Reageer op:

Re: bewoner vluchtgarage overleden

Pffff ik ben ren me dagen en nachten rot voor deze groep, al 2 jaar lang, ook nadat er een pand gekraakt is. En ik ben niet de enige. Het is ontzettend ingewikkeld en het valt geloof ik niet uit te leggen aan mensen die er niet zelf betrokken bij zijn. We proberen van alles, we bespreken het met de vluchtelingen, we proberen het soms voor hen te doen, soms met hen te doen en we wachten soms tot zij dingen doen. We motiveren, luisteren en helpen daar waar we kunnen. Iedereen doet haar uiterste best.

Het is het klote systeem, en het klote systeem alleen dat hier schuldig aan is en te machtig is. Alles wat we proberen is mooi maar zal nooit de oplossing zijn of voldoende zijn en zal altijd tekort schieten.

Ik zal me nooit verantwoordelijk voelen voor de ellende, ik voel me alleen verantwoordelijk om te helpen en strijden waar ik kan en voor zover ik wil, en dat doe ik. En dat is veel meer dan hier een commentaar achter laten. de support wordt over het algemeen enorm gewaardeerd door de mensen binnen Wij Zijn Hier. Van buiten af worden er vaak grote verwachtingen en eisen gesteld, die domweg niet realistisch zijn.

Het is overigens ook zo dat er ook slachtoffers vallen onder dakloze ongedocumenteerden. Helaas soms ook door geweld van de een tegen de ander. Het is diep trieste ellende en daar verandert het wonen in een gekraakt pand niets aan. Zolang mensen de schuld blijven afschuiven op iets dat niet het systeem is waar de mensen in vast zijn komen te zitten, kan het systeem lekker verder haar werk blijven gaan en nog meer mensen de vernietiging in helpen.

Er valt niet heel veel te kiezen in het leven van iemand zonder verblijfspapieren. Waar de Wij Zijn Hier mensen wel voor kiezen is in de gekraakte panden blijven wonen. Inmiddels is het zo dat ze ook zelf kraken als ze er niet bij geholpen worden. Niet omdat ze het zo leuk vinden, maar wel omdat het het minste kwade van alle kwade opties is. Omdat ze toch graag bij elkaar blijven, omdat ze zich ondanks alles daar toch veiliger bij voelen (al voelen de meesten zich ook vaak genoeg onveilig), omdat ze ondanks alle sores toch ook heel veel steun aan elkaar hebben, en omdat ze weten dat ze samen zichtbaar blijven en uit de isolatie komen een hele overwinning was. Het blijft nu een onderwerp op de agenda. En ook al schiet het allemaal weinig op, is het beter dan dat het helemaal niet op de agenda staat.

Het is een hele taaie wrede strijd waar dagelijks vele slachtoffers vallen (die vaak minder zichtbaar zijn dat de dood van deze man).

(ja dit mag naar de discussie pagina, samen met de opmerking hierboven...)

Reageer

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech