Reageer op:

Als je al denkt dat je op

Als je al denkt dat je op welk vlak dan ook superieur aan iemand anders bent, dan toon je aan dat je het blijkbaar niet zo probleem vindt om andere mensen weg te zetten als 'dom', en ze daarmee diskwalificeert. En je doet precies waar je, in dit geval rechts, van beticht zich beter voelen dan andere mensen. Zo'n comment riekt naar discriminatie.

Je haalt ook nog even de antifascisten aan, die goed werk zouden hebben verricht. Ik vind die antifascisten zich tegenwoordig gedragen als fascisten. Hun mening is blijkbaar de enige die telt. Andere afwijkende meningen, van wie dan ook, worden desnoods met geweld onderdrukt. Als ik alleen al zie dat er in de VS mensen worden belaagd omdat ze een andere mening opvatting hebben, dan 'de moreel verhevenen'. En ga kijken ik in de geschiedenis waar dat eerder is gebeurd, dan kom ik op Duitsland uit in de jaren 20/30. Bruinhemden mepten alles van straat wat in hun ogen niet goed was. Dus als je echt anti fascistisch bent, gebruik dan niet de methodes van fascisten.

Van Links extreem naar rechts extreem is niet zo'n grote stap als menigeen denkt.

Uiteindelijk werkt dialoog veel beter. Langs elkaar heen schreeuwen wat tegenwoordig gebeurt zal links en rechts eerder hun standpunten laten verharden. Dingen eerlijk benoemen en niet politiek correct proberen te zijn, lost problemen eerder op.

Zelf jarenlang erg links geweest, maar door de houding en opinies van de meeste linkse partijen een stuk naar rechts opgeschoven richting midden. Vooral omdat links de boel niet oplost, maar pampert. Enige partijen waar ik nog enige sympathie voor heb, zijn PvdD, SP, PVV en FvD. Deze partijen ageren nog tegen de midden partijen, waartoe ik ook groen links schaar. Die midden partijen hebben zoveel kapot gemaakt in de zorg, onderwijs, politie, nutsbedrijven, etc.

Om nog even 1 ding aan te stippen. De rechtse partijen, en met name PVV en FvD, hebben de naam om rascistisch te zijn. Dat komt vooral door hun standpunten mbt islamisering en de grenzen te willen sluiten. Als we dan eerst eens naar islamisering kijken. Het gaat er niet om dat mensen hun geloof belijden. Het probleem is dat men dingen aan anders- of nietgelovigen op gaat dringen. En denkt dat men dingen kan gaan afdwingen, door er maar veel bij te dreigen. Als je daarbij ook nog hoort dat de islamitische weekendscholen kinderen leert anderen te haten en zelfs zegt dat ze bijv. homo's mogen doden. Dan denk ik dat er best een grens mag worden gesteld. Binnen de islamtische instituties is doorgaans weinig tolerantie te vinden. En dat schuurt natuurlijk enorm met onze normen en waarden hier. En daarom is het denk ik goed om er een punt van de maken, wat deze 2 partijen doen.

Echt de grenzen sluiten willen deze partijen trouwens ook niet. Maar om iedereen maar binnen te laten die wil komen, gaat uiteindelijk ons hele stelsel afbreken, doordat die mensen hier voor het grootste gedeelte niet aan het werk komen en in de bijstand terecht komen. Het is humaner om de echte vluchtelingen die gevlucht zijn voor oorlog en vervolging wel op te vangen, maar niet de gelukszoekers. Om die laatste groep te helpen moet er een keer echte hulp komen voor de landen waar ze wegkomen. En dan wel als die landen dat zelf ook willen. Echte hulp zou zijn om de levensstandaard op te krikken. En ik zou eerst beginnen met schoon drinkwater voor iedereen.

Ik snap dat de meeste mensen die op deze site kijken, mijn verhaal niet leuk vinden. En het zal ook wel weggegooid worden omdat het niet strookt met de ideeen van indymedia zelf. Maar laten we in godsnaam de dialoog zoeken ipv denken dat we superieur aan de andere kant zijn.

Reageer

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech