Reageer op:

Ik weet niet of je iets van

Ik weet niet of je iets van de onstaansgeschiedenis van indymedia weet, maar het ging er nu juist om een website te hebben die het idee van "eigendom" van een bepaalde club te overstijgen. Indymedia is een plek waar mensen zelf nieuws kunnen publiceren. Over het algemeen werd altijd alleen nieuws weggehaald wat geen nieuwswaarde had of racistisch, seksistisch of wat dan ook was.

Aldus indy zelf:"Indymedia heeft geen redactie. Het is een platform voor jouw berichtgeving en achtergrondinformatie over politieke en sociale themas. De berichten, foto's en videos worden door jou gemaakt en door jou zelf op de website gepubliceerd. Het vrijwilligerscollectief beheert de berichtenstroom. Het collectief probeert de site zo overzichtelijk mogelijk te houden, zodat nieuwsberichten of achtergrondverhalen niet over het hoofd worden gezien."

met andere woorden, het is een "open" plek, een community als je wilt.
jij zegt: "indymedia is niet zoals de openbare ruimte in de echte wereld is. Indymedia is een website", maar dat is dus juist niet waar. Ik stop zelf erg veel moeite in het publiceren van nieuwsartikelen voor op indymedia omdat ik dit gewoon belangrijk vindt. Artikelen over wat er in de wereld gebeurd, en artikelen van akties. Hoe dan ook zolang dergelijke berichten niet racistisch, seksistisch, kapitalistisch (en noem er nog maar een paar) zijn, dan vindt ik het toch heel, HEEL, erg als berichten zonder goede opgaaf van redenen verwijdert worden.

Indy mag dat "Indymedia heeft geen redactie." van mij wel verwijderen namelijk. Misschien is het wat voor de redactie om zelf wat in de onstaangeschiedenis van indy te duiken, voor het hele idee van indymedia in nederland de nek wordt omgedraaid?

Indymedia is een wereldwijd netwerk van verzet, een protest beweging, waar de Nederlandse indymedia deel van uitmaakt. Een ieder die indymedia helpt in stand te houden door bijvoorbeeld regelmatig artikelen te posten en indymedia bekend te maken aan iedereen, maakt toch zeker deel uit van deze beweging. Om dan te spreken over indymedia NL als alleen maar een website, die zogenaamd in handen is van de paar mensen die de redactie zijn (volgens henzelf in ieder geval een collectief), dan sla je de plank toch wel heel erg mis.

Dus ja ik vindt dat ik wel wat mag zeggen over wat de redactie besluit weg te halen van indymedia. Ik zeg niet dat dit niet mag, ik zeg alleen maar dat als er kennelijk een strikter beleid gehanteerd wordt dit toch zeker voor discussie mogelijk is. Hopelijk tot op de PL, als ik er bij kan zijn deze keer.

zie bijv:
Interview With Jeff Perlstein About Indymedia's Founding
http://www.indybay.org/uploads/2007/05/06/perlstein.pdf

indy als sociale beweging:
http://geeksandglobaljustice.com/wp-content/IndymediaasaSocialMov.pd

Reageer

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech