Deep Green Resistance?

Opinie, gepost door: nn op 11/09/2012 09:05:30

Deep Green Resistance is een analyse, een strategie, en een beweging die bezig is geboren te worden. Het is de enige beweging in zijn soort.


Als een analyse toont het de geschiedenis van de laatste 10.000 jaar van de mensheid. De opkomst en dominantie van de beschaving als de cultuur van de dood. Een cultuur die nu dreigt ieder levend wezen op aarde te vermoorden.

Als een strategie bekritiseert het de acties van een ineffectieve levensstijl en legt die uit als onvermijdelijke mislukking om de vernietiging van mensen, soorten en de planeet te stoppen. In tegenstelling biedt DGR een concreet plan voor de manier om die vernietiging te stoppen.

Als een bovengrondse beweging, die nu zijn eerste stappen zet, baseert Deep Green Resistance zich op deze analyse en de uitvoering van deze strategie. En we zijn aan het werven.

Nooit meer ondoeltreffende acties – stukje bij beetje, reactief, en verdrietig. Nooit meer ‘feel-good, magisch-denken, navelstaren, consumenten-gebaseerd, kapitalistisch goedgekeurde ontkenning en doodlopende wegen.

Het doel van DGR is het ontnemen van het vermogen van de rijken, om te stelen van de armen, en de machtigen, van hun vermogen om de planeet te vernietigen. Het verdedigen en wederopbouwen, van rechtvaardige en duurzame menselijke gemeenschappen, binnen gerepareerd en gerestaureerd leefgebied zullen hier voor nodig zijn. Dit is een enorme onderneming, maar het moet gezegd worden: het kan worden gedaan. Industriële beschaving kan worden gestopt.

De DGR strategie bestaat uit twee afzonderlijke delen van de beweging – Een bovengrondse en een ondergrondse*. De bovengrondse werken voor duurzame, rechtvaardige en participatieve instellingen, en helpt de bovengrondse frontlinie activisten met loyaliteit en materiële ondersteuning. En in elk verzetsscenario ontmantelt de ondergrondse de strategische infrastructuur van de macht. Dit is een basistactiek van zowel militairen en opstandelingen over de hele wereld, om de eenvoudige reden dat het werkt. Maar dergelijke acties alleen zijn nooit een competente strategie voor het bereiken van een rechtvaardige uitkomst. Dit betekent dat elke strategie die streeft naar een rechtvaardige toekomst een oproep nodig heeft om directe democratie met mensenrechten en duurzame materiële culturen op te bouwen. Dat betekent dat de verschillende takken van de verzetsbewegingen moeten worden gecombineerd: de bovengrondse en ondergrondse, de militanten en de geweldloze, de bovengrondse frontlinie-activisten en de culturele werkers. We hebben het allemaal nodig.

We hebben moed nodig. We hebben alle moed nodig waartoe het menselijk hart in staat is. Gesmeed in zowel een wapen en schild om te verdedigen wat er over is van deze planeet. En de levensader van moed is uiteraard de liefde.

Dus terwijl DGR gaat over terugvechten komt deze beweging uiteindelijk neer op liefde. De zangvogels en de zalm hebben je hart nodig. Het maakt niet uit hoe vermoeid, want zelfs een gebroken hart is nog steeds gemaakt van liefde. Zij hebben behoefte aan je hart, omdat ze verdwijnen, uitglijden in die langste nacht van uitsterven, en het verzet is nergens in zicht. We zullen dat verzet op moeten bouwen met van alles wat op ons pad komt: gefluister en gebeden, geschiedenis en dromen, van onze dapperste woorden en moedigste acties. Het zal moeilijk worden. Het zal veel gaan kosten en op vele onverzoenlijke momenten zal het onmogelijk lijken. Maar we zullen het toch moeten doen. Dus neem je hart en strijd samen, met elk levend wezen. Hoe kunnen we falen met liefde als onze eerste motief?

Wil je meer? Lees een uittreksel van het boek Deep Green Resistance : Strategy to Save the Planet: http://deepgreenresistance.org/dew/

* Opmerking: Wij zijn strikt genomen een bovengrondse beweging. Wij beantwoorden geen vragen over ieders persoonlijke wens om in een ondergrondse beweging te zitten of deze te vormen. We doen dit voor de veiligheid van alle betrokkenen met Deep Green Resistance.

Tags: beweging DGR strategie

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech