Reageer op:

Ja, want "revolutionaire"

Ja, want "revolutionaire" methodes zoals het in de fik steken van alle bio-industrie gebouwen haalt zoveel uit. Los van het feit dat het je toch niet gaat lukken omdat er niet genoeg mensen gaan zijn die bereid zijn om voor brandstichting gepakt te worden. Zou het niet eens effectief zijn omdat de wens naar vlees niet zal verminderen. De volgende keer bouwen ze de varkensstal gewoon weer op, maar dit keer als een betonnen bunker. Het is vechten tegen de bierkaai. Begrijp me niet verkeerd (ik ben veganist o.a. omdat ik de bio-ondustrie haat), maar het kaputslopen van bio-industrie infrastructuur, zal de bio-industrie niet de das om doen. Een dierloos alternatief voor vlees maken, wat niet anders smaakt dan vlees, wat genoeg voedingsstoffen bevat en goedkoper is, daarentegen...

Niet werken, daar is ook niks revolutionairs aan. Arbeid is de essentie van de revolutie. Arbeid sloopt kapitalisme. Als iedereen werk had, zouden lonen stijgen (schaarste dus marktwerking) en zouden de winsten slinken. Macht gaat van de bazen naar de arbeiders op het moment dat iedereen werkt. Werkeloosheid is een onderdeel van kapitalisme, het houdt de werkenden zwak en uitwisselbaar. Bouw het land vol met huizen (en geen leegstand!) en huizenprijzen zouden dalen. Een tekort aan woningen (en dus ook leegstand) is onderdeel van het kapitalisme, het maakt huizen lucratief. Uitkeringen zijn ook een onderdeel van kapitalisme. Zonder uitkeringen, geen brood, zonder brood krijg je opstand.
De mogelijkheid hebben om te leven zonder er voor te werken is daarom per definitie alleen mogelijk binnen kapitalisme. Alleen in kapitalisme kun je leven door te rentenieren of door een uitkering. Niet werken kan alleen als je ergens van iemand profiteert. En over de ruggen van andere mensen profiteren: Dat is kapitalisme.

Even terug op de kwestie van het wel of niet stemmen:
Aan de ene kant valt je stem tussen duizenden andere stemmen en is je afzonderlijke stem niet zo veel waard. Dus als je echt wat wilt doen aan de situatie, zijn er effectievere methodes om je doel te bereiken. Aan de andere kant kost het weinig moeite (voor weinig effect-opbrengst). Je valideert ermee wel het huidig bestuurlijke systeem, dat klopt.

Je kan ook zeggen: Ik wil niet meegewerkt hebben aan de opmars van het fascisme door partijen te ondersteunen die dat trachtten te voorkomen. Wie iemand op straat in elkaar geslagen ziet worden en gaat meejoelen, is hoe dan ook een klootzak; maar wie zwijgend doorloopt en niks doet is misschien wel even erg. Je kan je ermee bemoeien door op een afstand te roepen (stemmen) of als je gelooft in representatieve democratie: de smeris bellen (stemmen). Dat is voor de lafhartigen die desalwelteplus een hart hebben. Je kan ook met actie het geweld stoppen (directe actie). Je kan ook beide doen: roepen dat het stoppen moet (stemmen/demo's/flyeren) en ingrijpen (directe actie). tegerlijkertijd of na elkaar.

Hoe dan ook: voor mij maakt het niet uit of iemand stemt of niet. Ik stem wel, maar dat is puur vanuit nepotistische redenen (Sjaak Vrugt). Landelijk vind ik PvdD wel geinig, maar ik moet toegeven dat ik niet gestemd heb vorige landelijke verkiezingen. Het enige wat voor mij uitmaakt is of iemand actie onderneemt om dat wat diegene haat of liefheeft de goede kant op te werken. Wel of niet stemmen is een bijzaak. Het is weer zo een splijtzwam die organisatie in de weg zit.

een axievoerende nn-er

Reageer

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech