Reageer op:

Wat is er dan bij de Rooie

Wat is er dan bij de Rooie Rat georganiseerd? Jammer dat we met minder dan 140 tekens met elkaar communiceren. Een verslag van het debat kan ik online niet vinden. Moet ik daadwerkelijk aanwezig zijn om iets niet gemist te hebben? Ik lees dat er geen onderscheid gemaakt kan worden tussen links en rechts en ik ben het met je eens dat de meerderheid dat ook als zodanig beleefd. Dat wil niet zeggen dat er ook geen daadwerkelijk onderscheid te maken is. Mijn ervaring in de buitenparlementaire oppositie is dat er geen aansluiting meer mogelijk is op de gevestigde linkse politiek. De SP, Groen Links en de PvdA zijn minstens zo kwetsbaar geworden voor populistische retoriek als de overige politieke partijen.

In de kern zijn er nog steeds links-radicale initiatieven die hun bestaansrecht niet kwijtraken. Het is niet de gereguleerde broeinest waarover Jan Rotmans spreekt. De mensen die steeds meer georganiseerd kraken en 'spontanisten' die samenwerken met mensen zonder papieren of uitkeringsgerechtigden ervaren dagelijks gezamenlijk nog voortdurend tegenstand. Ze streven naar een zelforganisatie en zelfvoorziening die niet strookt met de realiteit van het neo-liberalisme. In Rotterdam is er o.a. een kunstzinnige Lieshout generator die de overblijfselen van kraakinitiatieven integreert in een artistieke bedrijfseconomische aanpak. Gaan voortaan de links-radicalen wonen en werken in het oude havengebied van Rotterdam? Is het realistisch dat er allerlei 'fabricenten' komen die 'glocaal' co-produceren en consumeren? Ik geloof er niets van. Dan hebben we opnieuw illegale arbeid nodig of mensen die werken zonder de garantie op een minimum inkomen.

Deze ontwikkelingen hebben zeker al eerder mijn interesse gewekt maar het lijkt me niet dat het debat in Kargadoor ging over duurzame transities. Transities vinden recentelijk ook plaats in de welzijns sector. Hoe wil de overheid 'junkies', mensen met taakstraffen, onbemiddelbare arbeidsgehandicapte mensen gezamenlijk in een arbeidscentrum duwen om inkomsten te genereren? Dat doen ze met bedrijfseconomische maatregelen. Transitie is ontschotting en een bezuiniging ten koste van de onderklasse. De 'onbemiddelbaren' worden gedwongen aan het werk gezet om beneden het minimum inkomen werk te verrichten wat stuivers en de nodige centen oplevert.

Ik snap dat er studenten zijn die graag anders willen denken en durven dromen omdat ze 3D willen printen. Deze studenten zijn een minderheid die geen oog hebben voor de elementaire levensbehoeften die nodig zijn voor iedereen. Ik blijf nog steeds voortdurend zoeken naar oplossingen in mijn omgeving dat iedereen kansen heeft op gezondheidszorg, onderwijs en wonen. Volgens mij heeft het links-radicale perspectief steeds minder spontaniteit nodig maar zal ze georganiseerd van onderaf militant onderzoek moeten verrichten omdat niet iedereen gelijke kansen heeft.

Reageer

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech