Reageer op:

Zwarte Piet is Racisme

Ik ga er helemaal mee eens met dat bericht van Joke Kaviaar, RACISME als instrument om ons Zwarte mond dood te maken en ons op een plek vast te binden, en bezig te houden. Het is een en het zelfde thema dag en nacht, die toch niet opgelost word, omdat de meeste Nederlanders niet willen maar wij zijn er wel dagelijks mee bezig, zo dat wij bijna voor niets anders tijd hebben. Wij zijn bezig met een wedstrijd die wij niet kunnen winnen, omdat het niet eerlijk toe gaat.

Stel je eens voor, voor onze voorouders was in de slavernij het schrijven en het lezen verboden, waarom wel...??
Dus hadden wij op de Nederlander in het onderwijs altijd al een achterstand, die bijna niet was in te halen.
Dus wij Curaçaoenaars en Surinamers rennen wel in de dagelijkse wedstrijd in de samenleving altijd noch achter de stoet aan, met een constante achterstand.
Zeker niet omdat wij dommer zijn, heel beslist niet, voor al die belemmeringen zijn wij heel ver gekomen, ik zou de Nederlander wel in die zelfde rol willen zien.
Wij hebben gewoon niet de gelijke kansen, vroeger niet en nu ook niet, daar word pijnlijk precies voor gezorgd, en bijna een ieder doet er aan mee, want dat is voor de Nederlandse ras overlevens belangrijk. Vandaar dat bijna het hele volk, met een paar uitzonderingen er ook dicht achter staat.

Ja maar dan kan de Nederlander nog steeds redeneren van, "Jullie hebben toch toegang tot (Bijna) alle scholen, maar wat je eruit maakt ligt toch bij jou zelfs". In het onderwijs zijn wij in het verleden gestart met een achterstand, die bijna niet meer is op te halen. Om dit op halen te kunnen heb je rust in je hoofd nodig en concentratie en focus op je eigen doelen, je vooruitgang, en je leven. Maar nee wij worden in de samenleving dagelijks steeds weer met andere dingen bezig gehouden, we zien ons dagelijks verplicht met een onnodige verdedigende houding geconfronteerd, wat het RACISME aan betreft, en daardoor ons alleen maar met ons gevoel van zelfwaarde elke dag bezig te houden. En Zwarte Piet is een daar van.
Het te verdedigen en proberen het op te waarderen en zo geen tijd hebben om de achterstand in de maatschappij die wij van onze voorouders ge erft hebben in te halen. Terwijl de Nederlander het gemakkelijk heeft.

En de Nederlander weet dat, en houd ons watertrappelend elke dag op een plek bezig, dat is die RACISME. Maar de Nederlander zegt ons dagelijks weer hoe het moet, dat wij ons aan te passen hebben aan hun vele wetten, en hoe crimineel wij zijn, hoe corrupt hoe ongeschoold, hoe gewelddadig..etc..etc.
En daar hou je je mee bezig, je vader, je moeder, en de kinderen, maar indirect zegt hij ons wat veel belangrijker, als je tussen de regels kan lezen, hoe goed, hoe eerlijk, en intelligent en beschaafd hij is, gewoon niet in te halen voor ons, stel je voor hij de veroorzaker van RACISME.

Het is toch wel zo dat in de huidige tijd de Nederlander zich ook niet meer kan steigeren, om zo het verschil tussen hem en de z.g allochtonen te onder strepen, dus moet hij ons hinderen, belemmeren en naar beneden trappen in het leven, onze vooruitgang stoppen, om dan te kunnen roepen "zie toch zelf die kunnen het gewoon niet".

Een Voorbeeld: Stel je voor het leven is net als in de atletiek, een 100 meter loop, waar aan allen mee kunnen doen, veel verschillende kleuren net als bij de Olympiade, maar de Nederlander start wel twee meter verder voor op de anderen, dit voordeel wil hij, en verlangt, en verdedigd het, met alle soort van argumenten.
En als hij als eerste over de eindstreep komt dan juicht hij wel, en voelt zich superieur, en geeft dan wel aan dat hij de beste en de snelste was, en dat jij niet hard genoeg kan rennen, en dat is dan helemaal jou eigen schuld, dan had je maar harder moeten trainen. Maar dat hij heeft bedrogen daar heeft niemand het meer over, want je word mond dood gemaakt als je protesteert...RACISME. Je hebt gewoon geen stem wie wil naar een verliezer luisteren...........Cajosh

Reageer

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech