Bronzen Stier Beursplein

Nieuws, gepost door: nn op 05/07/2012 07:04:19

Wanneer: 05/07/2012 - 16:47

In de nacht van woensdag op donderdag heeft een italiaans-amerikaanse kunstenaar een beeld van een stier op het Beursplein neergezet.

In de nacht van woensdag op donderdag heeft de italiaans-amerikaanse kunstenaar Arturo Di Modica zonder toestemming een bronzen beeld van een stier op het Beursplein neergezet. Zie bijvoorbeeld: http://www.at5.nl/artikelen/83649/bronzen-stier-neergezet-op-beursplein
Een zelfde soort beeld staat ook bij de beurs in New York en bij die van Shanghai (lang leve de mondialisering) en zou een symbool van economische kracht moeten zijn.

Op de nieuws fora lijkt de algemene reactie dat we niet kinderachtig moeten doen over het al dan niet met voorafgaande toestemming plaatsen en dat het een aanwinst is voor de stad. Echter is het in Nederland wel goed gebruik dat de gemeenschap beslist over de inrichting van de openbare ruimte en niet een privé persoon al dan niet in opdracht van het grote geld! Veel mensen lijken eraan voorbij te gaan dat het niet als kunst maar als brutale statement van de dominantie van de financiële wereld gezien moet worden. Het is dan ook ongehoord dat een dergelijke actie in de tijden van crisis waar we nu in zitten en in het licht van alle misdaden van de grote jongens nog getolereerd wordt.

Tags: beursplein crisis openbare ruimte


Wie: 
nn

Gezien alleen al de kosten van een dergelijk beeld en de beperkte symbolische betekenis van de AEX/Nederlandse economie lijkt het me zeer waarschijnlijk dat dit beeld in opdracht is geplaatst. Het lijkt me dan ook niet meer dan terrecht om hier directe actie tegen te ondernemen.
Dit is nog los van de viering van de walgelijk onrechtvaardige macht die de financiële wereld geniet een duidelijk voorbeeld van klasse justitie. Er is geen verschil tussen het plakken van stickers of het aanbrengen van grafitti en dit beeld. Toch treed de politie hier niet tegen op terwijl andere vormen van street-art wel worden bestreden.Wie: 
nn

Ik zou zeggen doe niet zo moeilijk en spuit m roze vannacht! En maak daarna je statement..


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech