Reageer op:

De put dempen als het kalf al verdronken is

Hier kun je discussieren over De put dempen als het kalf al verdronken is.

15 mei, de behandeling van de zaak Laura Korsman. Jonge vrouw, omgebracht door stalkende dader die al 1 keer veroordeeld was voor stalking van haar. Ze had een alarmknop, waarmee ze dood is gevonden.
Niet veel later, Humeyra Oz, zelfde daderpatroon.
Als de dader in de zaak Korsman direct na zijn stalkingveroordeling wettelijk van provincie had moeten verhuizen en een GPS-enkelband had gekregen, met een vastgelegd gebied met GPS-grens(bv. een stad) waar hij niet mag komen. Gaat hij die grens over, dan gaat het alarm af bij politie, met de exacte locatie van de dader, en het slachtoffer wordt gewaarschuwd. Dan was, met zo'n wet, Humeyra Oz nooit meer omgekomen.
Dus voor de volgende Laura, de volgende Humeyra, kom met een wetsvoorstel, die veroordeelde stalkers verplicht van provincie verhuist, en een GPS-regime oplegt, waarbij ze niet ongemerkt in de buurt( stad)van hun slachtoffer kunnen komen.

Dan was er in België deze maand de zaak Julie van Espen. Een jonge vrouw die door een 2x!!! veroordeelde verkrachter van haar fiets werd getrokken, en bij de poging tot verkrachting, werd doodgeslagen. Ook hier kan je een GPS-regime van toepassing laten zijn.
Als iemand 1 x veroordeeld is voor verkrachting, krijgt hij verplicht een (levenslang) GPS-regime. Een dader pleegt zijn misdaad meestal met het idee dat hij er wel mee wegkomt. Met een GPS-enkelband ben je altijd gelinkt met de plaats van delict, dus een recidive verkrachter, die iemand wil pakken, en weet dat hij gepakt wordt, heeft toch een geestelijk blok bij zich, die de daad misschien voorkomt. Dat zal statistisch in de toekomst zeker 1 geval als Julie kunnen schelen.
Daarnaast, als hij, ondanks zijn GPS-enkelband, toch nog toeslaat, dan is hij na de daad gelijk te pakken, omdat elke plaats van verkrachtingsdelict op de aanwezigheid van GPS-dragers wordt gecheckt, ten tijde van delict. Zo voorkom je ook het Nicky Verstappen-scenario, waar de dader jaren onbekend is.
Daarnaast is het voor de toekomstige verkrachter een afschrikwekkend middel, dat hij, als hij veroordeelt is, (levenslang) met een GPS- enkelband moet rondlopen. Sociaal erg pijnlijk.
Dus al deze toekomstige gevallen zijn te voorkomen. Maar door wie... Een man zal misschien zeggen, hij was dronken, of zelfs, ze heeft het uitgelokt.
Ik denk dat dat bij geen enkele vrouw het geval is. Dit gaat ook om specifieke vrouwenrechten, met de man, als dader, t.o.v. de vrouw, in de maatschappij.
Alle slachtoffers zijn ook vrouwen. Als er niks gebeurt, is het volgende slachtoffer weer vrouw, de dader man.
Dus vrouwen, vecht voor je vrouwenrecht, vecht voor het voorkomen van de volgende vermoordde vrouw(JIJ?!?)
Vraag om bovenstaande maatregelen als wetgeving, ter voorkomste van de volgende zekere moord/verkrachting die er statistisch aankomt als dit niet gebeurt.
Mail je Kamerleden(vrouwelijk!) over dit wetsvoorstel, mail je politici, de verantwoordelijken, die dit kunnen veranderen voor al jullie vrouwen. Jullie zijn tenslotte 50% van de kiezers, laat dat ze merken. Mannen, kom op voor je dame, je dochter....de volgende Laura, Humeyra, Julie.
Rust zacht, Laura, Rust zacht Humeyra, Rust zacht Julie, ik hoop dat wij als maatschappij de volgende vrouw niet laten rusten.


Reageer

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech