Reageer op:

Kritiek spuien is makkelijk, wat doe JIJ eraan?

Het verbaasd me hoeveel mensen vanalles 'adviseren' aan Occupy, en hoe weinig van die adviezen ook daadwerkelijk, persoonlijk, met passie en menslievendheid, direct aan Occupisten wordt gedaan. Dus in een GA, aan kampbewoners, door een directe email aan een van de groepen in Nederland. Het verbaasd me hoe weinig mensen achter hun comfortabele bureau vandaan komen om ook daadwerkelijk zelf de ideeën uit te voeren die ze hebben voor een betere wereld. Het verbaasd me hoeveel mensen wel allerlei kritische geluiden uitstoten, maar zelf allicht nog niet eens een keer zijn komen kijken bij een Occupy GA. Had hij dat wel gedaan, dan had hij gezien dat de meeste Occupy Actievelingen niet de wereld vanuit hun tent aan het verbeteren zijn, maar extra tijd maken in hun leven om acties uit te voeren om het Occupy gedachtegoed uit te dragen.

Wat is dat toch met al die slimme mensen die 'zinnige' acties&doelen verzinnen - zijn ze zelf te druk met werk&georganiseerd geld verdienen, winkelen en voor hun kinderen zorgen, dat ze geen moeite op willen brengen om te zorgen dat hun werk zin heeft, hun geld nuttig besteed wordt, de consumptie-maatschappij duurzaam wordt en hun kinderen nog een planeet hebben? Of geloven ze zelf niet helemaal dat zij, ja, ook zij, ZELF verantwoordelijk zijn om deze wereld een stukje mooier te maken. En je gedachten op papier zetten en ideeën opperen, is een leuk beginnetje. Maar het echte werk begint pas bij de uitvoering van de ideeën. Allemaal die mensen die roepen 'a moet je doen, a moet je doen', en dan uiteindelijk niet over de brug komen voor b....Het mooie is dat binnen Occupy ook daar ideeën over zijn: mensen zouden eens op moeten houden anderen verantwoordelijk te maken, en zelf verantwoording nemen en actief iets veranderen.

Goldman Sachs, disfunctionerende banken en onrechtmatige bedrijfsvoering zijn alleen maar het topje van de ijsberg. Bij Occupy houden we ons bezig met de hele ijsberg. Met zo weinig mensen die daarvoor ook echt hun nek willen uitsteken, hun tijd in willen stoppen, en hun leven voor willen herorganiseren zodat er tijd&ruimte is voor het uitvoeren van zichtbare (in reguliere media) acties, vind ik dat deze 3 maanden oude beweging behoorlijk presteert. Op zijn minst inspireert het veel mensen tot het schrijven van dit soort 'adviezen', en logischerwijs dus ook het nadenken over hoe die ijsberg aangepakt kan worden. Een van de doelen die we ons gesteld hebben, nl. bewustwording creëren over mistoestanden in de maatschappij, zijn we zo - willens en wetens - aan het halen.

Toch blijven er die mensen die zeggen: 'wat stom dat jullie 'x,y,z' aan het doen zijn'; in dit geval vindt deze meneer 'met tenten de wereld veroveren' geen goede insteek. Ondertussen denkt meneer dat hij door het schrijven van dit soort onpersoonlijke adviezen aan de Occupy beweging vanachter zijn computer, wel de wereld aan het verbeteren is.
Het is makkelijker om de splinter in iemands oog te benoemen, en de balk in je eigen ogen te laten zitten.

Goed, nu hou ik op met luie/ongemotiveerde/onjuiste-prioriteiten-stellende passieve internet-activisten bekritiseren, en ga ik weer verder met de GA van vanavond voorbereiden. Een GA met mensen die wellicht niet allemaal intellectuele lappen tekst schrijven, maar wel bezig zijn met bewustwording van zichzelf, bewustwording van de mensen om hen heen, en het uitvoeren van acties die kleine stapjes zijn richting een mooiere maatschappij en een duurzame toekomst.

Wij, beste meneer de auteur, geloven dat mensen de kracht hebben om hun maatschappij te veranderen. Wij geloven dat de groep die profiteert van de huidige situatie erg rijk en machtig is, maar ook klein genoeg om vanuit de samenleving verandering af te kunnen dwingen. Wij geloven dat als mensen daadwerkelijk een verschil willen, ze dat ook kunnen bereiken. Wij geloven dat als er maar genoeg mensen zijn die een verandering willen in hoe ons land bestuurd wordt, hoe de maatschappij functioneert en hoe wij met onze planeet omgaan, we deze verandering ook kunnen bereiken.

Occupy is een wereldwijde beweging van mensen die dit geloven. Steeds meer mensen sluiten zich aan. Steeds meer mensen horen van ons. Steeds meer mensen zullen inzien dat verandering kan, als we het maar willen.

Wilt je zelf ook echt een verandering? Neem dan ook zelf die verantwoordelijkheid, kom van de bank af/achter je bureau vandaan, kom het ons vertellen en zet je samen met ons in, en hou op met dit soort nutteloze kritiek spuien over wat anderen allemaal anders moeten doen.

Reageer

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech