IJsstrijd 2012 - Nierstichting

Ruis, gepost door: Niels van der Horst - componist op 31/10/2012 10:02:28

Wanneer: 01/12/2012 - 08:00 t/m 15/12/2012 - 23:59

Van 1-15 december is er weer IJsstrijd! IJsstrijd is een evenement van de Nierstichting en gaat om schaatsen voor een goed doel ten behoeve van nierpatiënten.


Via een muzikale bijdrage was ik de afgelopen tijd betrokken bij deze happening. Elke geplaatste link, elke uitzending van de promo (met o.a. Rob Kamphues), elke redactionele bijdrage helpt! Het is een superleuk, sportief, feestelijk en zeer sympathiek Holland-op-z’n best-evenement van 1-15 december op 15 verschillende ijsbanen, eindigend in schaatstempel Thialf. Schaatsgrootheden Ireen Wüst en Henk Angenent steunen dit initiatief ook! Schrijf je in op www.ijsstrijd.nl. Misschien leuk om met je vrienden of collega’s een weddenschapje te houden over wie het meest bij elkaar schaatst…?

Hieronder alle info:

- PERSBERICHT -

Inschrijving derde editie Nierstichting IJsstrijd van start

SCHAATS MEE EN GEEF ALLES VOOR EEN NIERPATIËNT

Bussum, 10 oktober 2012 - ‘Schaats mee en geef alles voor een nierpatiënt’. Onder deze noemer roept de Nierstichting schaatsliefhebbers op zich via www.ijsstrijd.nl aan te melden voor de derde editie van IJsstrijd. In deze nieuwe editie van IJsstrijd bundelen 15 ijsbanen in heel Nederland de krachten om zo veel mogelijk mensen op de schaats te krijgen. Zij staan voor de uitdaging om tussen 1 en 15 december 2012 gesponsorde kilometers te schaatsen en zo zoveel mogelijk geld op te halen voor de Nierstichting. Bekende schaatsers als Ireen Wüst - ambassadeur van de Nierstichting - Elfstedentochtwinnaar Henk Angenent en voormalig langebaanschaatster Monique Kleinsman ondersteunen deze oproep.

Het doel van IJsstrijd is om zo veel mogelijk geld bijeen te schaatsen voor de Nierstichting. De opzet van het evenement is in een nieuw jasje gestoken. Net als in voorgaande jaren stellen alle deelnemers hun persoonlijke prestatie vast en streven ernaar zo veel mogelijk geld op te halen. Zij hoeven deze kilometers echter niet langer op één dag te schaatsen, maar hebben nu van 1 tot en met 14 december de tijd om hun prestatie te volbrengen op een ijsbaan bij hen in de buurt. Op 15 december is de gezamenlijke afsluiting in Thialf.

Meld je aan en steun de Nierstichting
Schaatsliefhebbers kunnen zich vanaf nu via www.ijsstrijd.nl aanmelden voor IJsstrijd. Iedereen kan meedoen: individueel of als team, jong en oud en zowel ervaren als minder ervaren schaatsers. Na inschrijving starten deelnemers hun sponsoractie. Met hun eigen actiepagina stimuleren zij familie, vrienden, kennissen en collega’s om hen of hun team te sponsoren. Iedereen kan meedoen en meehelpen om geld in te zamelen voor de Nierstichting. De opbrengst wordt gebruikt voor de ontwikkeling van de draagbare kunstnier. “Voor nierpatiënten is dialyse weliswaar levensreddend, maar ook loodzwaar. De Nierstichting maakt zich nationaal en internationaal sterk voor de ontwikkeling van de draagbare kunstnier om de kwaliteit van leven van nierpatiënten op den duur sterk te verbeteren”, vertelt Tom Oostrom, algemeen directeur van de Nierstichting. “Door met familie en vrienden mee te doen aan IJsstrijd kun je hieraan - óók als je niet zo goed kunt schaatsen - een bijdrage leveren.”

Samen sterk
Tijdens IJsstrijd werken verschillende partijen samen om geld in te zamelen voor de draagbare kunstnier. Zo stelt MYLAPS transponders beschikbaar, hiermee kunnen de deelnemers hun rondetijden meten. IJsbanen door heel Nederland openen hun deuren en vrijwilligers, sponsors én deelnemers zetten hun beste beentje voor. Bovendien steunt de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond (KNSB) het initiatief. BNN levert een bijdrage door studio en cameramensen beschikbaar te stellen voor een promotiefilm die via de social media wordt verspreid.

Over de Nierstichting
De Nierstichting zet zich in voor een toekomst met zo weinig mogelijk nierziekten én een betere toekomst voor nierpatiënten. Zo zet zij alles op alles om te bereiken dat nierfunctieverlies eerder wordt opgespoord en behandeld. Ook financiert de Nierstichting wetenschappelijk onderzoek om meer te weten te komen over het ontstaan en de behandeling van nierziekten. Kennis die ons in staat stelt betere en innovatieve behandelmethoden te ontwikkelen en zo de kwaliteit van leven en overlevingskansen van nierpatiënten te verbeteren. Bovendien blijven we werken aan mogelijkheden om de wachttijd voor een donornier te verkorten. Ook biedt de Nierstichting financiële en sociale ondersteuning aan nierpatiënten. En geven we patiënten nieuwe mogelijkheden om de regie te houden over hun ziekte en de behandeling. Zo geeft de Nierstichting toekomst!
- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (niet voor publicatie):
Nierstichting Nederland, Paulien Pleijter, corporate communicatie & PR: telefoon: (035) 697 80 00 of 06 520 66 222, e-mail: paulienpleijter@nierstichting.nl


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech