Minicamping onder vuur; krakers goed op de hoogte

Nieuws, gepost door: Kraakgroep De Hoogte, Groningen op 02/07/2012 07:07:21

Wanneer: 02/07/2012 - 20:39

“Minicamping De Hoogte”, staat op het bordje te lezen, dat op ludieke wijze achter het raam van drukkerij Vlaar aan de Van der Hoopstraat in Groningen geplaatst is. De pijl wijst in de richting van het kamp dat enige weken geleden door krakers werd opgericht op een braakliggend terrein, grofweg tussen de olie-opslag en de noordzeebrug.

“Minicamping De Hoogte”, staat op het bordje te lezen, dat op ludieke wijze achter het raam van drukkerij Vlaar aan de Van der Hoopstraat in Groningen geplaatst is. De pijl wijst in de richting van het kamp dat enige weken geleden door krakers werd opgericht op een braakliggend terrein, grofweg tussen de olie-opslag en de noordzeebrug.

De eigenaar van het terrein: Kuwait Oil b.v. die ook eigenaar is van de olie-opslag heeft nu aan de rechter gevraagd om het terrein te ontruimen. Het kamp dat ruim 100 meter van de brandstoftanks is opgericht is zou een verhoogd risico op overslaande brand veroorzaken. “Onzin “ zeggen de krakers. “Kuwait Oil is gewoon bang voor Imagoschade: het terrein ligt er al 10 jaar verlaten bij en is bovendien vervuild. Geld voor sanering lijkt er niet te zijn.”

Ruim 10 jaar geleden werden de olietanks op het terrein gesloopt. Ze voldeden niet meer aan de milieu en veiligheidseisen. Op het naastliggende terrein werden de olietankers opnieuw opgebouwd. Het terrein bleef zwaar vervuild achter.

De krakers hopen hier te kunnen wonen totdat ze de boel gaan saneren. Bang voor de vervuiling zijn ze zelf niet. Die zit vooral in het grondwater en de diepere grondlagen en vormt volgens hun vooral gevaar voor het Van Starkenborgh kanaal, waar het terrein aan grenst.

“De medewerkers van de olieopslag hebben ons op ons hart gedrukt niet onze eigen groenten te verbouwen i.v.m. eventuele benzeenvergiftiging. Dus dat doen we ook echt niet. Jammer alleen dat de vogels, konijntjes en insecten die boodschap niet begrijpen...” Aldus de krakers.

Het kortgeding dient woensdag 4 juli om 14:00

Tags: groningen kraken


Wie: 
nn

Benzeen minder gevaarlijk dan gedacht.
http://www.kennislink.nl/publicaties/benzeen-minder-gevaarlijk-dan-gedachtWie: 
nn

Krakers moeten vertrekken zie http://zoeken.rechtspraak.nl/detailpage.aspx?ljn=BX1536


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech