders van opzet zijn dan voorgaande afleveringen. Centraal staat dit keer een 'plenair debat' op zaterdagmiddag. Daardoor zullen er (op zaterdag) minder workshops zijn.

Het plenaire debat gaat over de economische crisis en wat we daar, als politiek actieve burgers, mee aan moeten. Want er heerst veel angst en verwarring, die tot besluiteloosheid lijdt of tot het kiezen voor zekerheid en behoudzucht. Is dat onvermijdelijk, of zijn er andere opties? Dat willen wij eigenlijk uitzoeken en hierbij nodigen we iedereen uit om deel te nemen aan dit debat. Om het debat te onderbouwen, hebben we een uitvoerig artikel in elkaar gezet. Dat is in z'n geheel op onze website terug te vinden als pdf (http://2dh5.nl/index.html?art_id=412&vlag1=0&vlag2=70).

Na een inleiding over het thema wordt in het stuk beschreven waarom het zinvol is om het kapitalisme te zien als een eindig systeem dat op z'n laatste benen loopt. Het is immers aan ons om er wat beters voor in de plaats te helpen zetten.

In het artikel gaan we nader in op twee fenomenen die gelijktijdig plaatsvinden en die voor een groot deel van de verwarring zorgen: Aan de ene kant wordt de welvaartsstaat afgebroken. Dat betekent dat veel sociale rechten en zekerheden die wij hadden, afgeschaft dreigen te worden of al niet meer bestaan. Dat betekent dat allerlei groepen opnieuw moeten vechten voor hun rechten en zelfs voor hun simpele voortbestaan. Hoe gaan we daar mee om? Proberen we zoveel mogelijk oude voorzieningen in stand te houden, of zijn er nog andere opties?

Tegelijkertijd betekent de aftakeling van de verzorgingsstaat helemaal niet dat we meer vrijheid krijgen, of dat de staat ook op andere gebieden aan macht verliest. In tegendeel; de controle en repressie worden in snel tempo enorm opgeschroefd. Dat wordt in het stuk uitvoerig beschreven. Is dat een onvermijdelijke koppelverkoop, is een strijd tegen de ene evolutie tegelijkertijd een strijd tegen de andere evolutie, of kunnen we die twee kanten afzonderlijk bestrijden? en zo ja, hoe?

Het stuk besluit met wat conclusies: het kapitalisme zoals we dat tot nu kennen dreigt in te storten. De economische en politieke machthebbers zijn al stappen aan het zetten om niet te moeten barsten. Het systeem is zich dus aan het ombuigen om deze crisis te kunnen overleven. Volgens onze analyse vertaald zich dat in twee tendensen: aan de ene kant wordt de verzorgingsstaat uitgekleed en aan de andere kant wordt de controlestaat steeds verder uitgebouwd.

We willen vervolgens met zaal en een uitgebreid panel aan ervaringsdeskundigen bespreken wat er aan te doen is, want daar gaat het om. We willen weten wat de zwakke plekken zijn, waar we kunnen toeslaan, en hoe we dat kunnen doen. Iedereen is daarbij uitgenodigd om zijn/haar bijdrage te leveren. Of men met deze onderwerpen ervaring heeft of niet, maakt niet uit. De discussie zal voor iedereen interessant zijn, en het artikel dat op onze site staat, bevat veel interessante achtergrondinformatie. Op zaterdagochtend staan workshops gepland die een inleiding geven op deze onderwerpen, en die ons technieken bijbrengen om met een grote groep te discussiëren en eventueel besluiten te nemen. Na het plenaire debat, op zondag, zijn er nog allerlei lezingen en workshops. Het programma is grotendeels klaar en kan je terugvinden op onze site: http://2dh5.nl/index.html?art_id=39&vlag1=9&vlag2=0.

het festival begint op vrijdagavond 18 november met de Maretje Arentz quizz en andere ongein in De Peper, Overtoom 301 te Amsterdam.

File: final.pdf
Tags: 2dh5

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech